Cu două săptămâni înainte să înceapă noul an școlar, un ochi râde, altul plânge. Râde pentru că numărul de înscriși în creșe și în ciclul primar este mai mare datorită copiilor care s-au întors cu părinții din străinătate și plânge pentru că reabilitările începute în anumite școli nu sunt gata la timp pentru ca toți elevii să înceapă noul an în cele mai bune condiții.
”La Bistrița, spre exemplu, în ciclul primar s-au înscris mai mulți copii față de anul școlar trecut, fiind în plus patru clase, dar și în creșe avem mai mulți copii. Și la Sânmihaiu de Câmpie unde este un efectiv mai mare de copii față de alți ani, ceea ce ne bucură”, a spus inspectorul școlar general Cristian Nicula.
În ce privește șantierele deschise în școli, inspectorul general spune că cea mai mare problemă este la Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi din Sângeorz-Băi. Acolo sunt trei corpuri de clădire în reabilitare și, cu toate că lucrările sunt foarte avansate, cel mai probabil nu se vor putea începe cursurile în aceste corpuri noi. Elevii fie vor utiliza spațiile Liceului Teoretic Solomon Haliță, fie vor ține cursuri online până la finalizarea lucrărilor din școala lor.
La Școala Gimnazială nr.1 Bistrița se va preda, cel mai probabil, sala de sport până la începerea noului an, dar nu mai mult de atât. La Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” se vor ține cursurile tot alternativ fiindcă nu sunt gata lucrările la corpul A, iar la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” se va reîncepe șantierul după ce o vreme a fost oprit fiindcă s-a schimbat soluția tehnică.
”Nici la Silivașu de Câmpie nu sunt gata lucrările. Sunt foarte multe șantiere, mai încep altele noi. Și la Beclean avem un corp de clădire în reabilitare, dar aceste aspecte trebuie să ne bucure pentru că, până la urmă, vom folosi spații noi și adecvate procesului de învățământ”, a mai spus Cristian Nicula.
În ce privește catedrele, o parte au fost ocupate în urma concursurilor naționale, iar cele rămase vacante vor fi ocupate în urma concursului județean din perioada 25-26 august a.c. Astăzi, începând cu ora 10.00, are loc ședința de detașare la cerere prin concurs specific pentru toate disciplinele.
Lucrari cu statul , alegerea corecta in aceste vremuri.
Le faci cand poti , cu cat le intarzii mai mult cu atat mai bine ,ca doar poti sa vii cu solicitari de suplimentare plati , ca de s-au scumpit materialele .
La santierele din Bistrita , probabil muncitori au fost plecati la mare , ca nu -am vazut pe santier
La Singeorz Bai nu s a lucrat aproape nimic pe perioada verii. Curtea Scolii Gimnaziale A.P. Alexi a fost săpată încă de la începutul lunii aprilie, iar după 4 luni e la fel: plona de gropi, pietre și pământ. La fel în interiorul scolii aflate în centru nu s a muncit nimic pe perioada verii. Vata minerala necesara izolării e depozitata în curtea scolii încă din luna iunie…..abia săptămâna trecută au pus schelele pe exterior și au început sa izoleze. Rușine tuturor celor care își bat joc de elevi în primul rand, de parinti , de cadrele didactice și de banii obținuți prin fonduri europene! Din păcate autoritățile care ar trebui sa fie implicate, sa verifice respectarea termenului de construcție, merg mana în mana cu firmele care au câștigat licitațiile, își iau partea și nu mai sunt interesate de altceva!!! Eventual mai fac din cand in cand cateva poze si posteaza ca sa vada lumea ca sunt foarte harnici, afirmand ca se lucreaza mereu….sa vedem daca si termina pana in 30. 11.2022, cand au termenul de finalizare! E clar ca NU!!! Bataie de joc maxima, dar se pare ca lumea tace și se complace….deci ne meritam soarta!
Lucrările la Școală Gimnaziala A.P. Alexi NU sunt ,, foarte avansate” cum spuneți dumneavoastră! Minciuni ! De trei luni de zile nu s a lucrat deloc la corpul din centru orașului, la cel de pe Str. Teilor foarte puțin, spre deloc!!! Toată vara a fost pustiu …nici urma de muncitori!! RUSINEEEEEEE!