Actualitate

Încă două comune din Bistrița-Năsăud în scenariul roșu. Unde se ridică restricțiile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud introduce restricții și în alte unități administrativ-teritoriale în care incidența cazurilor de Covid-19 a crescut în ultimele două săptămâni.

Conform Hotărârii CJSU nr. 89/18.11.2020, se introduc restricţii în Mărișelu și Dumitrița, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.

În aceste UAT-uri se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. DSe permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre CJSU prevede măsuri restrictive în Rodna, unitate administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

În acest UAT, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Restricţiile se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare în 18 noiembrie.

Până acum, au intrat în scenariul roșu Bistrița, Năsăud, Monor, Cetate, Șintereag, Șieu Măgheruș, Șieu Odorhei, Budacu de Jos, Teaca, Romuli, Galații Bistriței, Miceștii de Câmpie, Livezile, Milaș, Zagra, Matei, Budești, Lunca Ilvei, Mărișelu, Dumitrița.

Se ridică restricțiile majore la Târlișua și Negrilești

Conform Hotărârii CJSU nr. 90/18.11.2020, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Târlișua, Negrilești și unitățile administrativ-teritoriale din județ pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.    

Aceste prevederi intră în vigoare începând cu data de 19 noiembrie.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3231285577000910
https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3232304806898987

1 comentariu

  • Pe romani ii doare la patina de virus. Daca am fi o natie mai civilizata care sa respecte regulile atunci nu ajungeam sa intram iar in carantina dar n-ai cu cine. Este ca si cum ai lasa o pisica sa pazeasca soarecii, asa si romanul respecta regulile.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS