(FOTO-VIDEO) Un incendiu a izbucnit la groapa de gunoi de la Tărpiu, acolo unde sunt colectate deșeurile din întreg județul Bistrița-Năsăud. Două echipaje de pompieri militari năsăudeni, cu o autospecială de stingere și o motopompă, au acționat duminică preț de mai bine de nouă ore pentru localizarea și lichidarea mai multor focare ascunse, care ajungeau până la o adâncime de câțiva metri.
Incendiul s-a manifestat preponderent mocnit, cu degajare de fum, și s-a extins pe o suprafață de mai bine de 200 mp.
Administratorii gropii de gunoi au pus la dispoziție două buldoexcavatoare pentru a putea ajunge la focarele îngropate.
La locul intervenției au fost direcționate un echipaj de din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului, responsabili din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, precum și administratorii obiectivului, cei de la SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor SRL Boldești-Scăeni, care operează centrul de management integrat al deșeurilor de la Tărpiu.
În jurul orei 17.30, la lăsarea întunericului, pompierii militari năsăudeni s-au retras la subunitate, la locul intervenției rămânând reprezentații obiectivului, pentru supraveghere.
Cel mai probabil, incendiul s-a autoaprins, la câțiva metri adâncime, informează ISU BN.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, prin dispeceratul integrat ISU-SAJ și instituțiile cu atribuții în gestionarea acestui tip de situație de urgență, monitorizează situația de la groapa de gunoi din localitatea Tărpiu și alocă resursele necesare, după caz, se mai arată în comunicat.
Foto-Video: ISU BN
Ne spune cineva de ce este depășită ca și procent depunerea de deșeuri pe aceasta celula???
Ps: agitatie mare printre funcționari sa meargă în weekend la lucru… Ei fiind obișnuiți sa nu meargă în zile de lucru… Tocmai acuma pusi la treaba în weekend… Doamne ferește ca probabil îs deja obosiți pt 2 săptămâni
Acolo se produce biogaz , dupa cum se vede , fara amenajari speciale Oare de ce nu se valorifica , evitandu-se astfel de autoaprinderi ? Nu trebuie multa minte pentru a se monta o retea de tevi si a se colecta biogazul intr-un rezervor de unde apoi s-ar putea utiliza in multe modalitati. Ce parere au „specialistii” ? Dar „otoritatile” ?