Comunicate

Închiderea Proiectului “Copiii noștri și familiile lor din Ilva Mare, zonă insuficient deservită fără posibilități de integrare prin educație”, RO2020/ACF_A6_RR_09

Proiectul “Copiii noștri și familiile lor din Ilva Mare, zona insuficient deservită, fără posibilitățti de integrare prin educație” derulat de Asociația Națională a Tinerelor Femei Creștine din România, (ANTFCR) în parteneriat cu Școala Gimnazială Ilva Mare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparițiilor economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consortiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de catre FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați: www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați: www.eeagrants.ro.

Scopul proiectului este justiţia socială şi incluziunea grupurilor vulnerabile, creşterea capacitatii celor 30 de familii/grup vulnerabil din Ilva Mare, zona insuficient deservita. Necesitatea implementării proiectului de tip Grant raspuns rapid, raspunde problemelor urgente cauzate de pandemia COVID-19; sărăcia extrema accentuata, excluziunea copiilor/parintilor acestora de la servicii de educatie/ocupare/consiliere profesionala/formare profesională/cursuri de orientare in cariera.Proiectul va facilita accesul şi furniza servicii sociale, de educaţie.

ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A TINERELOR FEMEI CREȘTINE DIN ROMÂNIA, (ANTFCR) împreună cu ȘCOALA GIMNAZIALĂ ILVA MARE, vă mulțumesc pentru interesul acordat activităților proiectului și avem onoarea sa va invitam la Evenimentul „O alta sansa pentru educatie” – Conferința de Închidere a Proiectului “Copiii nostri si familiile lor din Ilva Mare zona insufficient deservita fara posibilitati de integrare prin educatie”, RO2020/ACF_A6_RR_09 luni 16.08.2021. ora 14,00. Evenimentul va avea loc online, linkul de logare pentru este: https://meet.google.com/txa-gzbo-thg    

Agenda de lucru a conferintei este:

  1. Cuvant de deschidere prezentat de care coordonatorul proiectului precum si de catre coordonatorul partenerului.
  2. Prezentarea invitatiilor.
  3. Prezentareara Raportului tehnic al proiectului.
  4. Prezentarea raportului financiar.
  5. Discutii.
  6. Cuvant de inchidere a conferintei prezentat de catre coordonatorul partenerului precum si de coordonatorul proiectului.

Rezultatele obtinute in cadrul proiectului sunt:

  • Activitatea 2. Informare si comunicare

-au fost realizate/publicate comunicate de presa pentru conferinta de deschidere si cea de inchidere.

-a fost realizat un website al proiectului, actualizat in mod regulat cu detalii despre proiect, inregistrari video relevante, care are peste 200 vizualizari.

-au fost realizate si postate pe yutoube: 10 filme video, 4 streaming-uri,

-au fost realizate si postate pe site-ul ilvamare.online cate un comunicat de presa pentru fiecare activitate si doua newsletter.

  • Activitate A 3 furnizare de servicii de educaţie, organizarea a 4 cursuri de utilizarea tabletei si internetului, la care au participat 64 elevi, 30 parinti si 12 cadre didactice.Temele cursuluiau fost: familiarizare cu tableta (deschidere, inchidere, alimentare, tipuri de click, scroll, navigarea intre ferestre, ce reprezinta fiecare fereastra si cum se foloseste ), ce sunt si cum se instaleaza aplicatiile (Appstore/ Google Play), cum se folosesc aplicatiile necesare la scoala: WhatsApp, Word, Excel, cum se cauta si cum se acceseaza clipuri pe YouTube, ce este o casuta de e-mail si cum transmitem e-mailuri.

a fost realizat un ghid de utilizare a tabletei si al internetului (editat in 30 exemplare pe suport de hartie si postat online pe saite-ul proiectului), ghidul pe suport de hartie a fost dat celor 30 familii in cadrul evenimentului conferinta de deschidere,

ceremonie de predare a celor 30 tablete echipate cu sim (cu intrenet gratuit pe o perioada de 1 an), cu o husa ce contine si o tasatura tabletelor

-au fost acordate diplome de participare la cursul de utilzarea tabletei tuturor celor 106 participanti (64 copii, 30 parinti si 12 cadre didactice),

  • Activitate A.4. Modele noi, integrate de incluziune sociala a celor 30 de familii pentru a răspunde nevoilor de seviciilor sociale de ocupare, celor 30 aduti/ parinti grup vulnerabil.
  • A.4.1 Servicii de consiliere profesionala pentru o persoana adulta/ parinte din cele 30 de familii vulnerabile si Evaluare profesionala: au fost aplicate 30 chestionare pentru evaluarea aptitudinilor profesionale ale celor 30 adulti din grupul vulnerabil, acestea fiind interpretare de catre un psiholog si prezentate rezultatele in cadrul unei sesiuni de Consilliere online in data de 18.07.2021.
  • A4.2 Măsuri noi (teoretice si practice), integrate prin servicii sociale, educatie si de formare profesională a celor 30 adulti Curs Orientare in cariera (unde au fost prezentate temele:Cautarea de locuri de munca pe internet, Cum se creaza un cont pe un site de locuri de munca, Cum se creeaza un cont, un CV, Cum se aplica online la un loc de munca.Pregatirea pentru interviu), au fost realizate 30 Conturi pe Ejobs si 17 conturi pe Olx
  • Activitatea A.5. Creşterea capacitatii grupului tinta din zona rurala, Comuna Ilva Mare, Jud Bistrita Nasaud, de a avea acces la consiliere juridica privind legislatia de ocupare,
  • A.5.1. Consiliere juridica/Educatie non-discriminare a copiilor din scoala Ilva Mare, 5 workshop-uri la care au participat intre minim 127elevi si maxim 141 elevi
  • A.5.2. Consiliere juridica online despre drepturile la ocupare si cele ca angajat a celor 30 de parinti/adulti, prezentarea este postata pe site-ul proiectului.

– au fost elaborate postarea pe site-ul proiectului ilvamare.online, 2 ghiduri (ghid de utilizare a tabletei si internetului, ghidul de cariera si anteprenoriat inline)

– ai fost achizitionate echipamentelor IT pentru realizarea activitatilor, 2 laptopuri si o imprimanta

Proiectul “Copiii nostri si familiile lor din Ilva Mare, zona insuficient deservita, fara posibilitati de integrare prin educatie si a atins obiectivele scopul propuse: justiţia socială şi incluziunea grupurilor vulnerabile, creşterea capacitatii celor 30 de familii/grup vulnerabil din Ilva Mare

AICI raportul final

Etichete

1 comentariu

  • Multumim Publicatiei Electronice TImp Online, pentru sprijinul acordat la realizarare publicitatii si informarii cititirilor despre Proiectului ‘Copiii nostri si familiile lor din Ilva Mare, zona insuficient deservita, fara posibilitati de integrare prin educatie’.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.