Recomandări Social

Incendiu la Lunca Leșului. Focul s-a extins pe 8 ha și a ajuns la o pădure

Pompierii militari din Năsăud și cei voluntari din comuna Leșu intervin, duminică seara, ajutați de pădurari, la stingerea unui incendiu la Lunca Leșului. Pornit inițial de pe câmp, unde probabil că cineva a dat foc vegetației uscate, focul a ajuns la o pădure, zonă în care se află și o casă locuită.

Pompierii au fost anunțați inițial că incendiul se manifestă pe o suprafată intinsă de vegetație uscată de aproximativ 8 ha și că focarele se află în apropierea unei păduri tinere de 10 -15 ani și a unei cabane.

Ajunși la locul indicat, pompierii și angajații de la ocolul silvic, în total 15 persoane, au încercat să împiedice focul să ajungă la pădure și la cabană, dar nu au reușit.

”Imobilul este o casă locuită, iar din datele pe care le avem a fost protejată (inclusiv anexele acesteia, în care sunt adăpostite animale). Focare de mici dimensiuni au apărut, mai ales la nivelul vegetației de pe sol, inclusiv în pădurea din apropiere. Suprafața totală afectată de incendiu ar fi de aproximativ 6-8 ha. Situația operativă este în dinamică”, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița.

Sursa foto: ISU Bistrița-Năsăud

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.