Social

Investiție de 2,2 mil. euro la Sânmihaiu de Câmpie în stație de epurare și 10 km rețea de canalizare

(FOTO-VIDEO) La Sânmihaiu de Câmpie a fost recepționată joi o stație de epurare ultramodernă și o rețea de 10 km de canalizare, investiție de 2,2 milioane de euro.

”Sunt foarte bucuros că suntem la recepția unei investiții extrem de importantă pentru care primarul Ioan Mate se luptă de la primul mandat, rețea de canalizare și o stație de epurare performată în comuna Sânmihai, o investiție de aproximativ 2,2 milioane de euro. Sunt făcuți circa 10 km de canalizare în satul Sânmihai și această ultramodernă stație de epurare cu o capacitate care ar putea deservi – așa cum spun specialiștii – grupul de comune de aici, nu doar comuna Sânmihai. Mă bucur că acest lucru se întâmplă cumva în paralel și cu lansarea licitației cu aducțiunea de apă de la Bistrița către Lechința și Sânmihaiu de Câmpie. Documentația făcută de Aquabis este trimisă de aproximativ o săptămână pentru validarea la ANAP și sper ca, din toamnă, să înceapă lucrările și la rețelele publice de apă. De asemenea, domnul primar a început să lucreze la studiile necesare pentru a putea extinde această rețea și la celelalte sate componente. Aș vrea să felicit și constructorul, compania Dimex care ne-a obișnuit cu lucrări de bună calitate și mă bucur că avem astfel de constructori în județ. Îl felicit și pe domnul primar pentru tot ce face pentru această comună și pentru toți oamenii de bună credință. Cu ochiul liber se vede că, de când gospodarul Ioan Mate a preluat conducerea comunei, s-au întâmplat foarte multe lucruri bune, infrastructură de drumuri, apă, canal, cămine culturale, școli. Cred că are unul dintre cele mai moderne sedii de primărie din România și se vede efortul pe care împreună cu echipa lui îl face”, a spus președintele Consiliului Județean Radu Moldovan.

La rândul lui, primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate a declarat: ”Stația de epurare este ultramodernă și de capacitate mare. Chiar dacă la Sânmihai va crește încă o dată numărul de locuitori, stația va putea deservi întreaga comună. S-au făcut probele. Din păcate, în acest moment nu avem apă, dar va veni și apa în zona de câmpie și mă bucur de vestea pe care ne-a dat-o domnnul președinte. Eu îmi doresc acest lucru din 1984 de când locuiesc aici pentru tot timpul în zona de câmpie a fost secetă. În anii mai ploioși aveam apă în fântâni, dar acum 70-80% din fântâni sunt secate. Nu este apă în sol. (…) În comună s-au făcut mari investiții toate cu ajutorul domnului președinte Radu Moldovan. Din primul meu mandat de primar și al dânsului de președinte al CJ, ne-a sprijinit văzând situația grea prin care trece toată zona de câmpie, cu drumuri, cu proiectul pentru apă făcut din surse proprii, cu sediul nou de primărie. Vom face și aici recepția. Am depus proiect la Ministerul Dezvoltării pentru extinderea canalizării la Stupini și Zoreni, sperăm să fie finanțat cât de repede pentru că toate trei satele vor fi racordate la această stație de epurare”, a spus Ioan Mate.

https://www.facebook.com/TimpOnline/videos/246004956470533/
https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/3043607535692773

6 comentarii

  • Cu o floare nu se face primăvară. Problema aductiunii de apă trebuie rezolvată in toate satele din zona de câmpie a judetului Bistrița-Năsăud care nu beneficiază de râuri cu regim permanent. Inafara de aucțiunea de apă de la Bistrița către Lechința și Sânmihaiu de Câmpie, trebuie rezolvata si alimentarea satelor de pe valea Dipsei, precum Ocnita, Archiud, Budurleni, Orosfaia, Comlod si Milas a căror locuitori au ajuns la limita răbdării si amenintă cu trecerea la judetul MURES!

  • Tare de tot. Statie de epurare si canalizare dar fara apa. Noaptea mintii. O sa transfere kktu prin unde radio.

  • Domnilor -eu sunt om de dreapta foarte critic la adresa Administatiei atit locale cit si Judetene -dar sa fiim realisti si trebuie sa vedem rezultatele -Obiectivul Canalizare -Apa are un inceput palpabil si vizibil -canalizarea si cladirea Statie de epurare sunt terminate -dupa care urmeaza al doliea pas APA mult dorita in zona noastra cit mai curind.Pe Radu Moldovan nu pot sa il critic atita timp cit promisiunea a fost realizata -astept si asfaltarea drumului spre Salcuta.Poate stiti sunt un critic la adresa PSD si ALDE -dar nu pot sa il critic pe Primarul Mate pentru ca Loc.Samnihaiu de Campie are o noua fata de cind gospodareste comunitatea -a facut cladirea Primariei ,a facut cladirea Gradinitei ,a facut Capela si-a sprijinit construirea noi case parohiala in sat ,a cumparat un Buldozer al Primariei si alte obiective in celalte localitati al Comunei ,,,ii lipseste doar oamenii de incredere care sa-i faca cunoscute rezultatele pe pagina propie a Primariei care nu este actualizata din 2017 si care nu stiu sa-si faca Comuna mindra de rezultatele pozitive ,,,mare pacat ca iau salariu din buzunarele noastre si nu isi fac datoria -acolo trebuie sa privim in viitor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS