Actualitate Politică

Ioan Deneș: Legea pensiei moștenite

(VIDEO) ”Legea pensiei moștenite – o inițiativă legislativă pe care o consider de o importanță vitală pentru multe milioane de români!”, spune senatorul PSD Ioan Deneș, care candidează pentru un nou mandat:

”Pentru realizarea unei minime echități între contributori, am în vedere prin această inițiativă legislativă să oferim posibilitatea transmiterii către moștenitori a pensiei titularilor care prin deces nu au reușit să beneficieze de acest drept”.

(Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – PSD Organizația Județeană Bistriţa-Năsăud | Realizat de Timp Online SRL | Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 11200020)

9 comentarii

  • Securiștii, procurorii și judecătorii care sunt numiți și statul paralel au titulatura de CIUMA NEAGRĂ. Dacă cineva înceacă să le taie din sumele uriașe sau nu le crește bugetul în fiecare an, sfârșește în pușcărie cu dosat penal fabricat exact ca Dragnea.

  • Iar vin astia cu oferte electorale paguboase pentru economia tarii. Pai bai Denes tu pe ce dracu de planeta traiesti….tu nu vezi ca noi astia din privat abia ducem in spate bolovanul format din bugetari, pensionari si alti asistati sociali…. si mai apari si tu cu legi care sa ne ingreuneze mai tare.

  • Este o inițiativă. Domnul DENEȘ TE ROG SĂ CITEȘTI ÎN REGIM DE URGENȚĂ următoarele legi pe care bănuiesc că le-ați votat:
    -legea 201/10.09.2020
    -legea 207/18.09.2020
    -legea 212/30.09.2020
    -legea 235/05.11.2020
    Sunt acte normative initiate de colegi de-ai dv și din județe vecine(CLUJ și SUCEAVA) cu impact major pentru populație.Am pus data când au fost publicate în MO ,toate au fost în regim de urgență.
    Dacă Bistrița nu ați pus-o pe listă ,zona minieră Rodna de ce nu ați inclus-o în lege?
    Vatra Dornei este super poluată și Rodna și Bistrița( plumb ,acumulatorul) nu?

  • Un . generos pe banii altora.
    Pensia este rezultatul contribuției unei părți din salariul tău, la un fond care să-ți asigure traiul când ai îmbătrânit. Dar numai traiul tău, nu și al tribului din care te tragi sau al copiilor oficiali și neoficiali. La ăia dacă le trebuie bani, să pună gheara pe lopată sau ce-or ști să mânuiască cu folos, și din salariu să-și plătească cotizație pentru pensie.
    Numai voi politicienii de doi bani vă educați urmașii să câștige bani fără să muncească. Dar bani, de unde?

    • Mare este grădina Domnului.Auzi lege pentru pensia lăsată moștenire la copii ,nepoți și strănepoți,doamne cum pot să debiteze asemenea tâmpenii și se mai și laudă.

  • Mie mi se pare o idee interesanta, dar doi ani mi se pare putin. Cei care au comentat mai sus cred ca au citit doar titlul si de aceea sunt foarte furiosi.
    Sa beneficieze doar 2 ani mi se pare prea putin, poate 3 ani ar fi mai ok, chiar daca sotul/sotia decedatului lucreaza sau are alta pensie.
    Poate nu ar trebui pusa nici limita de 2 ani inainte de pensionare, ca mi se pare aiurea ca in cazul unuia care a murit cu 2 ani inainte de pensie, familia sa beneficieze, iar in cazul unuia care a murit cu 2 ani si o luna inainte de pensie, familia sa nu beneficieze. Cred ca mai bine ar fi sa fie o formula in functie de cat a cotizat pana a decedat. Daca decedeaza dupa pensionare, in primii 2 ani, atunci da, e ok sa beneficieze, dar ma gandesc ca mai bine ar fi sa benefizcieze de (3*12 – numarul_de_ani_de_la_pensionare*12), asa mi se pare cel mai fair, daca rezultatul este mai mare decat zero. Deci daca moare la 2 ani de la pensionare, atunci familia sa mai beneficieze un an.
    Daca are copii care iau pensie de urmas, atunci poate ar trebui sa nu mai beneficieze sau redus termenul la 3 luni sau 6 luni.
    Pentru a fi cat mai fair, ar trebui sa fie retroactiva pe termen nelimitat, asa ca daca tatal lui X a decedat inainte de pensioare sau la mai putin de 5 ani dupa pensionare in anul 2000, sa beneficieze urmasii de o pensie lunara pe o anumita perioada, calculata dupa o formula, chiar daca probabil si copiii sunt acum pensionari. Evident ca nu primeste fiecare, ci sa se dea o pensie pe care sa o imparta urmasii.
    In cazurile in care stagiul de cotizare nu este complet, atunci, daca din stagiul de cotizare lipsesc mai putin de 3 ani pentru a fi complet, perioada sa se calculeze prin formula (3*12 – diferenta_de_luni_pana_la_stagiul_complet).
    Legea sa se aplice doar pentru pensiile bazate pe contributivitate sau pe fractiunea bazata pe contributivitate continuta in pensiile speciale.

    E aiurea ca o persoana sa cotizeze 40 de ani, iar daca decedeaza si nu are copiii minori sa nu mai primeasca nimeni nimic. Deci se face si dreptate, fara a impovara sistemul de pensii.

    Sunt curios cu ce vine „senatorul” Ovidiu Florean, in afara de injuraturi si laturi.

  • Acum am înțeles.Dacă un cetățean a contribuit la pensii (fond) 45 de ani,după capitalizare ,calcul dobânzi ar trebui sa ia pensie de ex .25 de ani ,el de ex. mai traiește 10 ani si la 75 de ani moare.Restul de 15 ani ar trebui să ia moștenitorii ,așa ar fi un calcul corect și cinstit,nu 2 ani și alte asemenea cum propune stimabilul de mai sus.

Apasă aici ca să comentezi

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS