Actualitate

Idei pentru o sufragerie mică – cum să decorați un living compact dar confortabil

Dacă sunteți în căutarea unor idei pentru sufragerii mici, iată cum vă puteți supradimensiona spațiul cu trucuri inteligente de design, care fac ca și cele mai mici camere să pară perfect proporționate.

Când redecorați, una dintre cele mai simple modalități de a face un living mic să se simtă mai spațios este să folosiți nuanțe moi, pastelate, în schema de design pentru a menține camera caldă și primitoare.

Iată alte idei pe care le puteți folosi pentru a decora o sufragerie mică.

Folosiți tabureți ca scaune

Primul lucru pe care nu ar trebui să-l faceți niciodată dacă aveți un living mic este să înghesuiți prea mult mobilier în el. În schimb, alegeți o canapea proporțională cu dimensiunea spațiului și, dacă mai aveți nevoie de mai multe locuri, folosiți tabureți. Vor ocupa mult mai puțin spațiu decât fotoliile voluminoase și pot fi manevrate cu ușurință. Căutați mobilier practic, cum ar fi tabureți cub care pot fi ascunși sub o măsuță de cafea atunci când nu aveți nevoie de ei.

Creați spațiu folosind oglinzi

Este cel mai vechi truc, însă chiar funcționează. Puteți crea instantaneu iluzia spațiului prin simpla adăugare a mai multor oglinzi. Optați pentru o oglindă supradimensionată pentru a acoperi un întreg perete. Aceasta va crea iluzia spațiului reflectând lumina din spate și, bineînțeles, decorul, dublând spațiul interior. Încercați să păstrați o paletă de culori deschisă, o să ajute camera să pară și mai mare.

Creați-vă propriul suport media

Un televizor montat pe perete va fi întotdeauna cea mai bună opțiune pentru sufrageriile mici. Eliberați locul ocupat de unitățile de stocare, creând propriul suport media care ocupă spațiu minim. Fixați un panou MDF pe perete și montați ecranul televizorului, alături de câteva rafturi plutitoare pe acesta, unul deasupra celuilalt. Rafturile care economisesc spațiu vor permite depozitarea suplimentară pentru articole precum cutii sau tabureți.

Adăugați dulapuri pentru depozitare lângă tavan

Dacă duceți lipsă de spațiu de depozitare, puteți monta câteva dulapuri albe, camuflate cu grijă, în partea de sus a pereților sufrageriei, unde poate fi ascunsă orice dezordine. Dulapurile de perete din bucătărie sunt ideale pentru acest tip de instalație. Dacă intenționați să faceți același lucru, fiți foarte atenți la sarcina maximă pe care o poate suporta fiecare unitate atunci când este montată pe perete – nu doriți să se prăbușească.

Distrageți atenția cu piesele statement

Alegeți unul sau două articole statement, cum ar fi o lampă de masă supradimensionată, o piesă de artă care atrage atenția sau fotolii tapițate într-o țesătură fabuloasă și păstrați restul camerei relativ simplă. Acestea vor face camera să pară mai ordonată și vor atrage atenția de la dimensiunea sa.

Alegeți culori deschise pentru pereți

Favoritele actuale sunt nuanțele de roz, albastru deschis, gri și liliac. Aceste nuanțe vor face ca orice cameră de zi mică să pară caldă și primitoare – confortabilă și totuși deschisă. Evitați albul strălucitor și alegeți, în schimb, culori cu un ton subtil de verde, gri sau taupe.

Investiți în mobilier multifuncțional

Când vine vorba de camere de zi mici, piesele de mobilier multifuncționale vă sunt cei mai buni prieteni. De exemplu, o măsuță de cafea care funcționează ca un coș de depozitare, permițându-vă să eliminați dezordinea instant. De asemenea, puteți investi în scaune cu capac, sau chiar într-o canapea cu depozitare. Adăugați oglinzi de perete și mobilier cu suprafețe reflectorizante în schema dvs. de design pentru a maximiza cantitatea de lumină naturală din camera de zi și a o face să pară mai mare și mai strălucitoare.

Folosiți modele și imprimeuri pentru a crea o temă

Piesele cu model pot funcționa la fel de bine în camerele de zi mici, ca și în cele mari, dar trebuie să vă gândiți cu atenție unde le folosiți. Țesăturile din lână sunt potrivite pentru camere confortabile în stil rustic, dar păstrați tartanele și florale limitate la perne și pături aruncate pe canapele și fotolii, lăsând pereții într-o culoare simplă, neutră. Adăugați un covor natural pentru a uni cele două laturi ale unei camere.

(ADVERTORIAL)