Politică

Învăţăturile lui Ioan Oltean către Cristian Florian: să-şi vândă BMW-ul şi să fie mai puţin rigid (FOTO)

„Cafeneaua politică” organizată de femeile democrat-liberale şi de tinerii din PDL i-a adus în prim plan pe doi dintre candidaţii partidului la alegerile parlamentare, Monica Săsărman şi Cristian Florian. Invitatul surpriză al cafenelei a fost însă Ioan Oltean, liderul formaţiunii, într-o formă de zile mari, care a făcut mărturisiri în cascadă şi le-a dat sfaturi celor doi tineri candidaţi.

Cristian Florian a fost întrebat de Gabriela Montoiu care sunt, în opinia lui, trei calităţi care îl recomandă să fie senator de Bistriţa. El a spus că acestea sunt puterea de muncă, dinamismul şi plăcerea de a lucra cu oamenii.

„Întotdeauna mi-a plăcut să mă implic la nivel de partid în activitatea familiei PDL. Sunt un om implicat în comunitatea în care trăiesc. Toate aceste lucruri m-au împins înainte în luarea unei decizii de a candida”, a spus Florian.

Imediat însă a intervenit Ioan Oltean care a spus că Florian a neglijat să spună că e necăsătorit, o „calitate” care „nu e obligatorie”, dar el o are în acest moment, fiind  „foarte bună”.

„Fiind necăsătorit nu are niciun fel de obligaţii, nici faţă de soţie, să meargă acasă să se ocupe de ea, nici faţă de copii, să meargă să îi culce, să îi spele la fund când au probleme, şi atunci se poate dedica în totalitate muncii politice. Un adevărat politician, unul care vrea să realizeze ceva în politică, trebuie să se dedice trup şi suflet acestei activităţi. În politică, prin excelenţă, acest lucru este necesar. Cristi are această calitate. O să fie dimineaţa la opt în Senat, o să stea în Senat, iar când vine în Bistriţa o să stea toată ziua pe teren”, a spus Ioan Oltean.

El a explicat apoi că meseria de parlamentar poate fi uşoară sau grea, în funcţie de cel care o practică.

„Cea mai uşoară, dar şi cea mai dificilă meserie în ţara aceasta este cea de parlamentar. Dacă vrei să fie uşoară, atunci te duci la Bucureşti lunea să ajungi pe la 14-15 când încep şedinţele în grup parlamentar, marţi pe la 16-17 se termină şi pe la 19-20 poţi fi în avion sau în tren şi să fii marţi seara sau miercuri acasă, iar miercuri, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, poţi să te duci unde vrei să te plimbi, la Colibiţa să faci plajă sau la Tihuţa să te dai cu schiurile, depinde de anotimp. Dacă vrei să o faci cu pasiune, atunci luni dimineaţa eşti în Bucureşti, la şedinţele de plen şi pe comisii, ai iniţiative legislative serioase, ai întrebări, ai interpelări de luni şi până joi. Vineri dimineaţă eşti la biroul parlamentar, ai conferinţă de presă, te întâlneşti cu jurnaliştii care ştiu să te aranjeze dacă nu ştii ce să spui, pe urmă ai audienţe, că stă lumea la uşa ta, 10-20 de oameni stau la uşa ta. Îi asculţi pe fiecare în parte şi le rezolvi problemele, sâmbăta eşti în altă parte la audienţe, duminica eşti la biserică să nu uiţi nici de Domnul că se roagă electoratul şi pe acolo, iar duminica după-amiaza pe la 16-17 poţi ajunge acasă la familie. Luni dimineaţa din nou te duci la Bucureşti. Deci depinde cum vrei să fii, în vacanţă patru ani sau la serviciu patru ani”, a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL a spus că speră că Florian va fi un „parlamentar model” fiindcă are timp să se ocupe de „tot ce ţine de politică”. Totuşi, liderul PDL a ţinut să-i dea şi unele sfaturi lui Cristian Florian.

Lui Cristi îi recomand, şi din toată inima o fac, să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan de acum şi până va fi parlamentar. Încă o recomandare: să nu fie aşa de rigid, că nici femeile nu se apropie de el, să fie flexibil, apropiat, oamenii trebuie să te simtă. Calitatea politicianului este să simtă interlocutorul, să simţi că te pricepe, te ghiceşte, că ştie ce vrei şi tu ştii ce vrea. Dacă stai aşa ţepos parcă ai avea un par undeva nu e bine”, a spus Ioan Oltean.

El a spus că era într-o relaţie foarte bună cu Petre Roman, fostul lider al PD, foarte bine perceput mai ales de electoratul feminin, dar care nu ştia să se apropie de oameni.

„În 90-91, femeile s-au apropiat de el pentru că ştiţi cum era după 50 de ani de comunism. Când au văzut un activist de partid tânăr, frumos, ştiţi zicala aceea cu el, nu vrem bani, nu vrem valută… Dar cu toate acestea, el nu ştia să discute cu oamenii. Nu ştia să se apropie de ei, să găsească formula cea mai frumoasă în funcţie de categoria socială. E o calitate a omului politic. Nu mulţi o au. Uitaţi-vă la Adrian Năstase, Dumnezeu să îl ajute unde este, un impecabil om politic, dar distant, arogant, rece, nu ştia să se comporte. Cristi e frumos ca Petre Roman, dar dacă e rigid ca Petre Roman nu are nicio şansă să ajungă parlamentar”, a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL a mărturisit că unul din obiectivele lui a fost ca Florian să se însoare cât a fost prefect. „Nu s-a însurat cât a fost prefect, se va însura ca senator”, a spus el.

Cristian Florian va candida din partea PDL în Colegiul 1 Senat, unde îl va avea drept principal contracandidat pe Dorin Dobra (PNL).

”Dacă ar fi să numesc trei motive pentru care am intrat în cursa electorală, acestea sunt: puterea de muncă, dinamismul, plăcerea de a lucra cu oamenii”, a spus Florian.

Mai multe imagini de la cafeneaua politică desfăşurată vineri seara sub egida Organizaţiei de Femei a PDL Bistriţa-Năsăud şi Organizaţiei de Tineret a PDL Bistriţa, având ca temă de discuţie Alianţa România Dreaptă – pe pagina noastră de facebook.
Cristiana Sabău

   

12 comentarii

 • Absolut incredibil! Parca e un film cu prosti, din pacate mai raman si insemnari dupa asemenea evenimente desfasurate in troaca geneticii!

  • Asteptam ceva mai mult de la d-l Florian. Oare cum isi va desfasura campania electorala, tinand cont de faptul ca Olteanu va fi angajat in propria-i batalie ?

 • Domnule Oltean , am vaga impresie ca dvs ati trecut in barca USL , nu suntem inca lamuriti pe deplin in care partea a USL ….va recomand S-ul ..ca in L , sunt la fel de multi inchipuiti ca cei cu care distrugeti PDL -ul

 • Ce sfaturi sa-i dea acel om care are un b–t in c-r zis Oltean, cind el nu stie ce vorbeste. Iar despre modul cum sa se prezinte in fata alegatorilor, ce sa-i mai dea sfaturi ca asa sunt toti din PD-L batosi si aroganti de parca au imparatit lumea, incepind cu Blaga si terminind cu ultimul om din partid.La alegerile din decembrie s-ar putea sa-si numere parlamentarii pe degetele de la o mina. Asa sa-i ajute Dumnezeu ca prea si-au batut joc de noi si iei s-au lafait in lux.

 • MAI AVETI INCREDERE IN OLTEAN ? Asta da afirmatie „Fiind necăsătorit nu are niciun fel de obligaţii, nici faţă de soţie, să meargă acasă să se ocupe de ea, nici faţă de copii, …”. Iata adevarata valoare morala si umana a marelui lider ! Fata de cine ai tu vre-o obligatie nesimtitule, ce conteaza pentru tine ?! Ai calcat si calci in picioare toate valorile, ai promovat hotia si incompetenta. Rusineee sa-ti fie !

 • E halucinant ce se intampla in PDL. Mai intai, l-au redus la tacere pe Seserman, care desi s-a straduit sa intre in gratii, sa faca munca politica, nu a reusit sa ajunga la inima lui Oltean. Spre deosebire de Florian, Seserman are familie, o familie frumoasa- si posibil ca asta sa fi deranjat . Trebuie timp si dedicatie pentru politica. Se pare ca e important sa fii la usa lui Oltean in fiecare vineri sa saluti de fiecare data cand iese crocodilul din mlastina, mai apoi sa iei pranzul si cina cu el, sa-l distrezi, etc. Iar Florian este omul potrivit la locul potrivit. Asta este modelul de succes, astea sunt valorile promovate de Oltean. Apoi, pentru ca Monica nu s-a lasat calcata in picioare iar copilul de aur al politicii mioritice a ramas fara loc a primit marele premiu: colegiul senatorial I, de altfel un colegiu potential 80 de procente castigator. Iar s-au pus in balanta valorile fundamentale ale societatii. Ce sa caute un om serios, cu familie, responsabil, curat, pe un colegiu castigator. De neconceput. Asa ca, in mlastina laborator de pe Liviu Rebreanu nr. 5 s-a clocit planul. Si iata-l pe Florean cel cu BMW si multe admiratoare viitor senator. Felicitari Cristian. Si la mai mare. Sfat: vinde BMW-ul si prefa-te serios, implicat si modest. Numai pana la alegeri. Sa vada cetateanul si sa voteze.Dupa aceea, poti reveni la placerile tale. Cat despre crocodil… fiecare reptila sfarseste cizme si manusi. Cel din povestea noastra va sfarsi mult mai rau. Blamat de toti si , mai ales de toate, va deveni un batran uscativ si garbovit care va trece neobservat seara pe strazile burgului inganand din vreme in vreme: norocul meu, statutul meu. Iar voua, alegatorilor, votati cu intelepciune ca pentru voi votati.

  • lasa-l si si pe Seserman nu-l mai plange atata , doar stii ca de meserie este traseist politic, care si-a batut joc de partidul care l-a lansat in politica, acuma primeste ce merita , Oltean nu are obiceiul sa promoveaza traseisti politici ca gen Seserman.

 • L-as chiar completa pe Oltean: sa-si vanda Florian BMW-ul si sa umble in tara cu Dacia si cu un Rolls sau un Maybach in strainatate, ca sa-i prosteasca pe prosti, sa nu fie”frigid”, ca sa prosteasca proastele, ca-i plin partidul, si ajunge scula de bascula in Parlament. Cat altruism la corifeu! Sa dea el tot din casa pentru un discipol!
  Vulgar, este prea putin. Scabros si imputit.

 • Citez: „Lui Cristi îi recomand, şi din toată inima o fac, să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan de acum şi PANA va fi parlamentar” si pun o intrebare naiva: Si dupa…? Si tot cu naivitate intreb: Cum, Doamne iarta-ma, au ajuns astia sa ne prosteasca in asa halul ???!!! Si cat ii mai rabdam?
  P.S. Eu lui Cristi ii recomand, si din toata inima o fac, sa nu vanda BMW-ul, sa mi-l doneze.

 • Ce-mi place! Ce-mi place! Cristiana doar a relatat. Obiectiv! Noi ceilalti continuam distractia. Bravo, Cristiana! Buna strategia!
  Si, apropos de „distractie”, fiecare pasare pe limba ei piere! Cip-cirip, buf!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.