Sănătate

Inocenții au nevoie de ajutor ca să se întreacă la olimpiadă

Într-un an atât de dificil cum este acesta, e un exercițiu dificil să ne gândim și la alții, dar cu atât mai important și mai valoros.

Fundația Inocenți va organiza în 12 mai a.c. între orele 13:30 și 18:30, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița, unitățile de învățământ special de pe raza județului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, dar și alte organizații și companii locale, cea de a patra ediție a «Olimpiadei Inocenților », eveniment dedicat copiilor cu dizabilități din județ.

În cadrul acestui eveniment, la care organizatorii așteaptă peste 250 de copii, vor fi susținute probe sportive clasice și probe sportive adaptate nevoilor copiilor cu dizabilități, precum și probe artistice.


„Scopul manifestării nu este acela de obține performanțe sportive, ci de a evidenția potențialul copiilor cu dizabilități, a combate marginalizarea lor și a dovedi că integrarea lor socială este posibilă, motiv pentru care ne dorim ca majoritatea probelor să se desfășoare în spatiul public, respectiv pe pietonalul de pe strada Liviu Rebreanu, unde există posibilitatea ca aceștia să fie văzuți, cunoscuți și înțeleși mai bine”, a declarat Marin Mic, directorul Fundației Inocenți Bistrița. .

Printre probele de concurs se vor număra: tenis de masă, basket, atletism, aruncare minge, fotbal, minibowling, pictura-desen, dans, cântec, teatru de păpuși. Probele de concurs vor fi adaptate capacității copiilor participanți. Copiii care participa vor primi gratuit tricouri, șepcuțe, medalii și diplome.

Donațiile și sponsorizarile sunt de asemenea binevenite, având în vedere că, în prezent, sursele de finanțare nu acoperă încă bugetul previzionat.

Pentru informatii suplimentare legate de Olimpiada Specială puteți contactat fundația la numerele de telefon 0363-102406, 0740-154929, sau pe e-mail-ul inocenti.bistrita@upcmail.ro.

Persoane de contact: Alexandra Sămărtean și Răzvan Chirlejan.

Fundația Inocenți funcționează în Bistrița din anul 1998, iar începând cu luna martie a anului 2006 este acreditată ca organizație neguvernamentală ce furnizează servicii sociale, în conformitate cu legislația română în vigoare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS