Actualitate

Incident după slujba de sfințire de la Floreşti. S-a rupt scena cu tot cu Mitropolitul Andrei

Scena din căminul cultural Floreşti, comuna Nimigea, unde Mitropolitul Andrei Andreicuţ oficiase duminică slujba de resfinţire a bisericii, s-a rupt în timp ce înaltul prelat lua masa, alături de oficialităţi.

Surse locale au declarat pentru Timp Online că totul s-a petrecut în timp ce medicul Ioan Moldovan din Cluj, fiu al satului, a urcat pe scenă şi s-a îndreptat spre masa unde era Mitropolitul Andrei dorind să îl salute. În momentul în care doctorul a întins mâna, iar Mitropolitul s-a ridicat la rândul lui, parchetul din locul în care se afla IPS s-a rupt, iar înaltul prelat s-a prăbuşit pur şi simplu sub scena căminului unde erau întinse mesele pentru oficialităţi.

Credincioşii din sat, aflaţi şi ei la masă, însă cu un nivel mai jos decât oficialităţile, în sala căminului, s-au speriat foarte tare. Din fericire însă, IPS Andrei nu a suferit răni grave, motiv pentru care cei prezenţi au încercat să ţină secretă întreaga întâmplare.

Primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan, nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

În duminica a doua după Rusalii, Mitropolitul Clujului a resfințit Biserica cu hramul „Sfânta Treime” a parohiei Florești din Protopopiatul Năsăud. În prezența a mii de credincioși, ierarhul Clujului a oficiat apoi Sfânta Liturghie și le-a vorbit credincioșilor despre Sfinții Români, scrie Radio Renaşterea.

La finalul slujbei, părintele paroh Ioan Creța a fost ridicat la rangul de iconom, iar membrii consilului parohial au fost distinși cu diplomă de aleasă cinstire pentru implicarea în lucrările de reabilitare a bisericii. Sărbătoarea parohiei Florești a fost întregită de prezența unor consacrați interpreți de muzică populară care au interpretat pricesne.

Reamintim că Mitropolitul Andrei a resfinţit biserica din Floreşti imediat după ce s-a întors din pelerinajul de două săptămâni prin Rusia la care a participat preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan, protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican, mai mulţi primari şi preoţi.

Sursa foto: Radio Renaşterea

10 comentarii

 • Rau ne pare ca pe scena nu a fost si eminentul director Pop Grigore de la Sieu-Odorhei care l tare s-a OFENSAT la ultima sedinta de consiliu local pentru faptul ca i-au fost promovate aspecte pozitive de pe raza comunei.

 • Fiind martor la eveniment, pot sa spun ca a fost o intamplare nefericita, in care, in partea stanga, a cedat o grinda de sustinere a parchetului, insa nimeni nu a fost ranit, iar IPS nici macar nu avut tangenta cu zona scenei cu probleme. Din pacate, persoana care va dat aceasta informatie, a dat detalii despre nefericitul eveniment, in mare parte, eronate.

  • Pe noi ne-a interesat evenimentul.Adica cum nu va mai poate rabda bunul dumnezeu oricine ati fi.Daca spui ca in mare parte informatia a fost eronata si ca ati avut noroc ca nu va-ti rupt gatul spune tu cum s-a intimplat.

 • Mai s-a efensat pentru ca nu a plecat promovarea de la el.A fost cineva mai inteligent si a facut demersuri sa fie cunoscut acel muzeu.

 • Dorinel gresesti,a fost ocupat cu piscina de pe scoala,si gunoaiele din curtea scolii si a caminului.Oare cand vor face curatenie acolo?

 • Poi, tocmai ce venise Andreicut securistul de la marea spovedanie din Rusia, nu? Nu mă mira ca nu-i mai răbda pământul pe acești trădători corupți, și vrea să îi înghită.

 • Ashe bine si-o spălat mitropolitul păcatele în Rusia la nenea putin ca era sa-i rămână găluștele de la hram în gușa :))))))
  nu înțeleg de ce nu o rămas în Rusia moșneagul asta ridicol

 • O băgat friptane în ei popcii nesătui… până o rupt scena .. porcii.. De cascadorii râsului. În timp ce jumate de țară trăiește sub limita sărăciei, pe porcii ăștia nu îi mai țin curelele și laițele de grași ce sunt. Rușine să va fie, porci din BOR! Stav’ar în gât ! Și porcul ală deAndreicut nu are ce mânca acasă, sau de ce îi nelipsit de la toate parangheliile, parastasurile și botezurile din județul noștru??? Chiar așa jos o ajuns măscăriciul ala?

 • „Jurnalistul bunei guvernări”

  2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.

  Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.