Actualitate Economie

Investiţii de 2,5 milioane lei, finalizate la Romuli. Primarul Moniţa, premiat pentru proiectul integrat

Primăria Romuli a finalizat proiectul integrat “Alimentare cu apă, canalizare şi staţie de epurare, modernizare-renovare cămin cultural, construire grădiniţă si reabilitare drum”, în valoare de 2,5 milioane euro din fonduri europene, primarul Ioan Moniţa fiind premiat la Gala Fondurilor Structurale.

Primarul Ioan Moniţa a primit din partea Comisarului European pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, Premiul I la Gala Fondurilor Structurale pentru acest proiect realizat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

”Îl felicit pe domnul primar Ioan Moniţa şi pe echipa sa de la Primăria Romuli atât pentru acest premiu cât şi pentru faptul că a reuşit să facă din administraţia locală principalul element de dezvoltare a comunităţii locale. Alături de echipa sa, a dus la bun sfârşit un proiect cu finanţare europeană extrem de important pentru oamenii din comună”, a scris pe Facebook preşedintele CJ Radu Moldovan.

Proiectul încheiat a dus la racordarea şi alimentarea cu apă potabilă a unui număr de aproximativ 80% din locuinţele din Romuli şi satul aparţinător Dealu Ştefăniţei (nr. total locuinţe 680), precum şi a 75% dintre acestea la reţeaua de canalizare. De asemenea, în cadrul proiectului au mai fost modernizate căminul cultural din localitate, grădiniţa şi a fost reabilitată o porţiune de drum comunal.

Pentru că reţeaua de alimentare cu apă nu cuprindea întreaga comunitate, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, Guvernul României a alocat în luna martie 2014 suma de 500.000 lei pentru realizarea acestui obiectiv, urmând ca în perioada următoare să aloce încă 500.000 lei pentru continuarea lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului integrat este de 2.500.000 euro şi a fost finanţat prin intermediul PNDR, din fonduri europene nerambursabile.

monita romuli premiu 2 premiu romuli 3 monita radu moldovan romuli 1 monita premiu romuli

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.