Recomandări Social

Cu ce impresie a rămas un turist din Sălaj după o zi la Băile Figa

Într-un sezon aproape compromis din cauza vremii instabile, un turist din judeţul Sălaj, care a venit la Băile Figa cu ocazia Festivalului Celtic Transilvania, a scris pe un site de impresii din călătorie că i-a plăcut în staţiunea de lângă Beclean, fiind impresionat de curăţenie şi preţurile mici. A depunctat doar apa rece din majoritatea bazinelor.

„Cu ocazia Festivalului Celtic care a avut loc în data de 20 iulie și se organizează exact peste drum de Băile Figa, am ajuns și eu acolo, la aceste băi, sâmbătă 21 iulie. Ultima mea ieșire la un ștrand a fost la Nymphaea (…). Fiind cu cortul acolo (la Băile Fioga -n.r.) nu am avut cazare așa că impresiile mele sunt strict legate de incinta ștrandului. Intrarea în ștrand costă 15 lei de persoană.

Chiar dacă a fost zi de sâmbătă și a fost lume multă la rând, a mers foarte repede. O doamnă încasa banii și dădea brățările, iar un domn bătea la casa de marcat. Fiind foarte operativi, timpul de așteptare la rând a fost de aproximativ 8 minute.

Pentru topogane a trebuit să mai plătim în interiorul ștrandului o taxa de 10 lei/persoană unde ni s-a pus o altă brățară. Prima impresie pe care mi-a lăsat-o, după intrare, acest complex, a fost că este foarte curat. După ce ne-am instalat la o umbrelă cu câteva șezlonguri care sunt gratuite am făcut un tur al ștrandului. Apa în bazine mi s-a părut curată, nu erau foarte aglomerate, dar, din păcate, era foarte rece. Un singur bazin are apa încălzită. Aici un minus mare pentru care o să depunctez.

După ce am făcut turul incintei ne-am dus la bazinul cu topogane unde am stat până am servit masa.

În comparație cu Nymphaea, zonaîn care se putea servi masa era foarte diversificată, cred că orice pretențios își găsește de mâncare acolo. Prețurile sunt foarte accesibile: o porție de cartofi prăjiți-3 lei, un mic-2.5 lei, o shaorma 10 lei. Am văzut acolo standuri cu mâncare tradițională, salate, fast-food, etc.

După masa de prânz ne-am dus la bazinul cu apă sărată, care mi s-a părut foarte interesant doar că și ăla era rece. Tot acolo am mai văzut o zonă unde se fac oamenii cu nămol. Tot în incinta ștrandului mai putem găsi terenuri de sport care se închiriază contra cost: tenis, fotbal, baschet. Nu știu prețul pentru că nu am închiriat.

Legat de cazare pot să vă spun atât doar că m-am întâlnit cu niște prieteni și aveau o vilă cu 3 camere, la 50 de metri de ștrand, închiriată la prețul de 350 de lei pe noapte. Am înțeles că era foarte dotată, iar seara luau masa în foișorul care se află în curte. Ei erau foarte mulțumiți.

Una peste alta, făcând o comparație între Figa și Nymphaea, la Figa cred că o să mă mai duc. Mâncarea ieftină, cozi nu am văzut, intrarea mult mai ieftină, distracție și relaxare identice”, a scris turistul din judeţul Sălaj pe site-ul amfostacolo.ro . 

5 comentarii

 • Am fost acolo anul acesta si am fost multumit. Ce s-ar putea face pt ca aerviciile sā fie si mai bune?
  -CFR, Din Bistrita ai tren la 7:30 si la 12:20. Niciunul nu e bun! Unul e prea devreme, celalalt prea târziu. Ajungi la Baile Figa la 13:30 si ai tren inapoi catre Bistrita la 17: 50.
  Inca un minus, durata calatoriei cu trenul 52 min. Ar trebui sa fie de 38 minute pt ca distanta este de 38km.
  Taxiul Beclean-Baile Figa 12 lei. (2,3 lei-km).
  Nu am vazut sā fie un autobuz Beclean -Figa, sincronizat cu sosirea trenurilor in garā. Nici trāsura trasā de caii de la Herghelia Beclean nu am vāzut.
  Unii se plangeau ca familiile nu au reducere. Patru persoane platesc 60 lei, in loc sa plateasca 15+15+10+10, adica doar 50 lei.
  Cea mai mare problemā este muzica de la terase, datā tare. Fiecare terasa are muzica ei, iar cand stai la plaja auzi in acelasi timp Toto Gutugno, Ace of Base si Tinu Veresezan. Este foarte neplacut.
  Un rest numai de bine. Baile Figa este o statiune multiculturalā
  Am auzit oameni vorbind ungureste, tigāneste, moldoveneste, ardeleneste, domneste si tārāneste.

  • parca locuiesti in tari nordice si faci selfi cu …elfi…reni si alte …povesti!!!

  • Vin din cand in când in Romania, cu avionul, si nu mi-e rusine sa spun cā merg cu transportul in comun la Baile Figa, Cluj-Napoca, sau cu Linia 1 si Linia 2 pana la MOL sau in Stefan Cel Mare.
   La Baile Figa, Sfântu, Odorhei, Coasta, Cristur, imi place pentru cā mā intorc acolo de unde am plecat. Ma intorc “la tribul meu” ma intorc in “Cuibul Visurilor”.

 • daca te vei caza nu te poti odihni din cauza manelelor care se aud de la cel putin 3-4 cabane si se aud pana la ora 5 dimineata.Daca vreti odihna fugiti de aceasta locatie. Nu exista noapte fara sa zbiere manelele,in fiecare cabana exista sistem audio si de aici tot balamucul

  • La fel se întâmplă și acum, în 2020. Politia sau jandarmeria se plimba seara pe străzile dintre cabane dar nu fac nimic pentru a stopa fenomenul. NU VA CAZATI LA CABANE, pentru ca nu se poate dormi noapte de noapte! Și am stat o săptămână….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.