Sănătate

Teste gratuite Babeș-Papanicolaou și HPV în Bistrița

Dragi femei, în săptămâna 2-7 octombrie, între orele 08:00 – 19:00, puteți beneficia de un test gratuit Babeș Papanicolaou sau HPV la Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății – str. Dobrogeanu Gherea 15 (în curtea SVSU Bistriţa).

Sunt așteptate toate doamnele (asigurate sau neasigurate) care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud, cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani.

Pentru programări sunați la numărul de telefon 0756 122 086 de luni până vineri în intervalul 08.00-16.00. Vor fi testate și femeile care nu au programare. Cele cu programare vor avea prioritate.

Condiţii de testare

  • Testul Babeş-Papanicolaou se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-29 de ani
  • Testul HPV se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani
  • Sunt eligibile doar femeile cu uterul prezent, fără istoric de histerectomie totală
  • Nu sunt eligibile femeile cu diagnostic confirmat de cancer de col uterin
  • Nu sunt eligibile femeile care au mai beneficiat de un test gratuit de screening al cancerului de col uterin în cadrul programului
  • Pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin/CI care atestă vârsta și domiciliul în Regiunea Nord-Vest (Județele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud)

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN), în calitate de beneficiar, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Bistriţa Năsăud (DSP BN) implementează proiectul ”Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II – Regiunea Nord Vest”, Cod SMIS: 140501

Mai multe informații despre cancerul de col uterin găsiți pe site-ul proiectului www.potisaprevii.eu, accesând pagina de Facebook „Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.