Actualitate Recomandări

În ce condiții va fi extinsă și modernizată Secția Recuperare a Spitalului de Urgență Bistrița

Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița ar putea fi extinsă dacă unitatea medicală va reuși să treacă din proprietatea statului în cea a județului etajul întâi al clădirii de pe strada Grănicerilor nr. 5 și să obțină bani europeni.

”Așteptăm să vedem Programul Operațional de Sănătate, unde ne dorim să găsim oportunitate de finanțare pentru Secția Recuperare, prin modernizarea fostului hotel Krone. Acolo, am inițiat, prin CJ, demersuri de a trece etajul întâi din proprietatea statului în proprietatea județului și mă refer la zona unde a fost policlinica cu plată. Acum spațiul este în proprietatea Direcției de Sănătate Publică, neutilizat, și ne dorim să îl preluăm, astfel să putem face pe un etaj întreg o bază de recuperare modernă cu echipamente semirobotizate, cu tot ce presupune o secție de recuperare medicală”, a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Unitatea medicală mai are și un proiect de extindere și modernizarea Secției Psihitarie de pe strada Someșului, depus la Compania Națională de Investiții (CNI) și prins în lista de sinteză.

La sfârșitul anului 2022, SJU a mai depus și o cerere de finanțare prin PNRR în valoare de 6 milioane de euro pentru achiziționare de echipamente medicale de laborator pentru reducerea infecțiilor nosocomiale.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.