Social

Incendiu violent la Poiana Ilvei. Sătenii au sărit în ajutorul pompierilor

(FOTO-VIDEO) Două echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi au intervenit în localitatea Poiana Ilvei la un incendiu izbucnit la o casă. Ulterior, au fost suplimentate resursele cu două echipaje de pompieri de la Secția de Pompieri Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari cu o autospecială de intervenție de la SVSU Măgura Ilvei.

Primele echipaje ajunse la locul indicat au găsit un imobil cu etaj cuprins de incendiu generalizat, cu risc de extindere la imobilele învecinate. Incendiul a fost lichidat in limitele găsite, înainte ca flăcările să se extinda la imobilele învecinate.

Flăcările se manifestau violent și amenințau să se extinda la vecinătăți. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate șase echipaje de pompieri militari de la subunitățile din Sângeorz-Bai și Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Măgura Ilvei.

Pompierii militari au evacuat trei butelii din zona de risc pentru evitarea producerii unei deflagrații. De asemenea, 4 bovine și 4 porcine au fost evacuate din adăposturi pentru animale.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore, interval în care echipajele de intervenție, cu mobilizarea masivă a sătenilor, au limitat propagarea și localizat și lichidat focarele. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 600 mp.

Doi adulți și un minor au suferit atacuri de panică, dar nu s-a impus transportul acestora la spital.

Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații închise, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Foto-Video: ISU BN

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.