Actualitate Recomandări

Incredibil, dar adevărat. Cum au ajuns pescărușii cu picioare galbene la Bistrița

Pescărușii cu picioare galbene au ajuns și la Bistrița. Câteva păsări din această specie au fost suprinse pe un acoperiș al unei case situată pe strada Petre Ispirescu de fotograful Simona Păcurar.

Într-o postare pe Facebook, Simona Păcurar scrie că, potrivit unui articol scris de Doru Panaitescu, „acest pescăruș de talie mare (cu o anvergură depășind ocazional 140 cm) este cuibăritor de frunte în București, pe mai toate clădirile înalte, fără deranj pe acoperiș. Interesant este că acești pescăruși și-au modificat dieta (ei fiind specie ihtivoră, preferând peștele), renunțând la pește și adaptându-se pentru a mânca resturi de mâncare din metropole. O altă adaptare: s-au specializat în prinderea și consumarea altor păsări rezidente în oraș, în special pui de rândunică, lăstun și drepnea, precum și a porumbeilor (pui și adulți, deopotrivă) din piețele orașelor, asupra cărora se lansează în atacuri-surpriză.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1870082769762267&set=a.276916952412198&type=3&theater

Mai multe informații și fotografii cu păsări, animale și plante pe care le puteți vedea în zona noastră găsiți pe grupul Biodiversitatea și Geodiversitatea în județul Bistrița-Năsăud.

2 comentarii

  • Minunate pasari, insa va garantez ca incet cu treaba buna dansii vor lua masa la groape de gunoi de la Tarpiu. Cica acolo este CENTRUL de MANAGEMENT INTEGRAT al DESEURILOR ! …..HAI SIC !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.