Actualitate

Impozitele și taxele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport se pot plăti începând cu 10 ianuarie

Bistrițenii pot plăti, începând cu data de joi 10 ianuarie, la ghişeele Direcţiei Venituri din strada Alexandru Odobescu nr. 17, impozitele și taxele locale cu debit (impozite / taxe clădiri, impozite / taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă și publicitate, etc.).

Încasarea taxelor locale fără debit (amenzi, taxe extrajudiciare de timbru, taxe pentru carte de identitate, etc.) a început în data de 3 ianuarie.

Aici lista impozitelor și taxelor locale și speciale pentru anul 2019

Contribuțiile au fost indexate, printr-o hotărâre de anul trecut a Consiliului Local Bistrița, cu rata inflației (1,34%, comunicată la data de 28.02.2018 pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor). Nivelul impozitului pentru autovehiculele de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată de peste 12 tone nu a fost indexat întrucât nivelul acestui impozit a fost actualizat prin OUG nr. 79/2017. Prin aplicarea indexării impozitelor şi taxelor locale cu rata inflaţiei, valoarea totală estimată a se încasa în anul 2019 va fi cu aproximativ 200.000 lei mai mare faţă de anul 2018.

Întrucât cuantumul taxelor speciale nu este stabilit prin Codul fiscal, ci prin hotărâre a Consiliului Local, acestea nu au intrat sub incidența indexării, astfel că pentru anul 2019 taxele speciale se mențin la nivelul celor de anul acesta.

Impozitele și taxele locale se pot achita și online, pe ghiseul.ro.

1 comentariu

  • pina la 31 dec 2019 nu vad de la mine nici un leu. nici unul.
    ma ,,fac ,, ceva pe reducerea lor de 10 %.

    nu vad PSD-ul nici un leu. sa vedem ce fac fara noi ????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS