Actualitate

În Piața Decebal se fac săpături pentru pasajul subteran

S-au montat cei 255 de piloni și au început săpăturile pentru pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal, în cadrul proiectului cu bani europeni ”Reconfigurarea axei de transport pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului”.

Acesta va avea inclusiv lifturi și scări rulante pe componenta de urcare, urmând să facă legătura și cu noua piață agroalimentară ce va fi construită în Decebal, a menționat primarul Ioan Turc: ”Existența unui pasaj pietonal subteran va permite fluidizarea circulației auto și reducerea gradului de poluare pe axa reconfigurată de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului”.

În 18 martie, Consiliul Local a aprobat o serie de noi lucrări pe axa de transport și prețurile aferente, termenul de finalizare fiind sfârșitul acestui an. ”Am fost obligați să venim cu o serie de modificări. Am introdus în proiectul pasajului subteran și scări rulante, ținând cont de faptul că pasajul va fi intens folosit de către pietoni, având în vedere și faptul că vom construi o piață nouă cred că montarea de scări rulante este binevenită. Un sistem de scară rulantă costă undeva la 142.000 de euro, aici discutăm de 670.000 de euro în total, o sumă consistentă, dar ținând cont de durata mare de exploatare merită. Suntem obligați să venim cu toate elementele de natură să-i ajute pe bistrițeni, pasajul va fi folosit și de persoane în vârstă, de persoane cu anumite deficiențe. Apreciez că este absolut obligatoriu ca, pe lângă lift, pasajul să fie dotat și cu scări rulante pe componenta de urcare”, a spus la momentul respectiv, în ședința CL, primarul Bistriței.

Lucrările în proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (63,8 milioane lei, circa 13 milioane euro) constau în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

25 comentarii

 • uff. am crezut ca e piscina olimpica.!!! asa o sa fie la fiecare ploaie??? ca daca pe strazi sunt lacuri….in subsoluri si pasaje….va fi Venetia!!! pe langa scari rulante sa puna si canoe de rezrva!!!

  57
  9
  • Doamna Cristina, chiar lasati toate comentariile de la toti care sunt habarnisti, sa se pi..e pe cei care muncesc, pe firma, pe primarie, pe noi oamenii? De ce nu triati analfabetii?
   Sunt o seama de oameni care nu pricep multe, de aceea e important sa nu improstie cu ce stiu ei mai bine….
   Pasajul probabil are acoperis nu, ca nu se merge prin el cu masinile, canalizare, tevile care au fost deviate pentru scurgeti…
   Mare e gradina cu idioti

   11
   95
  • Nu vă mai lăudați cu proiectele PSD, arătați-ne un proiect gândit de dumneavoastră! Vă rugăm frumos! Crețu a gândit si a atras banii europeni pentru tot ce se face acum în Bistrița. Voi le faceți praf prin incompetența voastră.

   22
   14
  • Si bisnitarii cu valuta, adica valutistii vor putea vara sa schimbe valuta in pasaj cand este foarte cald iar iarna vor sta tot in pasaj… alti au iesit la pensie si n-au prins vremurile bune.

   15
   1
 • PSD nu mai poate de ciuda!
  Bravo Turc, un primar adevarat, in 2 ani a facut ce nu a realizat Moldovan si Cretu la un loc.
  Ce pacat ca mai avem asa multi neica nimeni care comenteaza pe aici.
  Muriti de ciuda PESEDEILORR

  13
  92
  • Nu uita prietene ,proiectul este de la alti pe Nelutu primarelul nu îl ducea capul la asta ceva ,insa peste 15-20 vom,vom vedea proiectul lui de noua piata Decebal(daca vom fi si vom face) ei ne vom „da „ cu scarile rulante prin pasaj sau prin piscina olimpica acoperita😁😏

   22
   3
  • atention!!!! Dacă l-ai ascultat pe domn primar v-a spus clar ca acest proiect este de pe vremea psedeilor pe care ii urâți atât de tare!!!!! Acuma ca ei se încurca in lucrări si blochează orașul….asta este!!! Nu e a PNL ideea!!!!! Poate doar scările rulante’! In rest…. Sa vedem inițiativele PNL!!!!!! Și ptr ala de mai sus care ii face pe alții analfabeți apoi sa sti draga ca distinsa doamna Cristiana nu Cristina, înțelege exact ce înseamnă liberă exprimare! Nu cred ca trebuie tu ciurli Burli sa ii spui!!!!!sau nu ne place democrația????

   17
   5
 • De groaza instalarii unei treceri supraterane de fier festit o mizerie urata peste b-dul Independentei, o pasarela de tip comunist ca si in gara DEJ-TRIAJ am mai propus intr-o adresa din 2019 ca astfel de treceri subterane sa fie facute si in zona HAN, pe Calea Moldovei Lic. INFOEL,si pe Independentei trecerea la Kauffland.Cu astfel de scari rulante cetateanul este asigurat si deplasarea eleganta si neobositoare este ca intr-o tara civilizata iar traficul auto se scurge in liniste si fara cozi cu motorul pornit la semafor cu o poluare crescuta.Aici este partea benefica la o astfel de investitie.
  Desigur ca magaria de Pasarela de fier nu s-a facut datorita opozitiei verzilor si liberalilor intr-o conferinta de presa comuna ceruta de mine dar si opozitiei pe care am facut-o cu succes in CL.
  Felicitari IOAN TURC !

  13
  84
  • Orice se face în acest oraș e la inițiativa și propunerea ta , poate candidezi la primărie dar na …nu o sa ai atunci pe ce fund să lipești buzele , dar pt noi ar fi cel mai amuzant blestem . :)))))

   26
   5
  • Tu ești dus cu vaca rău de tot !
   Nu a fost nevoie in Cluj-Napoca de așa ceva dar vă trebuie vouă, politruci de doi bani, in comuna Bistrița!!!!

   10
   1
 • Deoarece sunt cetatean liber si la cei 67 de ani am toate drepturile de partea mea, chiar dreptul la opinie, petitionare etc, nu sunt in arest nici la Beciul Domnesc nici la domiciliu, sunt pensionar fara ambitii politice, mi-am propus sa-i bag in boale pe impostorii fara nume cei de stanga sau de dreapta care sunt si dezinformati si saraci cu duhul si nu separa deloc informatiile care sunt sau nu bune.
  Astfel exclam din nou asa de dragul vostru si al minusurilor cu care voi va hraniti .
  Felicitari Primaria Bistrita ca ascultati si va consultati cu adevaratii bistriteni care au idei si preocupari pentru orasul nostru.
  IOAN TURC m-a primit deja a saptea oara atat singur cat si insotit de unii colegi si este foarte interesat si deschis la propunerile civice.
  Intre timp vreo zece din asa zisii cetateni fara nume mormaie de capul lor aici pe Timp Online insa doar atat pot ei.

  13
  51
  • Daca e prevazuta o placa radier atunci nu e chiar importanta alinierea ci doar numarul si adancimea lor dar mai important e nenecesitatea lor!

   6
   2
 • Intr-un an peretii o sa fie plini de grafiti si pisat si liftul inchis de la prea multa treaba mare. O sa fie culcus pentru persoanele fara adapost. Scarile rulante o sa se strice si nu o sa fie bani sau birocratie, specialisti/piese sa fie reparate. Proiectul este foarte bun, mai rau este ca noi romanii nu o sa avem grija de el. Revenim cu rezumatul peste 1 an.

  10
  2
  • Liftul va fi distrus în prima zi, văd asta la multe blocuri care au lifturi noi, se sparg display-urile și se vandalizează tastatura și pereții liftului în primele zile. Din păcate cele mai negre temeri ale noastre se vor adeveri. Liftul și scările rulante vor funcționa câteva luni, iar tunelul în sine va fi închis definitiv în primul an, deoarece vor fi multe jafuri și violențe acolo, iar în câteva luni rahatul va ajunge la nivelul străzii. Domnule primar, încă nu e târziu, astupați groapa și puneți un semafor cu buton acolo!

   9
   1
 • Ce de apă ! Teren periculos cu ape freatice de pe Burisch de fapt noi în zona Decebal stăm pe o pânză de apă freatică și de la 2 m adâncime avem apă pe gratis ! Sa vedem cum rezolva problema firma constructoare . Mult succes MIS Grup !

  3
  2
 • Propun un post de Politie Locala permanent in tunelul cu pricina plus doua camere functionale de supraveghere.Voi duce aceasta sesizare inscrisa la Primarie si cred ca se va rezolva in bine propunerea.
  Sa vedem atunci cine mai da cu vopsea pe pereti si se pisa la subsol ?

  1
  7
 • Acolo cândva a fost mlaștină, pe locul blocului turn era un lac pe care erau lebede. Comuniștii au drenat cum au putut și au construit blocul turn. Acum dacă se sapă acolo, este foarte posibil să se încline blocul. Bistrițenii băștinași știu că în acel loc era o mlaștină. Dl Bălan, puteți confirma?

 • Da asa este, precum ai descis stimata paulista.
  Asa era zona in vremea copilariei mele.
  Era fain de tot cand se tinea BULGIUL si veneau olarii si tiganii adevarati ai acelor timpuri cu meseriasii dupa ei care confectional de toate cu mare gust si talent.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.