Social

Ineul, ”sub asediu”. Numeroși turiști au urcat pe al doilea cel mai înalt vârf din Munții Rodnei

Vârful Ineu, al doilea ca înălțime din Munții Rodnei, și care face parte din Rezervația mixtă Ineu-Lala, a fost ”sub asediu” în acest sfârșit de săptămână, termenul fiind folosit de fotograful Alex Varga care a suprins mulțimea de turiști care a urcat pe munte.

https://www.facebook.com/alex.varga.5454021/posts/2397369297228656

Este perioada în care înflorește bujorul de munte și, fiind sezonul vacanțelor de pandemie, mulți au rămas acasă și s-au dus să-l admire.

https://www.facebook.com/pensiuneasomesana/posts/2064918666986565

Munții Rodnei, care etalează cele mai înalte altitudini din Carpații Orientali (Vf. Pietrosu – 2303 m, Vf. Ineu 2279 m, Vf. Inăuţ 2222 m), sunt localizați în partea de nord a României. Fiind cuprinsi în cadrul grupei nordice, cunoscută și sub denumirea de Carpații Maramureșului și ai Bucovinei, acești munți domină peisajul, cele mai mari diferențe de nivel înregistrându-se față de Depresiunea Maramureșului, situată la nord.

Vă reamintim că, pentru a încuraja activitățile științifice din Parcul Național Munții Rodnei, puteți achita o taxă de vizitare prin SMS la numărul 7473 cu mesajul PARCRODNA1.

Plătind biletul prin SMS, ajutați rangerii să pregătească și să întrețină noi trasee tematice, trasee pentru biciclete, semnalizări, marcări trasee turistice, cercetare și explorare. ”Valoarea unui SMS este de 1 euro + TVA”, anunță Administrația Parcului Național Munții Rodnei.

Foto credit: Alex Varga

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.