Actualitate

Ioan Oltean, de la ministru, colonel în rezervă şi doctor în Drept, la urmărit penal

Urmărit penal pentru retrocedări frauduloase plătite din bani publici unor afacerişti care au dat sute de mii de euro mită unor funcţionari şi politicieni, deputatul Ioan Oltean aşteaptă zilele acestea să vadă dacă Parlamentul va încuviinţa arestarea sa, un bun prilej pentru opinia publică să treacă în revistă o parte din “măreţele” sale realizări de om politic.

Învăţător de profesie, Ioan Oltean a absolvit în 1986 Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din OLYMPUS DIGITAL CAMERACluj-Napoca, după care a lucrat o vreme ca jurist. În 1990 a intrat în CPUN, după care a fost, pe rând, membru FSN, PD, PDL şi, mai nou, PNL. Pe vremea guvernării CDR, între 1996 şi 1998, Ioan Oltean a fost ministrul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului din partea PD.

În 1999, Ioan Oltean a atras atenţia opiniei publice când îl ataca dur pe fostul şef al DNA, Daniel Morar. Acesta era procuror la Cluj, calitate în care arestat pe Liviu Ciupe, fost vicepreşedinte al PD Bistriţa-Năsăud şi şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, sub acuzaţia că a delapidat suma de 15.600 de lei, contravaloarea unei cantităţi de asfalt folosite la amenajarea unei parcări auto din municipiul Bistriţa. Odată cu fostul director a fost arestat şi Alexandru Slavita, care la vremea aceea îndeplinea funcţia de şef al Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa. După patru luni de închisoare, cei doi au fost găsiţi nevinovaţi şi au fost puşi în libertate. Liviu Ciupe a dat ulterior în judecată statul român şi a cerut despăgubiri materiale şi morale de aproape 250.000 de lei, câştigând un proces la CEDO.

Între 2000 şi 2004, a fost preşedintele Comisiei de administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic în Camera Deputaţilor, între 2004 şi 2007 a deţinut funcţia de chestor al Camerei Deputaţilor, fiind membru în Biroul Permanent, iar între septembrie 2007 și finalul de mandat din 2008 a deținut funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Din această postură a condos multe şedinte ale Camerei edupă ce Roberta Anastase, care tăiase pensile şi salariile, a fost trecută pe linie moartă de fostul PDL. Acum este un simplu deputat.

În 2007, presa naţională dezvăluia că Ioan Oltean a încasat, ilegal, de la Parlamentul Românei bani pentru plata chiriei, deși avea proprietăţi în Bucureşti. Ulterior, parlamentarul a spus că s-a împrumutat cu bani şi a restituit întreaga sumă primită de la Parlament.

În 2010, pe vremea când PDL conducea ţara, Ioan Oltean a obţinut un doctorat la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA). În 7 mai 2010, Ioan Botiş, la vremea aceea deputat PDL, care a participat la susţinerea lucrării de doctorat, i-a cântat o odă lui Ioan Oltean. Botiş a spus: că a întâlnit, în teza de doctorat a lui Oltean, „unul din termenii cei mai interesanţi” care se va dezvolta în perioada următoare în România, respectiv cyber-administraţia: „Este unul din termenii cei mai interesanţi care se va dezvolta, în perioada următoare în România, adică o îmbinare între cibernetică şi administraţie şi termenul acesta i se datorează, în totalitate lui Ioan Oltean, iar eu îl felicit pentru acest lucru”. Ioan Oltean nu a intrat în prea multe detalii legate de teza sa de doctorat şi nici de conceputul la care s-a referit Botiş: „E o realitate că mi-am luat doctoratul. Vom mai vedea ce se întâmplă”.

Oltean vechi 2 Oltean vechi 4 Oltean vechi 3 Oltean vechi 1

În 2012, Ioan Oltean a fost înaintat la gradul de “colonel în rezervă” de fostul ministru al Apărării de la vremea aceea, Gabriel Oprea. El a spus că nu a cerut lucrul acesta, înaintarea sa la gradul de colonel în rezervă fiind „o ofertă”, un „dar” care nu i-a folosit la nimic: „Sigur că ştiam că sunt colonel, dar n-am solicitat, n-am beneficiat de niciun drept, nici nu ştiu pe unde e livretul militar. A fost o ofertă pe care a făcut-o ministrul Oprea la vremea respectivă, nu numai mie. A fost un dar, nu ştiu cum să-l numesc. Poate nu e termenul cel mai potrivit. Dacă m-a surprins? Da, am fost foarte surprins. La ce îmi foloseşte? La nimic. Nu mi-a folosit şi nu îmi foloseşte la nimic. N-am primit nimic în afară de livret, e vorba de colonel în rezervă. N-am trecut în CV, n-am beneficiat de niciun drept, am şi uitat de acest lucru, nu m-a interesat. N-am făcut nicio poză de grup, nici n-am fost îmbrăcat în haină militară. Nu vreau să dezvoltăm acest subiect. Eu ştiu că ministrul are această posibilitate de a înainta în grad soldaţii şi ofiţerii în rezervă. În ce condiţii şi de ce a făcut-o, vă rog să-l întrebaţi pe domnul Oprea. Din ce ştiu eu, sunt 2.700 de înaintări în grad, foarte mulţi sunt de la PSD şi de la liberali. Inclusiv primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu (PSD), a fost înaintat în grad în acelaşi timp cu mine şi cu ceilalţi colegi ai mei”.

În timpul guvernului Boc, Ioan Oltean a fost secretar general al PDL, postură din care şi-a impus o serie de apropiaţi în înalte funcţii publice: pe fostul PSD-ist Ioan Nelu Botiş l-a propulsat ministru al Muncii, pe Silviu Bian l-a făcut preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), iar pe Ioan Andreica secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi apoi al Dezvoltării şi Turismului. Protejata sa, Crinuţa Dumitrean, a devenit preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), iar Liviu Rusu şi Luca Iancu, preşedintele şi, respectiv, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. De toţi aceştia, cei mai mulţi având probleme penale, Ioan Oltean a fost strâns legat.

Oltean Boc 1 Oltean Boc 2 Oltean Boc 3 Oltean Boc 4

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, având rang de secretar de stat şi deţinând funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene Alba a PDL, a fost arestat în data de 16 octombrie 2011 pentru luare de mită, fiind prins în flagrant de procurorii DNA după ce a primit 80.000 de lei de la subalterni de-ai săi din judeţul Braşov pentru a-i menţine în funcţii. În cursul anchetei s-a stabilit că Silviu Bian avea obiceiul să spună despre subordonaţii săi: „Dacă nu le convine să dea mită, să plece”. Bian a intrat în memoria publică după ce a folosit un limbaj suburban la adresa cetăţenilor României într-un interviu acordat ziarului Adevărul: „Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e. Avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi.”

În dosarul şpăgii de la ANOFM, a fost audiat şi Ioan Oltean, existând indicii că o parte din mita încasată de Bian a ajuns în conturile partidului. Ulterior, Silviu Bian şi alţi doi directori din instituţie au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la această faptă, reţinându-se că fostul preşedinte al ANOFM a primit în total 270 000 de euro de la opt angajaţi din cadrul unor proiecte. Dosarul lui Bian se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Fostul secretar de stat Ioan Andreica (dreapta) de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prim-vicepreşedinte al andreica_ioanOrganizaţiei judeţene Bistriţa – Năsăud a PDL şi un apropiat al lucaiancu_liviurusudeputatului Ioan Oltean, a fost învinuit în iunie 2011 de DNA de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, imputându-i-se că ar fi favorizat mai mulţi primari şi societăţi comerciale în alocarea de fonduri europene, cu dedicaţie pentru anumite lucrări. În acest dosar sunt anchetaţi şi fostul preşedinte al CJ, Liviu Rusu, şi ex-vicepreşedintele acestei instituţii, Luca Iancu. Procurorii DNA au efectuat atunci percheziţii la locuinţa lui Andreica şi la firma SC Euroland SA, la care erau acţionari acesta şi soţia lui Ioan Oltean, precum şi la sediul Consiliului Judeţean Bistriţa – Năsăud, de unde au ridicat mai multe documente.

Ex-secretarul de stat Ioan Andreica şi fostul şef al CJ, Liviu Rusu, au fost reţinuţi în 23 martie 2012, de procurorii DNA, alături de alte patru persoane: oamenii de afaceri Lazăr Popescu şi Mihai Stănescu, fostul şofer al lui Andreica, PDL manjitAdrian Palade, şi Ioan Claudiu Sabău, un apropiat al deputatului Oltean. DNA a propus arestarea preventivă a acestora, Liviu Rusu fiind acuzat de luare de mită şi de falsuri pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, iar Ioan Andreica de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de influenţă, dare de mită, instigare la fals şi instigare la spălare de bani. Potrivit unor surse judiciare, valoarea mitei din acest dosar însumează 1,8 milioane euro. Curtea de Apel Bucureşti a respins însă cererea de arestare preventivă a lotului de la Bistriţa, hotărând cercetarea componenţilor acestuia în libertate.

Liviu Rusu a intrat şi în vizorul ANI, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa pentru că nu a Liviu Rusu candidatmenţionat în declaraţia de interese că era administrator la două societăţi comerciale (SC Montana Islaz SRL şi SC Rubina Grup SRL).

Un alt apropiat al secretarului general al PDL, fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale,Botis 6 mai 4 Ioan Nelu Botiş, ex-preşedinte al Organizaţiei municipale Bistriţa a PDL, a demisionat din funcţie fiind anchetat de ANI şi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce s-a descoperit că un ONG, care avea sediul în locuinţa sa şi la care soţia sa era angajată, a accesat fonduri europene, în sumă de 500.000 euro, prin ministerul pe care-l conducea, într-un termen foarte scurt.

„Mulți știți că mi se spune «crocodilul», «jupânul », «dictatorul». Nu ştiu cât adevăr cuprind cuvintele respective. Vă asigur că sunt la fel ca şi dumneavoastră, cu o singură diferenţă: acum 20 de ani am fost ales să conduc acest partid, iar de atunci m-ați tot reales”, se autodescria, în 2013, Ioan Oltean.

Din septembrie 2013, pentru Oltean începe declinul. Atunci a fost pus sub acuzare pentru: folosirea influenței sau autorității funcției de vicepreședinte/secretar general al PDL, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și favorizarea infractorului. Era vorba de intervenţii pentru obţinerea de contracte publice pentru firme de casă şi alocarea de fonduri guvernamentale unor primării conduse de primari PDL. Intervenţiile erau făcute la șefii Consiliului Județean Bistrița Năsăud, precum și asupra unor înalți demnitari din Ministerele Mediului, Dezvoltării Regionale și a Turismului și Economiei. La care s-a adăugat acuzația că, în martie 2012, a avertizat două persoane că urmau a fi efectuate percheziții ale procurorilor DNA.

Apoi a ieşit la iveală relaţia sa cu fosta preşedintă a ANRP din perioada 2009-2011, Crinuţa Dumitrean, fostă Miss Bistriţa. Senatorul Valer Marian a acuzat-o pe Crinuţa Dumitrean în timpul campaniei electorale din iunie 2012 că a fugit din România în Statele Unite ale Americii imediat după ce aceasta a fost acuzată de implicarea activă în afacerile necurate desfăşurate de PDL. Conform declaraţiilor senatorului, Crinuța Dumitrean a prejudiciat statul cu aproape două miliarde de euro prin efectuarea de plăți preferenţiale sau necuvenite. Conform declaraţiei de avere, ex-preşedinta ANRP este o adevărată latifundiară, deţinând terenuri de 43.000 mp în localitatea Dascălu, 25.000 mp în Afumaţi, 5.000 mp în Tunari, 1.000 mp în Voluntari, precum şi un apartament şi o garsonieră în centrul Bucureştiului şi o maşină BMW (revenim imediat asupra averii).

Așa că, încă de la Dosarul „Alina Bica- ANRP”, Oltean apare legat de modul în care a susținut-o pe Crinuța Dumitrean în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Cu ocazia acestui prim dosar, Crinuța a fost arestată pentru abuz în serviciu şi supraevaluarea unui teren retrocedat, iar deputatul Cătălin Teodorescu (PNL), de asemenea arestat și în acel prim dosar, a declarat la DNA că: „Este știut faptul că Crinuța Dumitrean era susținută în poziție de Ioan Oltean , acesta venind periodic la sediul Autorității, ocazii cu care purta, uneori, discuții îndelungate , în biroul doamnei Dumitrean, cu aceasta. Pe parcursul discuțiilor, doamna președinte nu putea fi deranjată.”

Există mari similitudini între averile deţinute de Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean. Astfel, dacă Ioan Oltean deţine în Voluntari un teren intravilan în suprafaţă de 2.000 mp, obţinut în 2005, şi Crinuţa are în Voluntari un teren intravilan în suprafaţă de 1.000 mp, obţinut în 2009. Oltean are în Afumaţi un teren de 1.000 mp, obţinut în 2006, Crinuţa are şi ea în Afumaţi un teren de 25.000 mp, obţinut tot în 2006. Oltean deţine un teren de 3.000 de mp în Tunari, obţinut în 2008, are şi Crinuţa un teren de 5.000 mp în Tunari, obţinut în 2007. Singura diferenţă la capitolul „terenuri” este în avantajul Crinuţei: un teren de 42.927 mp în comuna Dascălu, Ilfov, obţinut în perioada 2006-2009. La capitolul „clădiri”, Oltean este însă peste Crinuţa Dumitrean. Acesta are, din 2005, o casă în Bistriţa, cu o suprafaţă de 200 mp, precum şi trei apartamente – în Bistriţa, din 1992, cu o suprafaţă de 70 mp, şi două în Bucureşti, unul cu o suprafaţă de 37 mp, din 1998, şi celălalt cu o suprafaţă de 104 mp, din 2001. Crinuţa are doar o garsonieră de 32 mp, din 2001, şi un apartament de 85 mp, din 2006.

Ioan Oltean a declarat de mai multe ori că „în afară de faptul că a recomandat-o” pe Nicoleta Crinuţa Dumitrean premierului Emil Boc, pentru a fi preşedinta ANRP, „nu a avut niciun fel de altă interferenţă cu activitatea acesteia”, şi că propunerea sa „a fost făcută cu bună credinţă”.

oltean dans Ioan Oltean conventie oltean_discurs_buc oltean_discurs_polivalenta

Etichete

38 comentarii

 • De memorat de la Crinuta: „Crocodile,crocodile vino sa dansezi cu mine”! Noi va spunem sa mai iei si pe ceilalti elefanti mizerabili si sa iesiti din politica pt ca ati facut -o de nerespirat!

 • Multumesc, Cristiana pentru articol !
  E important sa nu se uite ce au facut acesti oameni, deoarece , dupa ce au stat un timp feriti din fata reflectoarelor, incepeau sa iasa din nou, cu atitudinea „nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase”. Credeau ca am uitat ce au facut, ca acum sunt proaspeti, curati si se pregateau de alegerile din 2016 ca niste prunci nevinovati !
  PLECATI !!! Nu vrem sa va mai vedem in public, la defilari, inaugurari de drumuri, deschideri de an scolar, vrem sa va mai vedem doar cand sunteti dusi cu duba la inchisoare ! In plus, averile obtinute ilegal sa va fie confiscate !

  • Lipsește din articol perioada 2009-2011 , in care beneficiara a influentei lui Oltean era Doris Moldovan , șefa la Ajofm , pe criteriul competentei bineînțeles ! :))))))))))))))))

  • Nu cred ca sunt toti curati, dar cei care sunt evident murdari trebuie sa dispara, sa isi primeasca pedeapsa si atunci poate ca ceilalti s-ar gandi de doua ori inainte sa se murdareasca, poate ca ar renunta si astfel se curata politica romaneasca de toti mizerabilii ! Trebuie inceputa curatenia odata ! Si, mai ales, nu trebuie sa renuntam, sa cedam in fata acestor nemernici !
   Amintiti-va versurile premonitorii ale baietilor de la Goodbye to Gravity – „The day we die” :
   „Pastrati privirile atintite catre inamici
   Si dati capacul anarhiei jos

   Conduita voastra binevoitoare a mers prost
   Ar fi trebuit sa stiti asta in tot acest timp
   Nu suntem numere, suntem liberi, suntem asa de vii, asa de vii
   Pentru ca ziua in care vom renunta va fi ziua in care murim, ziua in care murim”

   Infiorator, dar cata dreptate au avut …
   Acum e momentul sa nu lasam moartea lor sa fie in zadar !

 • Olteanu acest cancer al politicii romanesti care a facut mult rau Romaniei trebuie sa returneze poporului roman ceea ce a furat.Pedeapsa cu inchisoarea va fi o bagatela pentru el daca nu i se confisca averea.Cei 600 000 de euro sunt doar varful eisberg ului.Demagogia,fatarnicia , smecheria si setea de inavutire, acestui personaj sunt carcteristice tipului de politician roman.Sa nu uitam ca Olteanu a calcat pe cadavre pentru a ajunge acolo sus.Daca acest Dinu Paturica al politicii romanesti nu va fi pedepsit atunci notiunea de dreptate este straina Romaniei.Politicianul interbelic era cult,cinstit si onest chiar daca era bogat,avea dragoste fata de popor si tara servind cetateanul care l a ales.

  • Perfect de acord cu expunerea cetateanului onest cu precizarea ca in timp ce fura, acest p…s cu fata de sobolan tinea discursuri si blama pe unii care asteapta bani de la stat in loc sa aiba initiativa.. la ce fel de initiative so fi referit…..Acest n…t si inca cativa cum e si Hrebenciuc ar trebui inchisi pe viata….

 • Vad ca va entuziasmati , bucurati si visati.la buget cu asta o sa contribuie :cu nimic.absolut nimic.nu li se va lua nimic.dimpotriva.vor iesi victime .uitati cazul Udrea.mai sint si altele , dar asta e mai vizibil.asa ca……

 • Crinuta Dumitrean nu a fost niciodata miss Bistrita . Toata presa inventeaza lucruri care nu corespund realitatii . Daca femeia aceasta a comis vreo fapta penala va raspunde in fata legii . Nu poti sa-l tragi la raspundere pe Oltean pentru faptele savarsite de altii .

  • Ba da , a fost miss Bistrita ! Așa cum si ministrul sănătății pus de PNL – Busoi , pardon de ” tehnocrați ” a fost manechin de lenjerie intimă ! Aceștia sunt oamenii PNL istilor , non valori băgate in fata pt ca ei sa poată fura . Asta a fost si la ANRP .

 • Pe Ioan Oltean il hulesc acum niste oameni care nu ar merita nici sa-i faca pantofii cu crema . Toate jegurile ordinare care nu au realizat nimic in viata lor se bucura de necazul unui om care a ajutat atata amar de lume . Culmea e ca se bucura in postul Craciunului . Sa va fie rusine nenorocitilor , sunteti niste oligofreni care nici macar nu constientizati ca pacatuiti . Spovediti-va si impartasiti-va , poate se va indura Dumnezeu si de niste cretini ca voi .

  • În primul rând, eu cred că necaz e atunci când eşti bolnav şi complet neajutorat într-o ţară condusă de politicieni precum Ioan Oltean care au dus la faliment inclusiv sistemul de sănătate. Ce i se întâmplă deputatului acum e consecinţa faptelor sale despre care toţi apropiaţii lui ştiau de ani buni, dar au tăcut mâlc fiindcă au avut, cu toţii, de profitat într-un fel sau altul.
   Am tot auzit povestea asta că lumea se bucură de necazul lui, dar nu văd pe nimeni să spună că toţi cei care au stat în jurul lui Ioan Oltean în cei 25 de ani şi au ştiut exact cu ce se ocupă, pe cine promovează şi de la cine se alimentează sunt cumva complici morali fiindcă niciunul nu a avut curajul să se ridice în picioare şi să-i spună că nu e în regulă ce face. Foarte puţini au îndrăznit să candideze împotriva lui şi îngrozitor de puţini au avut curajul să nu-l realeagă la nesfârşit.
   Ce mi se pare îngrozitor e că şi acum, în al 12-lea ceas, se găsesc unii care îi plâng de milă după ce 25 de ani a huzurit pe bani publici şi a trăit ca un magnat. Un politician trebuie să facă lucruri bune pentru ţară, nu pentru pupătorii lui de pantofi şi lingătorii de clanţe.
   La câtă prostie e în ţara asta, cred că avem politicienii pe care îi merităm.

  • Foarte , foarte bine si corect spus , doamna Sabau , perfect adevarat , dislike-ul nu cred ca l-ati primit accidental , unii chiar mai cred ca inchiderea spitalelor a fost un lucru bun facut de pdl. Isi merita soarta , pacat ca repercursiunile le simtim toti .

  • Pt. Luca Dumitrescu
   Mai pupatorule de funduri,tu mai spui de postul Craciunului….vare esti tot
   din Liga lui Olteanu??? Mai bine ti-ai face de pe acuma in cimitir groapa ca
   si asa singele curs no sa va spele toate pacatele voastre ! Cate a facut Olteanu numai
   Dumnezeu stie ,de asta D-zeu nu a mai suportat sa vada ce face timpitul asta si
   l-a oprit dupa ce a dat afara bogatia lui si avutiile lui din furt! Rusine sa-ti fie ,ordinarule!

  • Luca Dumitrescu! cauta o catacomba sa te ascunzi sau spanzura-te pana nu te ia si pe tine in primire DNA-ul!! e clar ca esti din gasca sobolanului de la Bistrita….pacat ca nu va-ti nascut acum cateva sute de ani ca va jupuia poporul de vii!!!

 • Ticule unde dai si unde crapa,ori nu ai citit tot articolul,ori intelegi doar ce-ti convine.Acest denunt a fost doar picatura care a umplut paharul.

  • Să-mi fie ruşine pentru ce? Dacă vă referiţi la asistenţa juridică pe care mi-a oferit-o domnul actual preşedinte al CCR pe vremea când era avocat, aş vrea să ştiţi că nu intra în sala de judecată până nu îl plăteam. Onorariul său era undeva la 500 de lei, cât salariul meu de ziarist dintr-o lună. Ca să nu mai spun de dăţile în care eu i-am plătit onorariul şi nu a venit să mă asiste pe motiv că are alte lucruri mai importante de făcut şi cauzele cu ziarişti i se părea nişte glume bune. Asta numiţi ajutor? A fost un serviciu plătit de mine destul de scump. De exemplu, am avut un proces la Suceava unde m-am apărat singură şi tot m-a achitat instanţa. În traducere liberă, mi-am salvat singură pielea.

  • Puteai să apelezi la un avocat mai adevărat dar cred că l-ai ales pentru că sperai că are „influență”. În sine, faptul nu e rău. Un mare cîștig al „Revoluției din 89” este că măcar putem să ne alegem avocați pe ce criterii vrem. Mă bucur însă că pînă la urmă ți-ai „salvat singură pielea”. Din păcate țara s-a umplut de lichele, ca acest oltean, care au dezvoltat o capacitate incredibilă de a manipula instituții ale statului, inclusiv justiția. Nu mă bucur de necazul nimănui, oricît de vinovat ar fi, dar voi fi trist cînd voi afla că a scăpat „basma curată” sau doar cu o blîndă sancțiune penală „cu suspendare”.

  • Daca obraz numesti partea corpului care trebuie aratata lui Oltean…draga Dinule inseamna ca esti invatat sa pupi pe fund…

 • LUCA DUMITRESCU??? Cred ca tu ai facut pantofii acestui individ,si cred,ca mai grav,l-ai si pupat in…cur! sa-ti fie rusine,trepadusule!! Pacat ca ai posibilitatea sa te exprimi intr-un spatiu public! Locul tau ar fi pe centura !

 • Singurul care a stat demn impotriva lui Oltean e Vasile Moldovan. De aia nu il poate acuza nimeni de nimic si nu a ajuns prin catuse ca acolitii lui.

 • Pe Olteanu, acest individ infatuat, corupt pana in cea mai mica celula a corpului sau, il mai lauda, il mai sustin doar tarfele care i-au trecut prin pat, ca era un Don Juan de Bistrita, il mai lauda aia care l-au pupat in c…, toata viata lor, lingaii de pe lângă el,sau aia care se simt amenintati de eventuale dezvăluiri ! Este de a dreptul nesimtire sa afirmi ca ce realizări a avut el ! Nimic, absolut nimic ! In afara de a-si promova amantele in functii cheie nimic ! Stati linistiti ca nu scapa ….! De acum urmează…! Fiti convinsi ca o sa facă si puscarie…! CA l-o aresta preventiv, sau nu o sa vedem, dar am convingerea ca o sa fie condamnat pt fapte de coruptie ! O sa i se umble si la avere, ca si bietul tata Jan, a rămas fără apartament saptamana trecuta pt a se recupera paguba in dosarul transferurilor ! Cu ce s-a remarcat acest g…i, in afara de a-si promova „preferatele „? Toti sefii de institutii ii cobsidera slugoii lui, iar când i se părea ca nu-i mai reprezintă interesele careva, era decapitat! La puscarie cu el si roti acolitii lui! L-a dus pe Botis ministru, imi amintesc primele interviuri ale acestuia nici nu stia sa vorbească ! Când auzi ce sume se vehiculeaza, iti vine sa mori ca om simplu ! Sunt curios cec sa zică toti coruptii astia când o sa ajungă condamnati! Acum e normal sa incerce sa se apere! Amintiti-va doar dosarul transferurilor, toti mafiotii aia isi strigau nevinovatia in fata camerelor , dar ulterior pisi in fata probelor si-au recunoscut faptele ! E nasol de Crinuta, faza cu sarcina nu tine , e păcat ca probabil va naste in puscarie,iar copilul va creste tot pe acolo! Deja din cate stiu are doua dosare, dar ganditi-va cate or mai fi .., cate o sa mai apara, ca nesatulii astia nu au furat doar o data si sa se oprească, au vrut sa ne bage la sapa de lemn! Ce mila sa ai pt gunoiale astea, care apăreau la televizor ca nu sunt bani pt bugetari pt nimic, darvei furau zeci de milioane de Euro. Astia au facut investitii doar in domeniile de unde puteau fura ! Este distractiv sa -i vezi cum se apara, toti, dar toti sunt nevinovati, de parca aia de la DNA ar putea fabrica dosare pe banda rulanta ! La puscarie cu toti coruptii din politica !

 • Daca ar fi dati afara toti cei din institutiile publice unşi de el, ar fi criza de personal (dar nici nu s-ar cunoaste lipsa lor). Era la mare pret sa ai trecere la Nelu (vecinii îi spuneau domnu Nelu). Numai invocarea numelui lui, însoţită de o tragere complice cu ochiul însemna OK-ul multor probleme. Cati dintre sefii de deconcentrate numai ca nu si-au pus nevestele in pat cu el, pentru a fi menţinuti in funcţii. Acum mi-e greata sa-i vad cum se leapada de satana. Nu ca satana ar fi de plâns , ci pentru că lepădătorii sunt lepădături.
  Măcar de-ar fi ultimul pupat in cur de atâţia lingăi şi, prin păţania lui, ne-am găsi drumul spre demnitate !

 • Stefane tu esti un frustrat naiv . Numai un oligofren care n-are bani sa-si plateasca asociatia poate debita un comentariu ca al tau . Probabil esti si impotent si urat ca dracu si onanist , tu n-ai vazut in viata ta femei si esti invidios pe don Juani dupa cum se vede . Iti dau frustrarile pe afara , nu te vezi de pizma , taci naibii din gura , arunca-te pe apa si cu asta basta . Fa orice numai sa nu mai comentezi .

 • Delia, sigur te -ai dat pe fata ! Esti una dintre alea…! Tu spre surprinderea ta, acum de asociatie am bani, mă descurc si eu ca roti romanii care muncesc, nu fura ! Cat despre restul afirmatiilor din comentariu, se vede care dintre noi e mai frustrat ….! Ha, ha, ha ! Asta e, adevărul doare …!

 • De fostul prefect Florian nu mai spuneti nimic? Lucrari de renovare facute de mantuiala in Telciu, iar comisionul impartit intre Florian si Oltean.

 • MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 2531.IV.2008 11 Nr.crt. Nume și prenume CNP Cetățenie Felul donației….Oamenii care au furat tara fac denunturi . Omul care aduna spaga pentru Partid Petricu Cristian Alexe 1610104400601. Oltean Ioan 1530420060771 , trezorierul .

  Citeste mai mult pe: http://mo.0n.ro/2008/0253.pdf
  Citeste mai mult pe: http://mo.0n.ro/2008/0253.pdf
  Citeste mai mult pe: http://mo.0n.ro/2008/0253.pdf
  Citeste mai mult pe: http://mo.0n.ro/2008/0253.pdf
  Citeste mai mult pe: http://mo.0n.ro/2008/0253.pdf

 • Că tot auzim că se plâng că au salarii mici, că nu sunt bani…
  – Cei care au salarii mici să ştiţi de la mine că tac. Nu aceia se plâng.

 • Cum mai merge spaga? In ceea ce priveste spaga in institutiile de stat , aici nu mai discutam despre sume de bani mici sau medii, ci despre sute de mii sau chiar milioane de euro.

 • Foarte buna si documentata expunere. La fel de documentate sunt si probele din dosarele si anchetele efectuate. De ce nu se mai finalizeaza?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.