Actualitate

În Bistrița-Năsăud, testarea elevilor se va face la domiciliu, sub supravegherea părinților

Inspectoratul Școlar Județean a recepționat o primă tranșă (circa 100.000) din testele antigen pe baza de salivă și le-a distribuit tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Bistrița-Năsăud (câte 2 teste pentru preșcolari, elevi și personalul unității).

Imediat dupa reluarea cursurilor, conducerea acestora va facilita procesul de pregătire și distribuire a testelor către elevi, astfel încât procesul de testare să se poată derula în zilele de luni și joi ale săptămânii următoare.

Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ a hotărât ca testarea copiilor/elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinților/ tutorilor legali, a anunțat ISJ Bistrița-Năsăud.

”Considerăm că beneficiile testării și nevoia de a ne menține sănătoși primează în fața disfuncționalităților de natură administrativă. Prin bunăvoința, responsabilitatea și abilitatea managerială putem rezolva această situație problemă, pentru că școală nu este numai a profesorilor, ci a tuturor celor care cred în educație și în puterea acesteia de a schimba mentalități!”, este mesajul ISJ Bistrița-Năsăud.

Video 1 – Ghid de utilizare a testelor antigen pe bază de salivă: https://youtu.be/6OrBMotw3eI

Video 2 – Demonstrație utilizare test antigen: https://youtu.be/SmA9HcWdvcs

Video 3 – Pregaătirea testelor antigen pe bază de salivă: https://youtu.be/P6dbzIdGpKk

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.