Actualitate

Încă două firme din județ vor să angajeze refugiați

După ce primii 44 de ucraineni au fost angajați de către o companie din Bistrița, și alte firme și-au manifestat intenția de a primi la muncă refugiați din Ucraina.

”O companie din Bistrița a fost prima care a angajat cetățeni ucraineni, 44 de persoane și-au făcut contracte de muncă. Cu toții stau la un hotel din oraș unde sunt cazați și cei 55 de copii ai lor. Mă bucur că Ministerul Muncii și ANOFM pot veni în sprijinul acestor oameni. Cetățenii ucraineni care vor să se angajeze nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Aceștia trebuie să se înregistreze la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și au dreptul de a fi angajați în aceleași condiții ca și cetățenii români”, a declarat directorul AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan.

Ea a menționat că și alte societăți comerciale au transmis că pot angaja refugiați din Ucraina. ”Avem acum încă două firme, una pe industria ușoară, care a transmis că au nevoie de muncitori necalificați, 5 locuri de muncă, și una în construcții, care a comunicat 6 locuri de muncă pentru cetățeni ucraineni, muncitori necalificați, finisor construcții, zidar. ”Cred că se vor acomoda la noi, românii sunt deschiși și primitori, iar salariile cred că sunt mai bune decât în Ucraina”, spune șefa AJOFM Bistrița-Năsăud.

Instituția a distribuit în locurile tranzitate de refugiații ucraineni pliante cu informații utile despre serviciile gratuite pe care le pot accesa.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS