Actualitate

În microbuzele Transmixt, mai frig decât în frigidere. Călătorii sunt revoltaţi

Microbuzele de transport local ale firmei Transmixt Bistriţa au îngheţat bocnă în prima zi de iarnă cu temperaturi foarte scăzute. "Nu merge căldura", au spus unii şoferi, obligaţi şi ei să îndure gerul din interior. Cu mănuşi şi fulare, oamenii se chinuiau să vadă ceva prin geamurile îngheţate. Călătorii s-au revoltat.

Microbuzul de pe linia 13 care transporta marţi dimineaţa copiii din cartierul Subcetate la şcolile din oraş arăta ca un vehicul de la Polul Nord. Ce-i drept, dimineaţa, mercurul arăta minus 8 grade Celsius în zonă, dar maşinile sunt dotate cu sisteme de încălzire care, în mod normal, la astfel de temperaturi trebuie pornite. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa fie pentru că unele erau defecte, fie pentru că, pretind unii călători, conducerea Transmixt le-ar fi interzis şoferilor să pornească încălzirea. Aşa se face că maşina avea toate geamurile îngheţate, iar în interior, lumea zgribulea, de la şofer, până la ultimul călător.

”Copiii noştri merg în condiţii din astea. Pur şi simplu ni se îmbolnăvesc copiii. Nici nu se vede afară de ce îngheţat ce e geamul. Pentru ce plătim bilete şi abonamente, ca să-şi bată cineva joc de noi şi să ajungem în spital? Atunci să ne ducă gratis! Şoferul nici nu are condiţii să conducă în felul ăsta, cu mănuşile în mână. Nu e posibil aşa ceva!”, a spus revoltată o doamnă.

”E incredibil ce se întâmplă pe linia 13, ţi-e groază să-ţi urci copilul dimineaţa în autobuzul ăsta când ştii că-l trimiţi în ger”, a completat altcineva.

Mai mulţi pasageri, la fel de nemulţumiţi, au spus că vor suna la Transmixt să sesizeze situaţia.

Directorul general al Transmixt, Melente Horoba, a spus că ”este o situaţie accidentală”: ”Se întâmplă ca acele încălzitoare să se blocheze. Imediat după ce trec orele de vârf, maşina este retrasă pentru remedierea defecţiunilor. Nu se pune problema ca maşinile să funcţioneze permanent fără încălzire. Îmi cer scuze călătorilor, nu este o situaţie intenţionată, facem tot posibilul să asigurăm condiţii confortabile de transport în Bistriţa, nu numai pe linia 13”.

microbuy ]nghetat 2 microbuy inghetat 3 microbuy inghetat 4 microbuy inghetat 5

1 comentariu

  • Mijloacele de transport in localitatea Bistrita sunt o bataie de joc pentru cei care se duc la munca in fiecare dimineata in special linia 1. E un calvar dimineata, usa din spate nu se inchide ba e frig in autobuz care lasa de dorit…..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS