Actualitate Politică

Ioan Peteleu: Adevărul despre himere. Hai să facem cunoscut personajul

Ioan Peteleu, candidat din partea Alianței PNL USR PLUS la funcția de consilier municipal:

“Sunt Dan Ciobănică și vin din zona antreprenorială”. Nu zău!? Antreprenor fără firme și urmărit penal?

Ciobănică se laudă că este mare antreprenor și este cunoscut ca atare pentru afacerile din domeniu restaurantelor: Old House (pe care tocmai a demolat-o) și Casa cu Bere (pe Bistricioarei).

În fapt, Dan Ciobănică nu figurează ca asociat în niciuna din firmele respective, cu atât mai puțin ca administrator. Atunci întrebarea este: o fi antreprenor sau angajat? Sau o fi lucrând “la negru”!

Am verificat în Registrul Comerțului firmele la care domnul Ciobănică susține că este manager. Firma OLD HOUSE SRL, cu sediul în Monor, are ca asociat unic pe doamna PANTEA ANUCA. Firma DALIAN’S PUB SRL, cu sediul în Negrilești, are ca asociat unic pe doamna SUCIU ALINA CRINA. De ce s-o fi ascunzând domnul Ciobănică și nu s-o fi asociat cu nicio doamnă dintre cele care figurează ca asociat unic în afacerile de mai sus?

Se pare că domnul Ciobănică nu este așa de imaculat sau așa de „verde” precum pare. În 2018 candidatul de primar din partea Partidului Verde a fost urmărit penal pentru, atenție, abuz de încredere (dosar 3802/190/2018). Conform Codului Penal, abuzul de încredere este definit ca “Însușirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredințat în baza unui titlu și cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui”. Adică, iei ceva și nu mai dai înapoi. O fi ăsta motivul pentru care “marele antreprenor” nu se asociază în firme? Chiar dacă din datele financiare de pe 2019 reiese că firmele au mers bine, “marele antreprenor” are mai multe datorii la proprietarii de la care firmele pe care le „manageriază” au închiriat spațiile.

Recent, m-am întâlnit cu domnul Adrian Seleșiu care este proprietarul imobilului de pe str. Bistricioarei unde funcționează restaurantul Casa cu Bere. Dânsul mi-a relatat că, de bună credință, a investit în extinderea acelui imobil o sumă de peste 40000 de euro pentru a-l pune la dispoziția firmei DALIAN’S PUB SRL al cărui reprezentant/manager este domnul Ciobănică. Din luna martie a.c. au apărut probleme cu firma care administrează restaurantul în sensul că aceasta nu și-a plătit chiria pe câteva luni, în contract fiind stipulat că dacă chiria nu se achită trei luni consecutiv, acesta se reziliază. Dorind să păcălească clauza contractuală de mai sus, firma a efectuat o plată în luna august, stipulând pe ordinul de plată că suma plătită reprezintă chiria pe luna iunie. O fi acesta un mod de lucru specific domnului Ciobănică?

Aceleași probleme se pare că au stat și la baza demolării terasei de pe strada Dornei (pasajul VI). Neplata chiriei cumulate de peste 4000 euro. Ba mai mult, pe lângă chirie, firma OLD HOUSE SRL al cărui reprezentant/manager este tot domnul Ciobănică, i-a produs proprietarului o pagubă de peste 25000 lei prin neplata energiei electrice consumate. Dezastrul lăsat în urmă însă este mult mai mare și pare o răzbunare. În imagini se poate vedea interiorul vandalizat al casei.

O fi omul ăsta bun de primar? Așa o să abuzeze și de încrederea bistrițenilor? O fi bine ca Bistrița să fie condusă de un “antreprenor” venit din Oltenia? Eu zic că ar fi chiar culmea! Și așa, fără domnul Ciobănică la primărie, Bistrița și-a atras „respectabila faimă” de Caracalul Ardealului (Caracalul fiind locul legendar în care s-a răsturnat carul cu proști).

Eu personal sunt perfect de acord cu vorbele domnului Seleșiu, un om modest a cărui încredere în personajul Ciobănică a expirat demult: “Ciobănică, Ciobănică, de câte ori ți-am spus că minciuna are picioare scurte și păcatele te ajung din urmă. Încarcă-ți în autobuz toate mizeriile tale … minciuna, trufia, șarlatania și țepele date și du-te în Oltenia ta, la Găneasa. În Ardeal nu merge cu așa ceva! Sau poate îți merge odată, de două ori, dar când oamenii își dau seama cine ești, te ejectează ca pe o vomă după o bere alterată. Sper că cei care te-au inventat să-și dea seama de greșeala făcută și să-ți schimbe macazul spre linia de garare”.

Vor fi unii care vor spune că ce treabă am eu cu afacerile domnului Ciobănică. Chiar nu am nicio treabă cu afacerile domnului Ciobănică. Doar că domnul Ciobănică ne minte pe față că vine “din zona antreprenorială” și abuzează de încrederea noastră. Eu unul, nu mai vreau să fiu mințit și mai mult, nu pot să accept asemenea comportamente la astfel de indivizi care au aspirații de a conduce o comunitate, un oraș.

Apropo, domnule Ciobănică, nu ați prezentat public autorizația de demolare a terasei de pe strada Dornei. Și încă un apropo, pe strada Bistricioarei unde construiți acum, aveți autorizație? Dacă da, prezentați-o public și pe aceasta”.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=196475998506811&id=101577067996705

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de Timp Online SRL – portal timponline.ro, CUI mandatar financiar: 21200012)

16 comentarii

 • vaiiiiiiiiiii mamaaaaaaaaaaaa ai cam dat-o de gard de data asta cu totul Ciobi draga , eu te-am sustinut dar deja sunt cam multe ticule

 • Dan Ciobanica este in regula …..stati linistiti ,bistriteni, astea sant „gargare electorale” , zvacniri disperate! Bistriteni: ieșiți la vot si alegeți „ALTCEVA”! Merita incercat, ca pe toți ceilalți i-am văzut 30 de ani!

  • Păcat de munca d-lui Bălan, cum să stăm liniștiți când un om de teapa celui descris mai sus vrea să fie primar sau consilier local. Verzii și Bistrița merită ALTCEVA, nu Ciobănică!

  • Pai nu cred ca este asa de greu de verificat daca sunt „gargare electorale”.
   Din cate stiu toate informatiile de mai sus sunt publice, totul este sa stii unde sa le cauti. La fel si restul informatiilor daca stii unde sa mergi, pe cine sa intrebi, se poate afla. Ca doar no fi un agent sub acoperire 🙂

  • Din ce punct de vedere este in regula Ciobanica ?….E înalt ?….Gargare electorale prestează “canditatul” zilnic când abordează persoane pe strada pe care încerca sa le zăpăcească cu texte de genul : “eu sunt mare și voinic nu mie frica de nimic “. Realizările lui de pana acum incep sa se vada cu ochiul liber = “moloz” (nu știm sigur dacă nu soacra sau “pretina “ sunt creierul afacerilor ) .In rest Baronul de Münchhausen își continua munca in care este calificat : “abureala “ clientului , in cazul nostru alegătorului sprijinit de spiriduși verzi !

 • Sunt total deacord cu afirmatiile de mai sus
  Dar cineva sa uitat la ce cv are domnul Dolha si ce firme a condus?!(zic doar Doamne fereste! Altul Pnl chiar nu are?!)
  Cea ma buna firma a lui a fost sotia sa, care saraca, il iubeste si il crediteaza.(știți chestia cu maritatul)
  De domnul Turc nu am auzit sa fi fost ceva manager pe undeva, am auzit ca stie răcni la colaboratori.
  De domnul Sighiartau… la fel, ce manager o fi fost, nu stiu, sora dansului duce frâiele Comautosport.

  De PSD ….spun doar ca nici macar culorile si sigla nu o au pe banare. Uni barmani pe vremuri, alti port servieta de mici.ăstia nici litere nu merita sa strici pe ei

  De domana Doris spun ca: nu vreau bani nu vreau valuta vreau ca Doris sa ne …… citeasca.

  Referitor la doamna de la Atlantis, va zis doar sa vorbiti cu angajatii dânsei ca sa va faceti o idee ce caracter deoasebit are si ea si sotul ei
  Rstul cate mai sunt cadidati pe acolo nu i cunosc si mu cred ca pierd nimic.

  Ne meritam soarta, partia si mizeria din oras, cu astia nu faci treaba.

  Eu unul vreau:
  -Centura
  -Legatura la o autostrada(adica daca tot ne reprezinta, sa se implice in autostrada Transilvania)
  -Unirea, Viisoara si Sarata sa aiba cel putin 2-3 drumuri de acces cuBistrita alternative la DN
  -Macar 1-2 Statii de incarcare electrice
  -Autobuze electrice nu turcisme euro6
  -Sa dispara cladirile pt termocentrala si sa puna ceva pentru batrani si copii sau parcaroisupraterane.
  -O scoala si o gradinita noua in zona de dezvoltare a orasului.
  -Sa se acceseze fonduri Europene de dezvoltare intelectuala nu dezvoltare de pavaje si borduri.

  Si ramane intrebarea: Eu cu cine votez?!

 • Stati cuminti si mergeti la vot. Tot adevarul va iesi la iveala si el este la mijloc ca de obicei. Numai sfintii nu gresesc dar din pacate nu candideaza. Partidul VERDE nu are treaba cu litigile comerciale intre chiriasi si proprietari. Sunt treburi avocatesti pe care le transeaza instanta si am aflat de ceva vreme ca nu exista nici o urmarire PENALA pe cazul descris cu mult aplomb de domnul consilier Peteleu. In rest cele bune si lupta electorala sa continue iar cel mai bun sa castige. Nici o problema !

  • Domnul Balan , mai mare jena sa promovați asfel de oameni și sa mai căutați și scuze pt asta . Ideea e ca numai șefii clanurilor interlope își trec afacerile pe femei dupa care le coordonează din umbra pt a trage tepe și a da tunuri ! Ciobanica se și vede “capo di tutti capi “ cu așa susținători , care iau pus pe tava și un partid , și care-l prezintă ca pe următorul Bil Gates! De fapt e un “combinator “ . care nu ar avea ce sa caute prin zona !

  • Nenea Balan stai dumneata cuminte și Votează-l , ca dacă nu dansezi cum vrea Ciobanica vine cu barosul și-ți demolează casa ! Dupa asta o sa citim ca fost un litigiu între “verzi “ și o dam pe judecătoreala și avocateala , eventual vine “Ciordache” sa va rezolve cazul !Vai de mama nostra ca am ajuns sa vedem . teparul promovat ca model de antrepenor de către oameni care considera ca au țiglele pe casa !

  • Bălane acum ai reușit să desfințezi și partidul verzilor după ce tot tu ai desfințat și partidul ecologist, luați-vă de mână cu Chereji și duceți-vă și ascundeți-vă în munți unde puteți vă recomand în peșteri că păduri nu mai avem.

 • Domnlior si Domanelor de la partidul verde , va rugam mai mult respect pt noi cei care facem parte din aceasta urbe si nu incercati sa ascundeti niste adevaruri mai mult decat evidente despre candidatul dvs la Primaria orasului , am inteles ca domnul respectiv nu facea parte din partid si nu ati avut informatii prea multe despre dansul inainte de a il promova, dar asta nu e vina noastra si nu cred ca meritam acum replici de genul celor enumarate mai sus. Va multumesc !

 • Domnule Balan, va respect pentru munca dumneavoastea, pt lupta cu Covid Cretu, dar ai fost tras in piept de acest Ciobănică, un neica nimeni si continui sa i iei apararea?
  Felicitari domnului Peteleu ca ne arata fata nevazuta a acestor impostori.
  Asteptam si pe altii care stateau pe sub biroul lui Oltean, sau mancau lebenita si beau vin in verde tot cu acest domn.
  Retageti va pana nu e prea tarziu sa nu mai stie nimeni ce ce v ati ocupat.

 • Domnului Bălan, cu stimă! Domnule Bălan, v-am apreciat întotdeauna pentru spiritul dumneavoastră civic și implicarea dumneavoastră în treburile urbei. Evident că este treaba fiecăruia cu cine își asociează imaginea. În acest sens, pe mine unul m-ați dezamăgit. V-am considerat mult mai selectiv. Asta este. Mergem înainte, dar vă rog să nu citiți printre rânduri și să nu inversați cuvintele în propoziție. Eu am spus foarte clar că domnul în cauză „a fost urmărit penal” așa cum rezultă din dosaul publicat pe http://portal.just.ro. Nu cred că puteți contesta un document public. Că urmărirea penală s-a încheiat, asta este altceva, dar ea a avut loc, lucru incontestabil. Gânduri bune și atenție cu cine vă asociați. Nu de alta, dar asocierile vă pot afecta serios imaginea proprie!

 • sunt foarte curios domnule Balan ce o sa mai spuneti despre Ciobanica cand dupa aceasta campanie o sa puna mana pe partid si dvs o sa iesiti pe usa din dos din politica si partidul pt care ati muncit , deja cartiile sunt facute si dvs stiti asta si totusi mai incercati desii foarte timid sa il sustineti , unde intra Ciobanica se ajunge ca acolo pe Dornei unde a demolat tot..felicitari celor care il sustin pe acest personaj mai mult decat dubios orasul Bistrita va multumeste !

 • Dane stai linistit ca votantii tai nu au nici Facebook si nu citesc nici stiri online asa ca degeaba se agita lumea ca oricum intri in consiliul local

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS