Social

Întâmplare cu final fericit la Sânmihaiu de Câmpie. Viața unui om, salvată de un pompier

”În această dimineață, o întâlnire obișnuită între prieteni, la o cafea în aer liber, pe terasă, putea să aibă un final tragic. Dar nu a fost așa! Doi prieteni s-au văzut la o cafea și dintr-o dată unul dintre ei, cunoscut cu antecedente medicale, a început să tușească, brusc și-a schimbat culoarea pielii și a căzut ca secerat. În câteva secunde, deja nu mai putea să respire și timpul parcă începea să se comprime”, scrie pe Facebook ISU.

Liviu Muscari, partenerul de discuții, a devenit salvatorul de serviciu într-o situație care nu prevestea nimic deosebit.


Salvator de meserie la Punctul de Lucru Lechința, a intuit că, cel mai probabil, s-a înecat cu lichidul pe care îl savura cu poftă, probabil cu prea mult apetit. Cu stăpânire de sine, când mai multe persoane din jur au început să se agite, cu ajutorul manevrei Heimlich, a reușit să-i provoace organismul să elimine lichidul ce-i bloca bărbatului căile respiratorii…

Așezat în poziție de siguranță și acoperit cu o pătură, bărbatul a așteptat alături de pompierul care-l asista, conștient și cooperant, să fie preluat de echipajul de prim ajutor SMURD.

Ne-am interesat la colegii de la UPU SMURD Bistrița și, din fericire, bărbatul era în afara oricărui pericol, dar urma să fie internat pe una din secțiile de specialitate. Lovitura la cap provocată de cădere a fost foarte puternică.

L-am găsit pe Liviu la telefon, la puțin timp după incident. Răsufla ușurat că totul s-a terminat cu bine și a susținut în repetate rânduri, într-o discuție de doar câteva minute, că a făcut exact ce ar fi făcut orice pompier salvator. Nimic deosebit, spune el.

Noi ținem cu tărie să îl contrazicem, pentru că cine salvează o viață, salvează o lume întreagă. Povestea de marți are și o morală: situațiile de urgență se pot întâmpla oricând, oriunde și oricui. Stăpânirea de sine și cunoașterea unor elemente de bază ale primului ajutor sunt vitale. Toată lumea ar trebui să cunoască noțiuni de prim ajutor.

Fii salvator pentru cei dragi și pentru oricine are nevoie de ajutor în preajma ta! Parcurge un modul de prim ajutor, indiferent de instituția abilitată care îl organizează.

Sau, cel puțin, alocă timp pentru platforma https://fiipregatit.ro/. Mai devreme sau mai târziu, informațiile de acolo te vor ajuta! Garantat !

https://www.facebook.com/isubistrita/posts/2923895104499339

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS