Primăria Bistriţa a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Cluj, procesul cu un cetățean care a solicitat desființarea terenului de sport din cartierul Subcetate pentru amenajarea căruia municipalitatea a cheltuit peste 65.000 de lei. Florin Cionca are o casă fix lângă teren și a cerut, în 2015, primăriei să nu înceapă lucrările la acest teren fiindcă nu respectă legile în vigoare. Întrucât nimeni nu l-a luat în seamă, i-a dat în judecată pe primarul Ovidiu Creţu, Primăria Bistriţa, Direcţia de Servicii Publice şi Municipiul Bistriţa, obţinând câştig de cauză. El s-a judecat timp de doi ani atât la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cât şi la Curtea de Apel Cluj.
”Nu trebuie să-l desființăm. Noi suntem în regulă. Am avut un proces, suntem în prelungiri dar nu va fi niciun fel de problemă, acel teren de sport va rămâne în continuare acolo unde este, lucru deosebit de benefic pentru copiii care sunt în zona Subcetate. Cred că ar trebui să avem astfel de terenuri peste tot”, a afirmat primarul Ovidiu Crețu
În ședința din 30 mai a Consiliului Local Bistrița va fi supus aprobării studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii ”Amenajare spaţii verzi în zona Subcetate”.
”Continuăm strategia de dezvoltare a spațiilor verzi. Față de norma europeană de 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, Bistrița are la ora asta circa 46 mp de spațiu verde de cap de locuitor, ceea ce ne situează pe o poziție foarte bună. S-au reabilitat Parcul Eroilor, Parcul Avram Iancu, Parcul Municipal și s-a amenajat un parc nou, Parcul de la Casa Albă. Parcul din Subcetate vine să completeze aceste proiecte. În Subcetate este practic un maidan și printr-un proiect cu finanțare europeană dorim să-l transformăm în spațiu verde amenajat. Vom planta 40 de arbori, vor fi 516 mp de gazon, 100 mp de flori, aparate de fitness, un chioșc similar cu cel din Parcul Municipal, bănci, cișmele. Este dedicat în primul rând cetățenilor care locuiesc în blocurile ANL și sociale. Vom depune proiectul pe fonduri europene, cu șanse foarte bune de a fi finalizat la începutul anului 2020, poate cu un pic de șansă la sfârșitul anului 2019”, a declarat Ovidiu Crețu.
Funcțiunea va fi de scuar (n.r. – mică grădină publică) pe 2.106 mp, care va fi amenajat lângă strada Busuiocului, de unde va fi accesul principal, pe un teren aflat lângă biserică și terenul de sport. Valoarea investiției se ridică la 1,3 milioane lei.
Se vor realiza: • amenajare scuar prin modelarea terenului, gazonarea suprafețelor, inclusiv plantare arbori și arbuști; • realizarea de alei pietonale, cu obligaţia ca suprafaţa cumulată a acestor obiective, inclusiv dotările cu mobilier urban, să nu depăşească 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde; • racordarea la utilităti publice a terenului; • limitele supafeței amenajate vor fi materializate prin gard de plasă dublat de gard viu cu înălțimea de 1,2 m; • crearea de facilități pentru recreere (montare aparate fitness pentru adulți); • spațiul verde va fi prevăzut pe lângă mobilierul urban și cu sistem de iluminare, cișmele, foișor pentru jocuri statice; • realizare sistem de irigații pentru spațiile verzi amenajate cu gazon; • instalare Wi-Fi în parcul amenajat; • instalare sisteme de supraveghere video.
Drumul alaturat ar trebui asfaltat..praful o sa fie suflat catre verdeata.santul betonat!!!..pubelele trebuie mutate fiindca sunt la 20 de m de parc..ciinii vagabonzi din zona fac prapad pe acolo mirosul de container nu se asimileaza cu un parc verde..riscam sa vedem pampersi si alte cele..si pe urma putem discuta..daca se va realiza ar fi ceva benefic pt noi cei care locuim in zona…
Adica cum NU TREBUIE SA-L DESFIINTAM.NOI SUNTEM IN REGULA… Ce a decis instanta?