Sănătate

În ce condiții pot elibera concedii medicii specialiști din Policlinica Bistrița

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud informează că medicii specialiști din Policlinica Bistrița pot elibera concedii medicale doar în anumite condiții și pentru cel mult 15 zile cu câteva excepții.

”În conformitate cu Ordinul 15/ 2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, la prima prezentare a pacientului în ambulator, medicul specialist eliberează concediul medical pentru maxim 15 zile calendaristice, în toate situațiile:

  • concediu medical inițial,
  • concediu medical dat în continuare după externarea din spital,
  • concediu medical dat în continuare după medicul de familie.

Excepție fac următoarele situații, în care concediile medicale se pot elibera pe 30/31 zile începând de la prima prezentare: unele boli speciale stabilite de CNAS și Ministerul Sănătății, unele tipuri de arsuri, boli cardiovasculare, SIDA, neoplazii, tuberculoză, urgențe medico-chirurgicale, bolile infectocontagioase din grupa A, precum și bolile infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării”, se arată într-un comunicat.

De la începutul anului, CJAS și până în data de 22 septembrie, au fost înregistrate 5576 de cereri de restituire a sumelor plătite de angajatori celor care au intrat în concediu medical.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.