Actualitate

În ce stadiu este analiza celor două posibile PUG-uri ale Bistriței. Ce soluție propune primarul Turc

Analiza celor două posibile Planuri Urbanistice Generale (PUG) nu s-a încheiat a anunțat primarul Ioan Turc în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița în care a răspuns unei interpelări ce i-a fost adresată de consilierul PMP Ștefania Stere.

”Am făcut adrese către anumite instituții avizatoare pentru a ne trimite CD-urile pe care le-au primit în procesul de avizare al PUG sau după. Unele instituții ne-au trimis CD-urile, altele nu. Când vom avea toate aceste documente, vom intra în linie dreaptă și vom trage și concluziile de rigoare pentru că este o urgență acest lucru și pentru mine, și pentru colegii mei care au atribuții pe această temă, și pentru cetățeni – cu ei ar fi trebuit să încep -, și pentru dezvoltatori. După sărbători, vom veni cu o concluzie”, a spus primarul Bistriței, Ioan Turc.

El a menționat că se gândește să propună Consiliului Local să se pronunțe pe o variantă de PUG și aceea să rămână valabilă până la adoptarea viitorului nou PUG.

”Fără să mă antepronunț neapărat, va trebui inclusiv prin CL să stabilim ce sursă de PUG va fi cea de raportare, de pe CD – electronică, sau cea de pe suport de hârtie. Din investigațiile de până acum, CD-urile și DVD marton conțin aceeași variantă de PUG. Diferențele apar prin raportare la cele 42 de UTR care există în arhivă. Nu avem o altă soluție decât consens justificat să convenim la care dintre variante ne raportăm. În ce privește noul PUG, eu și noi credem că, pentru reușita oricărei proceduri e nevoie de teme de proiectare și caiete de sarcini făcute corect. În ceea ce privește problema PUG-ului care e un document de complexitate maximă categoric avem nevoie de asistență pentru ca procedura să se desfășoare optim. Am propus o sumă de bani pentru o asistență specifică. Nu pot exprima decât dorința ca societatea care va câștiga procedura să fie una de prestigiu la nivel național și vom avea grijă prin caietul de sarcini”, a spus Turc.

https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibistrita/videos/1205113616573984

4 comentarii

 • Asa cum unitatea de masura pentru lungimi (din aliaj de platina) se pastreaza la Sevres langa Paris , asa ar trebui ca si in acest caz sa primeze varianta de pe suport de hartie. Este clar pentru cei mai multi ca orice varianta electronica poate fi usor „modificata” in interesul mai marilor sau mai micilor dezvoltatori imobiliari. Dar tot asa de clar este ca aceste „modificari” si „adaptari” (sau cum e la moda acum , „up date-uri”) pot fi facute numai daca in Primarie exista unul sau mai multi „cai troieni”. Acestia trebuie identificati si „legati la iesle”…

  • Daaa..așa este! A fost modificată varianta aprobată! Și cel care le-a modificat…a fost și la Prefectură, și la Cadastru, și la Consiliu Judetean…și la Minister și le-a modificat! Le-a dat CD uri false la consilieri…a afișat planșe false pe site..etc. totul e fals! Singurul adevăr este în ciorna sau varianta preliminară rămasă la secretar i băgată în arhivă abia în 2019! Planșele răspândite înainte de 2019 or fi alea bune! Da..e ca la radio Erevan! E adevărat….să vedem ce spune procuratura si DNA! Și cine este vinovat de legalitatea falsă a PUG ului ciornă? Vor avea timp să-l studieze pe deal!

 • Leo, ai dreptate.
  Deci sa inteleg ca sunt doua variante de pug fapt ce a fost negat de mai multe ori in CL de arhitecta la interpelarile unor consilieri locali.
  Daca sunt doua variante cine este vinovat si ce masuri ve ti lua domnule primar pentru functionari care se fac responsabili de acest lucru?
  Care este varianta buna pentru ca totusi se lucreaze dupa un anumit pug.
  Situatia este grava, cine plateste?
  Ne ati aburit destul cu pugul vrem sa stim adevarul.
  Este adevarat ca ati angajat un anumit consilier personal pe langa Moldovan si altii, care este de partea unor dezvoltatori imobioiari si nu numai?
  Pe Moldovan cand il dati afara?

 • De ce nu se investighează cum a ajuns PUG-ul in arhiva, adica de ce nu corespunde cu ala de pe site urcat încă din 2013???
  Acolo s-a făcut ilegalitatea din moment ce e singura varianta ce nu corespunde cu restul.
  De ce durează atâta, totuși??? Era atâta de simplu. Sa aducă consilierii CD-urile din 2013 cu ce-au votat și se rezolva prin comparație cu cele 2 puguri.
  Sau, se încearcă cumva acoperirea unor ilegalitați???

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS