Social

Incendiile de pădure continuă la Colibița și Șanț

Se intervine în continuare la incendiile de la fondurile forestiere de pe raza localităților Colibița și Șanț, informează ISU Bistrița-Năsăud.

La incendiul de pădure din Colibița intervin două echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului, Ocolul Silvic și SVSU Bistrița Bârgăului. Suprafața pe care se manifestă focare răsfirate este de aproximativ 3 ha.

La incendiul de pădure de pe raza localității Șanț intervin, în acest moment, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și Ocoalele Silvice din localitățile Șanț și Poiana Ilvei. Suprafața pe care se manifestă incendiul este de 4 ha (focare răzlețe).

Misiuni de stingere a focarelor la aceste incendii de pădure în zone greu accesibile s-au desfășurat inclusiv în acest sfârșit de săptămână. Se fac eforturi susținute pentru limitarea extinderii incendiilor pe suprafețe mai mari, precum și pentru localizarea și lichidarea focarelor. În funcție de evoluția situației operative, vor fi alocate resurse suplimentare pentru sprijinirea echipelor din teren.

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Bistrița-Năsăud desfășoară controale în teren cu privire la prevenirea incendiilor de vegetatie și miriști, iar în ultimele zile au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 amenzi (cuantum total 1.000 lei) și 6 avertismente scrise.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.