Social

În comuna Livezile se fac zeci de podețe cu bani de la bugetul local. Ce urmează

În comuna Livezile, se lucrează de zor la podețele de pe drumul comunal care leagă DN 17 de satul Dumbrava, pentru realizarea lor fiind alocată de la bugetul local suma de 300.000 de lei.

”Pe strada Cruci, asimilată drumului comunal 6A care face legătura între DN 17 și satul Dumbrava, se lucrează la 60 de podețe pe partea stângă, după ce în 2022 s-au realizat 62 de podețe pe partea dreaptă. Șanțurile sunt făcute de 10 de ani, dar podețele existente erau vechi de 50-50 de ani, iar alții nu aveau deloc. Nu e ok. Când plouă și apele sunt mari vecinii se ceartă între ei că nu li se scurge apa. Și am reușit să alocăm din bugetul local 300. 000 de lei să facem lucrările acestea. Mai avem în Șesul Mic și Șesul Mare și podețe, și șanțuri betonate pe care să le facem din bugetul local. Avem niște rigole betonate pe lângă Primărie, pe partea cu drumul județean, strada Poliției îi spunem noi, cu farmacia și dispensarul. Vom cheltui undeva la un milion de lei pentru rigole betonate și podețe”, a declarat primarul Traian Simionca.


Tot anul acesta, întrucât are la dispoziție un buget bun, administrația locală are de gând să lucreze și la trotuare, să repare clădirea PSI din Dorolea, să facă tot aici și o capelă și să intervină la bisericile din comună unde sunt afectate acoperișurile și plouă în ele.

Nu în ultimul rând, cu 300.000 de lei se va lucra și la cadastrarea comunei.

În prezent sunt împărțite deja lemne localnicilor pentru iarna viitoare.

9 comentarii

 • Incep sa cred ca de asta avem in bistrita primar prost pentru ca in jurul bistritei sunt acesti primari (livezile, sieu magherus) care compenseaza!!!!
  Atunci propun ca bistritenii sa voteze in livezile si livezenii sa fie adusi cu autobuzele sa voteze in bistrita….poate asa scapam si noi la asfalt pe drumurile de pamant!!!

  19
  7
  • Am auzit ca va aduce lemne in fata portii la toti, dar diacriticele din comentariul tau de unde le ai, tot de la primar?

   8
   10
  • Pentru paradox. In primul rand nu poti compara 5 mii de oameni cu 80 de mii. Pe urma, Bistrita are partea de cultura, teatru si alte chestii pe care dvs sunt sigur ca nu le pricepeti. Branza oricine stie face si sa invarta oile. Pe urma paradox este ca Bistrita va acapara cele 4 comune invecinate si le vor transforma in zona metropolitana. Pe urma, Turc e singurul care a adus santiere adevarate in oras, si ghiciti ce? Va este ciuda voua si la PSD ca Turc se misca bine si reuseste sa atraga bani sa-i bage in lucrari calumea, sa schimbe cum e normal tăvărăile ca dupa sa asfalteze nu ca pe vremea PSD in care se asfalta si se spargea sa se bage apa. Pe urma va spun eu ca aveti adeziune la PSD ca va miros.

   5
   17
  • Iti imaginezi ca daca la Bistrita ne aduc si comunele limitrofe bataia ptr Primaria Bistritei Metropolitane cum ii zici se va da intre Mititean si Simionca?
   Adio turcaletz !
   Apropo de adeziune …politica e ptr prosti!

   3
   2
  • Pe ce lume trăiești adunatorule de scame, cred ca ai o limba..!! Tu ai citit ce ai scris??? Șantiere adevărate în Bistrița ??? Care vor dura încă 20 de ani?? Ce lucrări a făcut Turc? Grigore Bălan care nu este terminat… Trotuare vraiște… Străzi fără snalizari.. Netrasate.. La Han gurile de canalizare la 50 cm deasupra asfaltului???? Decebal făcut Praf… Și piesa de rezistenta.. TEATRUL?????? Te ai rătăcit oare?? Băii tu te uiți în oglinda???? În comunele astea cu 5000 de locuitori e rai!!!!!!

   7
   6
 • Ar fi un lucru benefic pt. comunitate realizarea în întregime a planului cadastral. Sunt comune din județ care au finalizat deja planul cadastral.

  4
  1
 • Foarte curind Livezile se va uni cu Unirea. Si e ok daca se face linie de autobuz intre Livezile-Unirea-Bistrita-Sieu Magherus. Trebuie sa se dezvolte zona metropolitana si sa trecem de suta de mii ca sa ne dezvoltam altfel.

  2
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS