Economie

Investiţie de circa 22 de milioane de lei într-o staţie de tratare a apei în Beclean

Firma SC Aquabis SA va investi circa 22 de milioane de lei într-o staţie de tratare a apei care va fi amplasată în oraşul Beclean.

Potrivit unui comunicat al companiei, dat miercuri publicităţii, în vederea realizării acestei investiţii, finanţată din Fondul de Coeziune, a fost semnat  un contract cu Aqua Residuos Y Medio Ambiente SA Barcelona, în calitate de prestator care va realiza lucrarea în colaborare cu SC CML.RO SRL.

Valoarea contractului este de 21,6 milioane de lei, staţia de tratare urmând să fie operaţională în anul 2014, se mai arată în comunicat.

„Debitul la care această staţie va fi realizată va asigura cerinţele de apă potabilă ale oraşului Beclean şi a localităţilor rurale învecinate. Calitatea apei potabile furnizate în reţea va corespunde în totalitate normativelor naţionale şi europene, contribuind astfel la respectarea obiectivelor şi prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană”, se mai menţionează în comunicat.

Investiţia în staţia de tratare a apei de la Beclean face parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, prin care vor fi racordaţi la reţeaua de apă potabilă peste 18.000 de locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud, iar la cea de apă uzată peste 30.000. Costul total al întregului proiect este de 344,3 milioane de lei, iar sursele de finanţare sunt Fondul de Coeziune,  bugetul de stat, bugetul local şi uun credit contractat de Aquabis SA, firmă al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Oraşul Beclean este al doilea ca mărime din Bistriţa-Năsăud având peste zece mii de locuitori.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.