Politică Social

Ilie Precub: Ne implicăm direct în viața comunei Monor. Anton Dragotă: Dezvoltare și modernizare la Leșu

Ilie Cristian Precub este candidatul PNL la Primăria comunei Monor: ”Ne implicăm direct în viața administrativ-economică a comunei Monor!”.

”Până nu demult, n-am fost interesat câtuși de puțin de politică, considerând că este un domeniu care nu mă caracterizează. Cu toate acestea, și tot mai des în ultima perioadă, m-am confruntat cu următoarea dilemă: să stau departe de viața politică, și astfel, alții să hotărască pentru noi, sau să mă implic activ în complexa activitate politică, și să încerc pe cât posibil să-mi aduc aportul pentru binele comunității din care fac parte. Astfel, m-am hotărât împreună cu cei 11 candidați la funcția de consilier local, că este timpul și mai ales cazul să ne implicăm direct în viața administrativ-economică a comunei Monor în care trăim și de care suntem foarte atașați.

Ca urmare a studierii problemelor cu care se confruntă comunitatea, și implicit eu, am reușit împreună cu candidații la funcția de consilier local, să găsesc unele soluții pentru creșterea prosperității comunei Monor astfel:

• Administrarea eficientă și chibzuită a bugetului local
În acest sens considerăm că banul public trebuie cheltuit cu maximă seriozitate și responsabilitate. Avantajul deosebit pe care îl are comuna Monor, este acela al independenţei financiare. Avem un contribuabil major respectiv S.C. CARMOLACT PROD COM S.R.L. care, prin impozitele și taxele pe care le plătește în mod direct comunei, plus cele indirecte, contribuie la bugetul comunei. În egală măsură, comuna beneficiază de surse suplimentare de bani din exploatarea forestieră din Munții Călimani (aproximativ 3.000.000 lei anual).
Pornind de la aceste premise, considerăm că banul public comunal trebuie folosit în principal în favoarea cetăţenilor.
• Întocmirea cadastrului general asupra terenurilor din comună
Până cel târziu în anul 2020, pentru a beneficia de subvenții pe suprafața agricolă, vor fi primite doar cererile pentru terenurile înscrise în planuri cadastrale, cu alte cuvinte doar cele întăbulate. Cadastrarea terenurilor nu va putea fi efectuată de fiecare proprietar în parte, întrucât implică costuri incomparabile mai mari decât valoarea terenului în cauză, și acest demers nu se poate realiza de azi pe mâine, ci implică un proces laborios și costisitor. Pentru a nu întâmpina probleme la APIA cu ocazia depunerii cererilor pentru subvențiile pe suprafață , considerăm cadastrarea terenurilor o maximă prioritate, proiect pe care îl susținem dinadins.
• Îmbunătățirea infrastructurii comunale:
• Creşterea calității apei curente, prin realizarea de filtraje eficiente .
• Identificarea unor surse suplimentare de apă
• Implementarea unui sistem de canalizare a dejecțiilor și a apei menajere
• Modernizare drumurilor de exploatare din hotar
• Organizarea de ședințe consultative periodice cu locuitorii comunei

Lista candidaţilor PNL la Consiliul Local Monor: Cornel-Mihăilă Moldovan, Ilie Drăgan, Grigore Buha, Horga Grigore, Aurel Petruț, Ioan Simionca, Aurel Tîra, Lenuța Maier, Ioan Cengher, Ioan Grigore Precub, Alin Ionuț Boarescu

Anton Dragotă: Dezvoltare şi modernizare pentru un viitor mai bun pentru fiecare

Anton Dragotă este candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Leşu: ”Dezvoltare şi modernizare pentru un viitor mai bun pentru fiecare”

Anton Dragota lesu eelctorala 16Obiective 2016-2020:

1.Pietruire uliţe şi drumuri laterale.
2.Înfiinţare cursa regulată Leşu-Bistriţa-Leoni pentru noi locuri de muncă la această unitate economică.
3.Identificarea altor agenţi economici care să ofere locuri de muncă pentru locuitorii comunei Leşu cu mijloc de transport sau relocare de activităţi economice.
4.Construire casă de nunţi şi alte evenimente dar şi o sală de sport pentru tineret.
5.Amenajare târg de animale şi piaţă agroalimentară cu depozit frigorific pentru valorificarea produselor locale la preţuri normale.
6.Accesare fonduri pentru dezvoltare drum între Tiha-Bârgaului-Tureac-Muncel-Ierboasa-Blidari-Husadis-Arşita-Măgura-Ilvei.
7.Finalizare proiect şi asfaltare drum comunal Leşu-Sat-Lunca-Leşului-Porcoi.
8.Accesare fonduri pentru dezvoltare şi amenajare drum Uliţa Şcolii Lunca-Leşului, de la Bumbu la Gura -Ierboselei.
9.Înfiinţare centru de consultanţă pentru accesare de fonduri europene şi atragerea de specialişti în acest domeniu pentru o mai bună deservire a populaţiei şi operativitate în implementare.
10.Amenajare domeniu schiabil în zona Muncel-Toromagoaia, şi identificarea altor zone pentru amenajări turistice pe raza comunei LEŞU.

„Împreună putem realiza acest minim de obiective cu dăruire şi munca susţinută”, spune Anton Dragotă.

Lista candidaților PNL la Consiliul Local Leșu: Dragotă Anton, Avram Simion, Petrehuș Ionel, Lazăr Ioana, Lăzăroaie Mihai, Bumbu Sănduc, Dragotă Ionel, Pop Florea, Dragotă Ion, Avram Domnița, Mălai Titu, Marica Leonida, Mălai Emil, Boșca Adrian

(PE)

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.