Social

Munții Rodnei, luați cu asalt de turiști, precum Bucegii

(FOTO) Parcul Național Munții Rodnei pare să fie, în acest sfârșit de săptămână, destinația preferată a iubitorilor muntelui care au luat practic cu asalt cel mai înalt vârf, Pietrosu Rodnei.

Au urcat atât mulți oameni la 2303 metri altitudine încât fotografiile postate în mediul online par mai degrabă a fi făcute în Munții Bucegi, la Babele, unde se poate ajunge cu telecabina și fluxul de turiști este mare în special în sezonul estival când se stă cu orele la cozi.

Spre Pietrosu Rodnei se poate merge din Borșa, județul Maramureș spre Schitul Borșa Pietroasa (∼ 1000 m) – Valea Pietroasa – Stația meteo Iezer – Lacul Iezer (1825 m) – Vârful Pietrosul Rodnei (2303 m)

Durata: 8 ore 30 minute (5 ore urcare – 3 ore 30 minute coborâre)

În această perioadă înflorește Rododendronul sau bujorul de munte, iar creasta principală a Munților Rodnei oferă un peisaj de zile mari.

Munții Rodnei, care etalează cele mai înalte altitudini din Carpații Orientali (Vf. Pietrosu – 2303 m, Vf. Inău 2279 m, Vf. Inăuţ 2222 m), sunt localizați în partea de nord a României. Fiind cuprinsi în cadrul grupei nordice, cunoscută și sub denumirea de Carpații Maramureșului și ai Bucovinei, acești munți domină peisajul, cele mai mari diferențe de nivel înregistrându-se față de Depresiunea Maramureșului, situată la nord.

Din punct de vedere administrativ, parcul se întinde în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud. Parcul Naţional Munţii Rodnei nu include întregul lanţ al Munţilor Rodnei ci numai o parte a acestora. De la Vest la Est, pe o lungime a crestei principale de aproximativ 55 km (de la Pasul Şetref până la Pasul Rotunda), iar de la Nord la Sud, pe o lungime de 25 km, de la Pasul Prislop până în localitatea Valea Vinului – judeţul Bistriţa Năsăud.

Din punct de vedere administrativ, suprafaţa parcului se întinde pe raza judeţelor : Bistriţa – Năsăud -80% şi Maramureş -20%, fiind înconjurat de o „salbă” de 17 comune limitrofe.

Vă reamintim că, pentru a încuraja activitățile științifice din parc, puteți achita o taxă de vizitare prin SMS la numărul 7473 cu mesajul PARCRODNA1. Plătind biletul prin SMS, ajutați rangerii să pregătească și să întrețină noi trasee tematice, trasee pentru biciclete, semnalizări, marcări trasee turistice, cercetare și explorare. ”Valoarea unui SMS este de 1 euro + TVA”, anunță Administrația Parcului Național Munții Rodnei.

Sursa foto: Facebook

1 comentariu

  • Felicitari celor care conduc destinele Parcului National Muntii Rodnei! Va aflati intr-o zona extraordinar de frumoasa!!!! Duminica am fost oaspetele dumneavoastra. O mica, mica problema ,daca-mi permiteti!Pe valea Lalei,aproape de lac ar trebui toaletati ienuperii de pe poateca.Se parcurge cu multa greutate.Iertati-mi indrazneala!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS