Actualitate

Sărbătorile vin. Cât costă brazii naturali și cei artificiali în magazinele din Bistrița

Brazii pentru împodobit și-au făcut apariția în marile magazine din Bistrița, semn că intrăm în cea mai așteptată lună din an, a sărbătorilor de iarnă. Se găsesc atât la ghiveci, cât și tăiați la prețuri care pornesc de la 39 de lei și pot ajunge până la 359 de leii în funcție de specie și de dimensiuni.

Brazii artificiali pornesc de la 99 de lei și pot ajunge până la 800 de lei bucata.

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Sever Roman, care de ani buni împodobește acasă cu cei dragi un brad artificial a spus că acesta este, în opinia sa, un comportament în spirit ecologic.

”Eu îndemn oamenii să achiziționeze brazi artificiali. Eu am un brad artificial acasă, ne bucurăm în fiecare an de el. Desigur că nu este ca cel natural, cu mirosul de rășini, dar este foarte frumos și ecologic. Totuși, celor care apelează la brazi naturali, după încheierea sărbătorilor de iarnă, le recomandăm să îi depoziteze acești brazi în conformitate cu legislația, să contacteze Supercom ca să le preia deșeurile acestea vegetale. După cum știm, și acestea se colectează separat pentru că avem o lege a compostului intrată în vigoare anul acesta în luna februarie potrivit căreia deșeurile vegetale se colectează separat de cele municipale și reciclabile. Probabil că ar fi indicată o campanie gratuită de colectare imediat după sărbătorile de iarnă ca să se preia toate aceste deșeuri verzi, dar asta depinde strict de Supercom”, a spus Sever Roman.

Este al doilea an în care nici în centrul Bistriței nu s-a mai amplasat un brad natural, ci unul stilizat.

Etichete

1 comentariu

  • Ei , daca ati fi facut publice preturile , poate , poate , gasea si Primaria Bistrita niscaiva creitari sa achizitioneze macar un brad veritabil pentru a bucura copii de sarbatori (si la care sa se potriveasca versurile) : „O brad frumos , o brad frumos / Cu cetina tot verde…”. Mai mult , sunt convins ca orice ocol silvic din zona de munte ar fi donat cu mare placere un brad frumos pentru orasul de resedinta al judetului. Desigur , la cerere! Poate la anul. Ca (ci) din greseli invata omul…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.