Actualitate

ÎNFIORĂTOR Peste 120 de familii dintr-un bloc, fără apă la robinete

Locuiesc la oraș în condiții de Evul Mediu. Peste 120 de familii din Blocul G3 de pe strada Dragoș Vodă stau de luni fără apă rece la robinete. Nu se pot spăla, nu pot trage apa la grupul sanitar.

Se întâmplă fiindcă zece familii au acumulat restanțe mari la plata întreținerii, iar Aquabis a închis robinetul întregului bloc pentru o datorie de opt mii de lei. Unul dintre locatarii blocului, Marius Dumbrăvean, a declarat pentru Timp Online că trăiește un adevărat coșmar.

„Am un bebeluș de două săptămâni. Nu vă puteți imagina cât de mult avem de suferit din cauza faptului că nu avem apă. Mi se pare nedrept ca, din cauza datoriilor pe care le au unele persoane, să suferim toți. E inadmisibil să-ți plătești cheltuielile de întreținere și să te trezești fără apă. Ce vină am eu că vecinii nu plătesc? De ce nu li se închide lor apa, nu mie?”, a spus Dumbrăvean.


Seară de seară, locatarii blocului se întâlnesc și se întreabă cum ar putea rezolva problema fiindcă efectiv nu mai rezistă fără apă.

„Cărăm cu bidoanele, dar aceasta nu este o soluție. Seară de seară ne întâlnim și ne gândim ce să facem. Situația e disperată. Am fost în audiență la Aquabis, dar ni s-a spus că nu se va deschide apa până nu plătim. Sunt câțiva vecini care au restanțe de o mie, de două mii de lei, dar spun că nu au bani și nu pot plăti. Ce să facem?”, a declarat el.

Contactat telefonic, directorul SC Aquabis SA, Ioan Șandru, a declarat că nu există nicio altă soluție decât ca datornicii să plătească.

„Au datorii neachitate din luna ianuarie a.c.. I-am tot somat, le-am dat termene, nu le-am închis apa la 45 de zile, am tot avut răbdare, dar nu se mai poate. Noi nu putem intra în casele oamenilor să le sigilăm robinetele. Administratorul trebuie să găsească soluții juridice și să scoată la vânzare apartamentele celor cu datorii mari”, a declarat Șandru.

El a spus că în situația locatarilor din blocul G3 de pe strada Dragoș Vodă vor mai fi și alții.

„Sunt o sută de scări de bloc din Bistrița la care vom închide apa în perioada următoare din cauza datoriilor. Închiderea se face treptat. De regulă, când ajungem să punem sigiliul, se găsesc și bani. Cei care nu plătesc vor rămâne fără apă”, a declarat Șandru.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS