Actualitate Economie

Gradaţii de merit pentru inspectorul general Camelia Tabără, mai mulţi inspectori şi directori

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud este unul dintre profesorii care, în următorii cinci ani, va avea salariul mai mare cu 25%. A obţinut gradaţie de merit în urma unui concurs de dosare analizat de o comisie condusă de adjunctul Mihai Mureşan. Camelia Tabără nu a avut însă cel mai mare punctaj.

Cu o vechime de 28 de ani în învăţământ, inspectorul şcolar general Camelia Tabără a întrunit cel mai mare punctaj dintre toţi candidaţii directori de şcoli care au aplicat pentru gradaţii de merit. Inspectorul şcolar general a adunat 98,5 puncte, cu 1,5 mai multe faţă de următoarea clasată, Balasz Eva de la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean. Al treilea s-a clasat directorul Colegiului „George Coşbuc” Năsăud, Dorel Coc cu 96, 5 de puncte.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe locurile următoare s-au clasat Vass Imola Doris, directoarea Centrului de Educaţie Inclusivă nr. 1 Bistriţa, Constanţa Neuc, directorul Liceului „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, Eniko Păvăluc-Gal, director adjunct la CNAM Bistriţa, Medgyesi Margareta de la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, Elena Andron, directoarea Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Bistriţa, Felicia Măjeri de la Şcoala Gimnazială Josenii Bârgăului, Ştefan Sas de la Şcoala Gimnazială Ilva Mare, Vasile Şteopoaie de la Liceul „Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi, Maria Pop de la Şcoala Gimnazială Anieş, Aureş Ţăgorean de la Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa, Domnica Cârcu de la Şcoala Gimnazială Rebrişoara, Anchidim Strugar de la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” şi Florin Bob de la Liceul Sanitar Bistriţa.  

Nu vor primi gradaţie de merit, deşi au candidat pentru a o obţine următorii directori: Augustin Hădărău de la Şcoala Gimnazială Şanţ, Mihael Forai de la Liceul Tehnologic Târlişua şi nici Gheorghe Neamţu de la Liceul Tehnologic Lechinţa.

În schimb, mai mulţi profesori de la toate disciplinele vor primi gradaţie de merit. Dintre toţi candidaţii, Loredana Zbîncă, profesor de filosofie la Liceul „Solomon Loredana ZbancaHaliţă” din Sîngeorz-Băi, este singura care a reuşit să obţină o sută de puncte la concursul de dosare pentru obţinerea gradaţiei de merit.

Comisia ISJ a aprobat şi dosarul inspectorului de română, Ramona Salak (42,27 puncte), al Marianei Romocea (soţia primarului din Năsăud), profesor de matematică la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud (32,99 de puncte), al inspectoarei Monica Buboly (78,73 de puncte), al consilierului local UDMR Antal Atilla, profesor de istorie la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” (39,21), al fostului consilier judeţean PDL Călin Sbîrciu din Feldru care e profesor de geografie la Liceul Tehnologic din Feldru (63,15 puncte), al inspectorului şcolar Smaranda Florean (84,27 puncte) şi al Narcisei Moniţa, soţia primarului din Romul (72,69 puncte).

Lista profesorilor care vor beneficia de gradaţii de merit o găsiţi aici. Cei nemulţumiţi de rezultate le pot contesta până în 17 mai a.c.

Gradaţia de merit le aduce cadrelor didactice salarii mai mari cu 25% în următorii cinci ani.

Ramona Salak Monica Buboly a doua 2 Antal

16 comentarii

 • Nu conteaza punctajul si aburelile astea.. conteaza ca e apropiata de Tovarasa Pana si de useleu, acum vine raspata, direct pe fluturas… cash.. Hai usele, hai ca se poate, dreptate pana la capat… lasa fraierii care iau 6-700 lei pe luna.. voi sa va faceti plinul :)))))))

 • No, va place uselistii? Nu se mai satura de 4×4, sporuri la salarii, angajat neamuri si facut ornamente de plastic la firme prietene. Va place uselistii?

 • Normal ca e apropiata de USL, am avut onoarea sa-i fiu elev la Andrei Muresanu inainte de revolutie si era o comunista infocata, trup si suflet. Daca indrazneai sa chiulesti de la sedintele de indobitocire ale UTC, iti facea zile fripte. Cred ca asta poate sa o confirme orice fost UTC-ist de la Andrei Muresanu. Probabil ca in 23 de ani si-a schimbat putin ideologia si cu siguranta a devenit mai inteleapta. Inteleg ca atunci asa era sistemul si nu aveai de ales, totusi ceilalti profesori erau relaxati, nu luau in serios doctrina comunista. In rest, pe plan profesional, nimic de reprosat.

