Actualitate

Încurajată de prietenul ”american”, o unguroaică din Şintereag şi-a transformat pasiunea în business

Emese Moldovan (38 de ani) a început să facă murături în urmă cu 20 de ani când era doar o adolescentă. A locuit o vreme în Ungaria, iar prietenul ei în America. După două decenii petrecute dincolo de ocean, bărbatul s-a întors acasă şi a determinat-o şi pe Emese Moldovan să revină în ţară.

„Eu sunt maghiară de cetăţenie română. Noi am plecat în urmă cu 25 de ani în Ungaria. Bunicii mei au avut casă la Şintereag. Sunt murături cu reţete pe care le-am învăţat în Ungaria. După 20 de ani petrecuţi în America, prietenul meu a venit acasă. M-am întors şi eu la Şintereag, de unde îşi trage rădăcinile şi familia mea,  şi ei mi-au dat ideea să mă ocup şi cu murăturile, să vedem dacă putem  vinde, iar până acum, din fericire, am avut mult succes. Noi cultivăm legumele, avem aparat de tăiat varză, aparat pentru umplut legumele. Am clienţi fideli care mă sună la telefon, le duc murăturile direct acasă, iar dacă nu mă găsesc în Piaţa Decebal. Se poate face profit din această afacere. Noi acum începem să vedem rezultatele. E multă muncă, dar merită.Într-o toamnă punem între două şi trei tone de murături de toate felurile”, a spus Emese Moldovan.

Femeia a făcut castraveţi umpluţi cu varză, ardei umpluţi cu varză, ceapă roşie umplută cu varză, bostănei, zucchini, pepeni verzi, ceapă de sticlă, ardei umpluţi cu brânză, sfeclă roşie, conopidă, gogonele. „Câteodată mai murăm şi pere, dar nu prea des. Sunt foarte multe sortimente de legume şi nu am putea mura şi fructe. E mult de lucru toamna”, a spus ea.

Întrebată dacă a „inventat” murături, ea a răspuns că de fiecare dată dă un alt gust murăturilor: „Fiecare reţetă are alt gust, punem alte condimente în ea. Toată iarna ele rămân tot aşa. Rămân crude şi crocante. Nu se înmoaie”.

Murăturile de anul acesta le-am pus doar de trei săptămâni. Le vinde în Piaţa Decebal, la restaurante, magazine, are multe comenzi. Vinde murăturile cu sume între 14 şi 22 de lei kilogramul. „Sunt mai ieftine decât în magazine. De exemplu, cele mai scumpe murături, ardeii pe care eu îi dau cu 22 de lei kilogramul, în magazinele din România costă 36 de lei kilogramul. Prefer să le dau mai ieftine ca să-mi fidelizez clienţii”, a spus ea.

Emese Moldovan poate fi găsită la telefon 0754 783 875 sau în Piaţa Decebal.

muraturi 2 muraturi 3 muraturi 4 bunatati prima

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS