Actualitate

Întreținerea iluminatului public rămâne în sarcina Elba-Com, extinderea rețelelor, nu

Lumina nu va mai veni de la Timișoara, a decis primarul Ioan Turc și boardul firmei Elba-Com în urma unei întruniri care a avut loc, la Bistrița, la începutul acestei săptămâni, însă compania din Banat nu va rezilia în totalitate contractul cu Primăria Bistrița, urmând să se ocupe doar de partea de mentenanță și întreținere a rețelelor.

Primarul Ioan Turc a făcut aceste precizări răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de un consilier local.

”În ce privește extinderea iluminatului public, m-am pronunțat deja că avem o problemă cu Elba-Com. În urma discuției pe care am avut-o ieri (luni -n.r.) cu o delegație a Elba-Com, condusă de directorul general al acestei societăți, am ajuns la concluzia – și sper că nu vom avea sincope – că cel mai bine pentru toată lumea ar fi să reziliem, de comun acord, contractul cu această societate.

Din păcate, partea de extindere și de modernizare de rețele pe care dânșii au asimilat-o pe lucrări de extindere pe soluție aeriană nu poate fi acceptată de municipalitate. Nu pot fi de acord ca în oraș, în condițiile în care avem un plan de îngropare a rețelelor existente, să extindem rețeaua de iluminat public pe rețea aeriană.

Nu sunt de acord, de asemenea, ca municipalitatea să plătească către Elba-Com un tarif pentru extinderea de rețele electrice – pentru că acesta este cuiul lui Pepelea – mai mare decât tariful cu care au venit la licitație celelalte două societăți comerciale care au fost în competiție cu Elba-Com.

Apreciez din punct de vedere juridic că avem de-a face cu un dol (manoperă frauduloasă, mijloc viclean întrebuințat pentru a înșela pe cineva cu ocazia încheierii unui act juridic – n.r.) și m-am exprimat în consecință. Sper ca domnul director general, boardul Elba-Com, vor înțelege mesajul meu și în cel mai scurt timp vom rezilia contractul.

Vom rămâne într-un raport contractual pe partea de mentenanță și de intervenție cu Elba-Com, dar pe partea de extindere de rețele, nu, pentru că nu putem plăti cât solită dânșii pe de-o parte, iar pe de altă parte, ei nu pot să ne facă aceste lucrări pe varianta îngropată cu prețul pe care l-au propus pentru soluția aeriană, inacceptabilă de către municipalitate”, a spus primarul Ioan Turc.

2 comentarii

  • Lucrarile de extindere aferente retelelor de iluminat public trebuie scoase la LICITATIE. Acestea se proiecteaza in etape diferite (asa ca) si executia trebuie realizata etapizat cu firme autorizate.Altfel , (ce ar mai fi de spus) , odata ce ai intrat in rahat e greu sa iesi fara ajutor. Destept este , nu cel care se descurca ci acela care nu se incurca. Sa fim optimisti , din orice greseala invatam. Important este sa nu repetam aceeasi greseala.

  • Il atentionez pe domnul Primar ca de ani de zile jumatate din luminitele la sol din Parc si de sub arcadele ansamblului SUGALETE nu functioneaza.
    In occident asa ceva nu este admisibil si a doua zi se inlocuiesc becurile.
    Mai avem mult de invatat si de asteptat la acest capitol
    Mama, mama in ce viteza v-as baga eu sa raspund de oras !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.