 • Sa va fie rusine dascali politruci care distrugeti invatamantul. Daca voi va desfasurati activitatea numai in aranjamente de ntot felul, asa vor face si copiii pe care voi ar trebuie sa-i educati. De ce nu este pe lista d-l Galatean care pregateste olimpicii pentru informatica, dar in schimb apar pe lista cu gradatiile de merit tot felul de lipitori de afise electorale cu grad de calificare „LINGAI”.

  • Domnule Sorin, daca nu sti ce vorbesti, nu o face cu orice pret. Cei ca d-ta .(croiti dupa chipul si asemanarea tartorului vostru de la Cotroceni) v-ati obisnuit sa loviti fara discernamant in dascali, medici, juristi, s.a. Punctual, aici este vorba despre gradatia de merit, un spor salarial ce se regaseste in Legea Invatamantului in vigoare. Ea se acorda in baza unor criterii foarte bine stabilite, si nu politic sau ,,dupa ureche,, asa cum crezi d-ta si cei asemenea-ti. In ceea ce priveste pe D-l profesor Constantin Galatean (cu care am avut onoarea sa fi fost candva coleg de serviciu) sa sti ca a obtinut gradatia de merit daca nu ma insel anul trecut, cand am obtinut-o dealtfel si eu.

  • Scuze D-le profesor Galatan, pentru ca, din cauza vitezei ti-am mai pus un ,,e” la nume

 • @Sorin: pregateste tu 20+ de generatii de elevi pentru admiterea de la Medicina. Sau pentru BAC. Sau pentru olimpiade. Sau pur si simplu pentru a sti fizica cum se cuvine. Si sa ai procentaj de succes de cel putin 90% cat are dansa. Mai vorbeste atunci. E un dascal extraordinar, un pedagog de nota 10. A fost o onoare sa o am ca profesoara.

  • D-le Cristi, cred ca esti de acord cu mine ca politica nu are ce cauta in scoli si spitale. Atata timp cat d-na Tabara este numita politic, no comment. Poate sa fie o profesoara foarte buna,dar prin faptul ca admite jegul politic din care face parte nu este in regula. Sa ne uitam in societate ce scot scolile: mitomani, smecheri, tineri care te calca cu masina, hoti, etc, si de aici exclud pe copiii care din familie sunt indrumati spre educatie. Problema este urmatoarea: din familiile interesate de copii apar cei ce fac scoala cu adevarat SI NU DIN PARTEA DASCALILOR, DESI SI AICI SUNT MICI EXCEPTII. POATE SI D-NA TABARA SA FIE O EXCEPTIE? EU NU CRED ATATA TIMP CAT A INTRAT IN JEGUL POLITIC. SI A INTRAT PUR SI SIMPLU DIN NEVOI MATERIALE, CUM DE ALTFEL AU TOTI DASCALII DIN TARA ACEASTA, DAR NU TOOTI INTRA IN POLITICA. Ex: D-l Galateande la Liviu Rebreanu, pe care nimeni daca nu este bagat in politica nu-i da o functie de inspector general.

 • @Sorin: de regula nu intru in polemica, dar afirmatiile dumneavoastra merita un raspuns.

  1. Sunt perfect de acord cu afirmatia dumneavoastra conform careia „politica nu are ce cauta in scoli si spitale”. Din pacate asta e o realitate crunta in Romania ultimilor ani, cu precadere (parca) in ultimii 10. Totul e politizat. E o avalansa de neoprit. Pot sa inteleg frustrarile/nemultumirile multora, sunt absolut justificabile. Cat despre decizia d-nei Tabara de a intra in politica, nu m-as grabi sa emit afirmatii, ci mai degraba supozitii. N-ai de unde sa stii daca au fost sau nu considerente materiale. Si chiar daca au fost, in conditiile in care a facut performanta (manageriala sau ca profesor la catedra), nu vad unde este problema. Daca munca dansei si/sau deciziile ei au adus bine tagmei in care profeseaza, consider ca banul public din care este platita nu a fost cheltuit degeaba. Desi sunt impotriva oricarei politizari de functii, nu pot sa nu constat ca uneori pana si hazardul politic genereaza situatii pozitive. Mie personal mi s-a parut un manager foarte bun atata timp cat a condus Andrei Muresanu si sunt convins ca va avea rezultate si la ISJ. Dar e adevarat, timpul le va demonstra pe toate. In fine, decizia de a intra in politica a fost a dansei si e pe deplin responsabila de consecintele ei.

  2. Poate sunt usor malitios, dar:
  * il cheama „Galatan” nu „Galatean”
  * ultima propozitie pe care ati scris-o are greseli grave de gramatica
  * dl. Galatan a facut parte din ISJ in mandatul d-lui M. Cazacu (Dumnezeu sa-l odihneasca), prin urmare nu exista nicio bariera politica pentru accederea in functii. Probabil in cazul domnului profesor Galatan, e o chestiune de optiune. Pur si simplu prefera sa faca performanta la nivel inalt de la catedra.

  • Cum nu exista nici o bariera politica? Care sunt greselile gramaticale de la ultima fraza? Probabil trebuia sa pun niste chilimemle, si atat. Si acum sa va explic de ce sunt asa critic, cu invatamantul in general?
   1. Vad ce se intampla cu evolutia societatii;
   2. Am doi copii care sunt studenti la medicina( an 2 si 4) si stiu carui fapt se datorteaza ca au ajuns acolo;
   3.Am sotie, frate, sora, 5 verisori primari si un nepot care lucreaza in invatamant si discut cu ei;
   4. Am absolvit Univ. Babes din Cluj in 1988 si am invatat ca sa ajung acolo, iar in prezent lucrez la o companie din Anglia care opereaza in Romania, am lucrat si in starinatate 4 ani si stiu cu ce se „mananca stiinta”, dar ce vad acum in Romania, cum procedeaza factorii politici prin reprezentantii lor in invatamant si sanatate, etc ma determina sa cred ca tara aceasta Romania este o tara in care daca nu faci parte dintr-un partid, nu prea ai sanse sa razbesti. De multe ori in gluma, le spun rudelor mele care lucreaza in invatamant ca „ei distrug societatea cu invatamantul existent la ora actuala in Romania” si se supara, dar recunosc si ei ca este adevarat. IN CONCLUZIE: LA ORA ACTUALA POT SA NUMAR PE DEGETELE DE LA O MANA NUMARUL DE DASCALI PE CARE II CUNOSC SI IN FATA CARORA SA-MI SCOT PALARIA. D-LE CRISTI,DACA VRETI SA IESIM LA O BERE PE O TERASA IN BISTRITA, VA ROG SA MA SUNATI PE NR. DE TELEFON 0749032115 SI PUTEM DISCUTA DESPRE INVATAMANT SI SOCIETATE IN GENERAL. POT SA FAC ACEASTA DOAR SAMBATA SI DUMINICA. ASTEPT.

 • Camelia Tabara nu ca numerita gradatia de merit , dar nu merita sa fie in fruntea ISJ-ului ,a politizat tot in invatamantul din judet pana la femeia de serviciu, indiferent de competenta pentru aceasta a primit gradatia de merit, sa-i fie rusine !
  este o comunista inputita cae-si bate joc de invatamant.

  • Raspunsul dat lui sorin, ramane valabil si pentru tine gigi…..si pentru multi (din pacate) ca si voi…..

 • Dupa poza, Sbarciu nu merita sigur gradatie de merit… sper ca nu asa se prezinta si la clasa in fata copiilor…:-)
  De remarcat este ca domnul este mare PDL-ist si este pe aceasta lista… asta in contradictie cu marea politizare de care vorbesc altii…

 • inspectoarea de romana are cam mic punctaj pentru functia pe care o detine. Asta arata clar ca functiile nu se dau pe competenta, ci pe criterii politice. O gramada de profesori sunt in fata ei la punctaj. Si mai ne spunea Tabara ca lasa palaria rosie la poarta ISJ!!!!!!!!!!!

 • dragi cititori,
  sper ca nu v-ati facut iluzii sa primeasca gradatii cei care merita „pe bune”. in inspectorat totul e impus de madam Tabara, poate ca s-a strecurat si cate o „greseala” in sensul ca a primit cine merita, dar 90% sunt oferite dupa preferinte si obligatii.
  vreau sa „felicit” in mod deosebit invatamantul special care a primit un numar asa mare de gradatii in anul acesta, asta ma gandesc ca dovada a „rezultatelor” deosebite obtinute de aceste scoli.

 • alt an, aceleasi probleme si nemultumiri. ma intreb, cati dintre cei nemultumiti au luat atitudine in fata nedreptatilor? ok, exprimi un punct de vedere, dar apoi ce faci pentru a fi consecvent cu tine insuti? te comporti la fel, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat??? una zici si…alta faci? lirica absurdului?

  cati dintre noi mai mergem la comisiile metodice, mai tinem lectii- model, ne mai inscriem in comisiile de bac, nu votam in consiliul de administratie (daca facem parte) dupa cum se dicteaza? cati le spunem inspectorilor/ directorilor ca nu mai dorim sa fim in X si Y comisie, nu ii mai trecem doar cu numele pe actiunile intreprinse de noi, nu acceptam sa fim intr-un proiect condus de ei?

  daca fiecare am face doar un singur gest de acest fel si l-am motiva in fata lor, refuzand sa ii mai „ajutam”, altfel ar sta lucrurile. ar ramane pe langa ei doar cu lingusitorii care din pacate, nu sunt cei mai fideli si capabili oameni. ca doar de asta se lingusesc si periaza…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS