Recomandări Social

Ieftiniri-record ale carburanților. Cât costă benzina și motorina la stațiile din județ

Prețurile carburanților au scăzut din nou cu 15 bani pe litru, și la benzină, și la motorină la Petrom. În 11 zile, prețurile au scăzut cu până la 80 de bani pe litru, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria recentă, scrie presa economică.

Jurnaliștii scriu că se poate pune ieftinirea pe fondul temerilor de boicot la adresa Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, în condițiile în care votul negativ al Austrei în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, din 8 decembrie, a stârnit nemulțumiri mari în țară.

Iată poziția Petrom: ”Suntem un punct de sprijin pentru economica românească, pentru securitatea energetică a țării și un partener pentru cele mai relevante cazuri sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deținem operațiuni atât în România, cât și în Bulgaria. Am crezut întodeauna că dreptul la libera circulație în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susținem ferm accesul României la Schengen. Avem același punct de vedere în privința Bulgariei. Ne exprimăm speranța că decidenții vor ajunge la o soluție cât mai curând”.

Prețul benzinei la stațiile din județ, conform peco-online.ro

6.14LukoilCrainimăt, DN17 km 52
6.14LukoilCrainimăt, DN17 km 52
6.15PetromBistrița, DN 17, nr. 301
6.17PetromNăsăud, str. Grănicerilor
6.19Socar Bistrița, Calea Clujului nr. 63
6.21OMV Bistrița, Calea Moldovei
6.21OMV Bistrița, Str.Libertății
6.21Rompetrol Bistrița, Drumul Cetății
6.36OzanaBeclean, str. 1 Decembrie 1918
6.36OzanaFeldru, DN17D, Ilva Mică
6.36OzanaSusenii Bârgăului
6.36OzanaMititei, DN17D KM 19+350
6.36OzanaBistrița, Calea Moldovei 17
6.36MolBistrița, Calea Moldovei nr 56
6.36MolBistrița, Calea Dejului nr.146

Motorina costă:

7.29PetromBistrița, DN 17
7.29PetromNăsăud str. Grănicerilor
7.29Socar Bistrița, Calea Clujului nr. 63
7.30Lukoil Crainimăt, DN17 km
7.30Lukoil Crainimăt, DN17
7.35OMV Bistrița, Calea Moldovei
7.35OMV Bistrița, str.Libertății
7.35RompetrolBistrița, Drumul Cetății
7.50OzanaBeclean, str. 1 Decembrie 1918
7.50OzanaFeldru, DN17D, Ilva Mică
7.50OzanaSusenii Bârgăului
7.50OzanaMititei, DN17D KM
7.50OzanaBistrița, Calea Moldovei 17
7.50MolBistrița, Calea Moldovei nr 56
7.50MolBistrița, Calea Dejului nr.146

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că o decizie privind păstrarea sau eliminarea subvenționării la carburanți cu 50 de bani poate fi luată numai după o analiză atentă: ”Această decizie probabil o să luăm după data de 20 decembrie. Am cerut date de analiză cu privire la anticipația de preț pe piața combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeți că prețul este în scădere deși a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. Vreau să văd cum se manifestă acest preț din perspectiva tuturor piețelor, dar și pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină și motorină pentru a nu avea un efect toxic în piață. De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dvs. și cu mine și cu orice cetățean și orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”.

11 comentarii

 • ,,suntem un punct de sprijin pentru economia românească” Oare de unde aveți voi miliarde, de vă permiteți să dați și câte 10-20 de bani, amărâților de români? aveți cumva în țara voastră țiței, gaze și noi nu știm? A!!! doar așa să-i mai păcăliți încă odată pe români, am înțeles. Păi uite că românul de rând, s-a cam săturat de voi, de excrocheriile voastre, de băncile voastre, unde sunt cele mai mari dobânzi, de hoțiile făcute cu pădurile și vă invită să vă luați tălpășița că ajunge de sute de ani de când ne jefuiți, părtași cu politicienii noștri corupți și cu vărul vostru de la Cotroceni. V-aș zice-n limba voastră hâdă câteva, dar n-o cunosc, așa că vă zâc neaoș : duceți-vă unde-o dus mutu iapa șî nu v-am mai auzî de nume, hapțânilor.

  40
  6
  • Stai liniștit, Fănică, noi dintotdeauna doar dăm din gură și atât. Acum am trecut pe lângă OMV, și ce să vezi, la toate pompele sunt mașini, la spălătorie nu era plin, dar erau vreo 2 mașini, iar înăuntru plin de lume. Funcționează de minune boicotul :)) Pe de altă, la OMV lucrează zeci de mii de români, OMV plătește milioane de euro impozite sub diferite forme, OMV a construit spitalul de la Fundeni. Nici nu știu ce să zic, dacă merită boicotat sau nu. Oricum ei au noroc că românii doar pe fb si comentarii au gura mare, în rest nici o acțiune, niciodată.

   27
   2
  • @paulista. O nici vorbă, nu m-am amăgit că de mâine îi sărăcim. Faptul că lucrează mii de români la OMV, unii pe salarii de mizerie, nu-i un merit al austriecilor, acei români lucrau la Petrom și-ar fi lucrat în continuare mult mai mulți, dacă politrucii care azi sunt ,,revoltați” și plâng cu lacrimi de crocodil, nu l-ar fi înstrăinat pe un preț de nimic. Sigur, nu austriecii taie pădurile României, ele sunt tăiate de complicii lor români. Da, pe lângă spitalul de la Fundeni, firma austrică strabag a zidit și Catedrala Neamului de la București, căci banul e ochiul dracului și n-a rezistat nici patriarhul ispitei. Românii merg și vor merge în excursii, inclusiv la austrieci și pentru faptul că lăcomia unor confrați de-ai noștri nu are limite și prețurile pe litoral și în Poiana Brașov sunt duble față de alte locuri din străinătate, iar calitatea serviciilor lasă de dorit. Dar totuși fiind în UE, merită să punem un M în față, ca mesaj austriecilor, olandezilor și altora ca ei. No, numa zâc.

   22
   2
  • Sunt de acord cu tine, Fane, cu mențiunea că Petromul nu ar fi existat dacă nu ar fi fost preluat de o altă firmă, pt că era atât de căpușată, încât era în faliment. Aminteste-ti de firma Petrom Service, care a fost înființată special pt a putea fura milioane de la Petrom. Cred că dacă Petrom rămânea pe mâinile noastre, ar fi avut soarta ARO, Tractorul Brașov, Autocamioane Brașov, Autobuzul București etc etc

   15
   4
 • Faptul că se ieftinesc carburanți nu ar trebui să ne bucure.
  E un semn că economia mondiala nu o duce prea bine, activitatea economică a încetinit si a scăzut cererea de carburanți.
  – Fed , BCE , BNR maresc dobânzile – scade pretul carburanților.
  – un nr. record de firme au dat faliment in luna Noiembrie – scade pretul carburanților.
  – piața imobiliară a scăzut din nou in Noiembrie, este a 5-a luna consecutiva de scădere.
  – Aldi (lanț de supermarketuri, concurentul Lidl) isi Închide TOATE magazinele din Danemarca, 188 la număr, si părăsește piața. Pentru că au scăzut vânzările.
  – numărul de mașini noi vândute in Noiembrie a scăzut cu 60% fata de aceeași perioada a anului trecut.
  – din ce in ce mai multe firme anunța ca vor da oameni afara, pentru că a scăzut cererea. Printre ele un lanț de magazine care vinde haine de sport “SportMaster”.
  Magazinele de electronice si electrocasnice au magaziile PLINE de electronice, pentru că lumea nu le mai cumpara. Au început sa le vândă la jumătate de preț, să se scape de ele.
  Apple anunța ca va reduce productia celui mai nou telefon IPhone 14, pentru că vânzările sunt sub așteptări.

  Nu e de mirare că pretul carburanților scade, când economia globală nu o duce prea bine.

  Un economist zicea, că in 2023 oameniilor nu le va mai arde să ceară măriri salariale, care sa compenseze inflatia, ci vor fi multumiți să lucreze in continuare pe aceeași bani, numai să nu fie printre cei care vor fi dați afară.

  18
  9
 • DATI-LE O LECTIE .INCHIDETI CONTURILE DE LA BANCILE LOR !!!

  NU MAI ALIMENTATI LA BENZINARIILE LOR!
  DESTUL CU UMILINTA!!!

  CAPUL SUS .PT NOI AU MURIT BRANCOVENII !!
  SI ALTI CONDUCATORI!

  NU MAI TACETI .ACTIONATI!

  19
  3
 • De ani si ani tot iobagi am fost in gandire
  Hai sa fim o data cu fruntea sus
  Sa boicotam toate firmele austriece
  Avem sange in instalatie sau ramanem mamaligari

  9
  3
 • Ca benzinariild omv sa iasa din oras, ma apuca frica cand trec prin oras, daca sare in aer un apropierea acestor bombe…si de unde pana unde se aproba functionarea acestor benzinarii ffff aproape de trotuare , blocuri, biclete si masjni electrice…eu asa stiu ca pe langa aceste benzinarii intra imigrantii in austria…deci trebuie starpite

  7
  1
 • Ce inima de mama au ei !!! Acum se poate sa vândă ieftin . Naziștii ăștia fac imflatie in tara.. Afara din tara cu Austria nazistă!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS