Potrivit protocolului, preoţii parohi din satele în care şcolile au fost închise, vor desfăşura în spaţiile respective activităţi cu caracter formativ şi recreativ cum ar fi grupe de cateheză, cercuri de teatru, pictură, artă fotografică, muzică, folclor, oratorie, tenis de masă, fotbal, volei sau baschet.
Tot ei vor organiza concursuri, dezbateri, audiţii şi vizionări, jocuri de interio sau exterior, vor face mici biblioteci şcolare pentru tineri şi copii şi îi vor implica pe aceştia în activităţi filantropice în parohie. Nu în ultimul rând, preoţii vor organiza excursii tematice (religioase sau istorice).
Aceste activităţi se vor realiza în cadrul proiectului „Şcoala după şcoală” şi a Programului „Hristos împărtăşit copiilor”, finanţat cu fonduri europene.
Foto: Centrul spiritual Gledin
Doar, preotii ortodocsi, vor coordona aceste activitati ?
Protocolul este semnat de Patriarhia Română (Biserica Ortodoxă Română) şi Minister. Înţeleg că se vor implica preoţii ortodocşi cu parohii, cei misionari.
Oare, prin aceasta hotarare, nu s-a luat in calcul posibilitatea producerii unor disfunctii de natura religioasa, lingvistica …?
timp de 200 de ani (pana si regimurile straine, comuniste sau mai stiu eu care) s-au construit scoli, pana si in cel mai indepartat catun, iar acum ciuma portocalie cu niste reprezentantii incompetenti in ISJuri, adesea semianalfabeti, preocupati doar de castigul lor persoanal si al clientelei lor politice, a reusit sa le inchida in 2-3 ani. Rusine !!!