Actualitate

Instalarea de containere şi corturi, variantă pentru școli, de la toamnă

Hand writing

(VIDEO) Ministrul Educaţiei Monica Anisie, a declarat că, dacă temerile experţilor se adeveresc şi din toamnă ne vom confunta cu un nou val de Covid-19, elevii ar putea veni prin rotaţie la şcoală, un alt scenariu fiind acela în care, luând în calcul şi experienţa altor ţări, orele de curs să se desfăşoare în containere sau în corturi amplasate în curtea şcolilor.

”Sunt mai multe scenarii luate în calcul, printre care şi cel al venirii elevilor prin rotaţie la şcoală, în timp ce alţii participă la lecţii online, iar în această perioadă vom analiza şi alte propuneri, dar ne vom uita şi la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că şi acolo s-au confruntat cu aceeaşi situaţie cu care ne confruntăm şi noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi, în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică. Vom analiza şi noi în cadrul ministerului şi să sperăm, totuşi, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie la B1 TV.

Ea a explicat că este vorba despre clasele suprapopulate la acest moment, neexistând condiţii pentru respectarea regulilor de distanţare.

”Într-o clasă sunt 30 de elevi, poate chiar şi mai mulţi, şi trebuie să existe o distanţare de 2 metri în faţă, în spate, în lateral stânga, dreapta. Asta ar presupune că într-o sală de curs ar trebui să intre maximum 10 elevi. De aceea ne gândim la soluţii pentru ca de la toamnă, dacă va exista cel de-al doilea val, aşa cum prevăd specialiştii, să nu îi expunem pe elevi în niciun fel”, a spus ministrul.

https://www.facebook.com/PNL.BN/videos/881347158942864/

6 comentarii

  • Da, dar la noi vine si iarna si as vrea sa o vad pe doamna ministru cum sta ea intr-un cort cand afara sunt minus 15 grade?

    • Dar putem face focul in imediata apropire a cortului…în sec 19, anumiți locuitori ai României trăiau foarte bine în corturi, se mutau din loc în loc…asta nu le-a afectat în niciun fel vitalitatea istorică. Din contră, urmașii lor sunt și astăzi, oameni absolut respectabili, unii poate chiar demnitari, iar obiceiul strămoșilor lor de a trai în corturi a dat limbii române anumite expresii foarte plastice: ,,ca la ușa cortului” …și altele. E mai ușor să amenajăm corturi în curtea școlii decât să dăm tablete tuturor copiilor și să instruim profesorii pt orele online, nu-i așa?
      Păcat că un ministru al educatiei, și încă al unei educații de tip liberal, nu poate gândi decât atât de puțin când vine vorba de copiii și de dascălii țării lui! Și nu doar în cazul acesta…
      Istoria ne mai invață că nu orice ,,criză” justifică ,,autoritarismul”. Bine, nu orice ,,scenariu” de criză justifică orice ,,scenariu” de autoritarism, să actualizăm.Ei…va trece și asta, va deveni istorie.

  • Un sfat moca: desfințați bre școala! Nu folosește la nimic, doar neplăceri și bătăi de cap aduce autorităților. Oricum, să fim sinceri, nu au nevoie autoritățile de oameni învățați, ăia nu votează hoții, impostorii și inculții! Jos școala! mai rămân niște procente din PIB, nu prea multe, pentru ajutoare sociale, pensii speciale și pentru angajarea pilăraiei de partid la stat, pe poziții călduțe, fie a ciumei roșii, fie a impostorilor de la PNL.

    • Abia astept sa vad ce generatii noi se vor dezvolta dupa aceasta scoala tip circ in corturi, ca si asa copiii nu invatau mare lucru la scolile publice. Propun sa desfiintam scoala de tot si sa ne inchidem in casa toti ca sa nu cumva sa vina inca un val de covid si sa ne atace. Sau cine stie, poate revin dinozaurii!!

    • Corect. Șomeri cu diplome. Școală este complet depășita și veche. Nu ai ce face cu asemenea cunoștințe în ziua de azi

  • Bistrițenii sunt obisnuiti cu activităti cultural-educative organizate la cort. Incă nu s-au sters de tot imaginile din perioada 2012-2016 când centrul orasului Bistrița era dominat de „Cortul de Cultură” instalat acolo pe durata lucrărilor de reparatie capitală efectuate la clădirea Casei de Cultură. Cortul a fost montat în centrul oraşului în martie 2012 şi a costat circa 20.000 de euro. Dupa incendiul din clubul Colectiv din Bucuresti, ce a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015 cortul nu a mai fost folosit deoarece nu îndeplinea normele de securitate la incendiu, astfel incât in 2016 a fost demontat si stocat, iar de atunci a mai fost instalat sporadic pentru evenimente cu caracter comercial. Prin urmare, cortul este disponibil si in continuare inclusiv pentru activităti scolare sau de altă natură.
    Vezi: https://timponline.ro/cortul-pregatit-pentru-zile-grele-cele-sapte-containere-o-prelungire-a-spitalului/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.