Actualitate

În județ a ajuns prima tranșă de 3.552 de tablete achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării

În județul Bistrița-Năsăud a ajuns prima tranșă de 3.552 de tablete achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării prin Programul ”Școala de acasă”, anunță Inspectoratul Școlar Județean pe Facebook.

”Începând de astăzi, 07.12.2020, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud va distribui prima tranșă de 3.552 de tablete achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării prin Programul Școala de acasă”, a transmis ISJ.

Reamintim că directorii de școli din Bistrița-Năsăud au solicitat Ministerului Educației peste 3.000 de tablete. Ele nu vor fi înmânate direct copiilor, ci școlilor care, pe baza unui proces verbal de predare-primire, le vor încredința părinților pentru perioada în care se țin cursuri online, a spus inspectorul general Mihai Mureșan.

”În luna aprilie a.c., directorii unităților de învățământ au raportat direct în SIR, aplicația electronică cu informațiile Ministerului Educației, un total 3104 de tablete. Atâtea erau raportate și pentru atâtea am fost înscriși județul nostru vizavi de achiziția aceasta de care se tot vorbește de la Guvern. În afara acesteia este vorba de achizițiile pe Ordonanța 144 care prevede procurarea de tablete în limita sumei de 200 de euro/tabletă plus abonamentul la internt pentru 24 de luni pentru a nu avea dificultăți în zonele în care nu există acces la internet. La momentul în care va exista această achiziție realizată, evident că în niciuna dintre șțcolile județului nu o să se mai pună problema lipsei acestor instrumente IT”, a spus pentru Timp Online inspectorul general Mihai Mureșan.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=164484135366283&id=104912991323398

5 comentarii

 • Ha,ha,ha….au sosit! Exact ca manualele in fiecare an. Eu zic ca puteu sa mai astepte…pana la PasteRusinos!!! Din aprilie pana acum oare cum au facut ore elevii care nu detin dispozitive? Sau cei care nu au internet ce vor face cu tabletele???? Un dezastru, incompetenta, deinteres pe toate planurile.Suntem vai de capul nostru.Ne bucuram ca niste prosti cand se asfalteaza un km de drum sau ca se dau aceste tablete dupa 8 luni de zile.

  • Nu i acelasi lucru sa mergi tu la Altex sa iei o tableta cu cumpararea tabletelor pentru toata tara
   Ar trebui sa le retraga sa asteptati sa va dea tablete psd ul si haurul. Astea put ca s de la pnl

  • @Pacalici
   Ăstea sunt cumpărate din banii personali ai lui Câțu-Câțu?

   Cred că au ecran din pepsiglas.

 • Se poate lauda cu ele domnul general Muresan de la „Isejău”, cel care a adus stilul „manivela” in scoala bistrițeană.

 • Au ajuns si nu functioneaza cartelele orange cu care sunt dotate…mai dureaza vreo cateva luni pana vor putea fi folosite…daca vor putea…felicitari! Romania normalaaaaa!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS