Recomandări Social

Întâlnire cu ursul la Colibița. Jandarmii, chemați în sprijin de o fată de 16 ani

”O adolescentă a fost salvată din calea unui urs de către jandarmii montani din Colibița”, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud:

”În jurul orei 15.00, o fată de 16 ani din Colibița a ales să urce însoțită doar de câinele său până la casa de vară (o casă nelocuită momentan), pentru a aprinde o lumânare la mormântul unor rude decedate, în zona Poiana Andreichii – Colibița.

În timp ce aceasta aprindea lumânările și așeza florile pe morminte, în zonă și-a făcut apariția un urs. Minora a înțeles că se află în pericol și a sunat imediat la 112, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la Postul Colibița.

Jandarmii i-au recomandat să stea la adăpost și au pornit imediat înspre zona indicată. Deoarece la întoarcere minora se putea întâlni din nou cu animalul, jandarmii au însoțit-o până în Colibița, pentru a ajunge în siguranță acasă”.

Foto: IJJ BN

7 comentarii

 • Vă poartă dracul pe coclauri când știți că este periculos să mergeți în pădure în perioada de prehibernare a urșilor!
  Umblați prin păduri când vreți, dar nu în Octombrie-Noiembrie.
  Acu își găsesc toți să meargă să se întâlnească cu ursul: după ciuperci, la tăiat lemne, la case nelocuite momentan!
  Mergeți acolo primăvara, vara sau iarna la schi dar nu acum!
  Ministerul Sănătății spune să “Evitați consumul de sare, zahăr și grăsimi! Și evitați deplasările pe coclauri în Octombrie Noiembrie!
  Pentru că vă întâlniți cu ursul.

 • Ursule-brun, nevânat,
  De cobori la noi în sat
  Adă și un cap de cerb,
  Va fi un trofeu superb.
  O să-l batem în perete,
  Lângă buhă, sub erete.
  Altfel cei de pe Bârgaie
  Te vor împușca de voie
  Și vor ține și-un discurs
  Că ne-au apărat de urs.
  *
  Refren:
  Șefi de trib și de partid,
  Rad toți codrii de molid.

 • Suta la suta ursul a venit sa capete ceva de pomana. Batar o eugenia. Dar daca a fost ursul Dinca , un specimen ca ala de la Caracal ?

 • Campania de informare nu intra in categoria „masuri”.Ursii se inmultesc exponential doar pentru ca latra ONG-urile din Austria,Elvetia,Germania,tari care au „rezolvat” de mult aceasta problema.In acelasi registru in loc sa asfalteze o starda ar putea doar sa informeze soferii ca sunt pline de gropi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.