Actualitate Politică

Ioan Peteleu, despre “locotenenții” lui Niculae și contractele lor din banii publici

”Cristian Marius Niculae, candidatul PSD (sub masca de unică folosință numită Alianța pentru Bistrița-Năsăud) s-a înconjurat de lupii tineri din partid promovându-i atât pe lista de consilieri locali cât și consilieri personali”, spune Ioan Peteleu, consilier local PNL și totodată candidat la un nou mandat din partea PNL.

”Doi dintre aceștia, KOZUK Andrei și GHERMAN Horațiu au fost consilieri locali și în acest mandat care se încheie dar nu le-a auzit nimeni gura niciodată. Au ridicat doar mâna la vot așa cum le-a făcut semn Crețu sau Niculae. Cel de-al treilea, SOLCAN Adrian, se pare că este consilierul de campanie al lui NICULAE și probabil și fotograful acestuia.

Și ce dacă, ar spune unii! Într-adevăr, aparent toate lucrurile sunt în ordine, dar dacă analizezi puțin cine sunt și ce fac acești oameni, situația se schimbă radical. Toți sunt abonați la BANII PUBLICI! Unii dintre ei prin contracte obținute prin cumpărare directă, alții numiți ca administratori ai unor companii publice.

De exemplu, „cel mai titrat locotenent” al lui NICULAE este KOZUK ANDREI. „Doctorul” este asociat și administrator în firma GSB ELECTRIC SRL care în 2018 a obținut două contracte din bani publici prin procedura de cumpărare directă, adică fără licitație. KOZUK ANDREI este și administrator (numit) la compania publică AQUABIS S.A., calitate din care a încasat în 2019 un venit de 5850 lei.

GHERMAN HORAȚIU IOAN, cel de-al doilea „locotenent” este asociat și administrator al firmei TERRAQUA WATER SYSTEMS SRL. Această firmă are diverse contracte din bani publici așa cum se poate vedea în imagini, dar ce este de evidențiat este faptul că în ultimii ani (2018 și 2019) are o serie de contracte obținute prin procedura de cumpărare directă tocmai cu AQUABIS S.A., acolo unde KOZUK ANDREI este administrator! Cei doi au legături directe și indirecte cu mai multe firme printre care, COMPANIA DE CONSTRUCȚII ȘI INSTALAȚII SRL, care, cel mai probabil este un “vehicul investițional” care își așteaptă rândul la contractele din bani publici.

Cel de-al treilea „locotenent” al lui NICULAE este bine-cunoscutul SOLCAN ADRIAN, șeful tineretului PSD pe Bistrița. Acesta nu are același spirit antreprenorial ca și ceilalți doi, dar se descurcă. Este afacerist. Bineînțeles, face tot afaceri din bani publici dar pe o asociație, ASOCIATIA REGIO TRUST EDUCATION. Față de ceilalți doi, SOLCAN a dat tunul și a obținut în ultimii trei ani prin cumpărare directă nu mai puțin de douăsprezece contracte din bani publici în valoare totală de 213823 lei, adică aproximativ 45000 de euro, de la primării din județ. Cele mai mari contracte sunt cele cu primăria ȘINTEREAG, condusă bineînțeles de un primar PSD, de unde SOLCAN a încasat frumoasa sumă de 180066 lei (aprox. 37500 euro).

Aceștia trei, în frunte cu NICULAE, vor să conducă un oraș. Ca afaceriștii! Eu nu cred că Bistrița trebuie lăsată pe mâna lor. Să le arătăm în 27 septembrie că suntem mai isteți decât ei, că știm cine sunt și ce fac! Mergem la vot!”, spune Ioan Peteleu.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=197180978436313&id=101577067996705

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de Timp Online SRL – portal timponline.ro, CUI mandatar financiar: 21200012)

Etichete

14 comentarii

 • In plus, Solcan a plecat de la liberali dupa ciolan. Asta arata ce caracter are.
  Pentru genul asta de oameni politica e doar o vaca de muls. Pentru ei nu exista doctrina, principii, dreapta sau stanga, ei baga amandoua mainile in banii publici fara nicio jena.

  • Disperați de rezultatele din sondaje PNL istii mint cu nerușinare
   Ce ar fi sa vorbiți despre afacerile PNL iste prin care secătuiti țara asta?
   Voi vorbiți despre oameni cinstiti care si-au făcut afaceri prin munca lor?
   Sa va fie rusine!
   Din fericire mai este putin si toate minciunile voastre se vor spulbera!

  • Adevar graiesti Veninule dar se impune o completare: Oameni cinstiti care si-au facut afaceri prin munca lor… cu statul.

  • Poate raspunde imaculatul Pesedeu,pardon Peteleu, cum și-a promovat sotioara in functia actuala. Prin concurs? Sau prin mișcări politice?

 • 37500 euro??? Ce naiba o fi facut solcan in sintereag de o luat atatia bani???? L-o invata pe primar sa scrie si sa vorbeasca??? Din masina nu se vede nimic deosebit in sintereag, tot asa este.

 • Cei de la PSD din alte organizații unde sunt interese imobiliare de milioane de euro.
  https://ziare.com/psd/alegeri/rise-project-clanul-sportivilor-face-campanie-electorala-pentru-psd-1633197

  Aceiaşi organizație mamă politică care acoperă infracționalitatea economică.

  Există excepții…dar de ce oare unde sunt bani mulți, apar grupurile criminale plus câțiva politicieni.
  Cât despre Radu Moldovan, şeful local circulau rumori cum că în Germania la începuturile carierei a comis ceva ilegalități.
  Ca să înțelegeți rădăcinile răului.

 • Sper să ne trezim după doisprezece ani. Sper ca cetățenii să înțeleagă că doar uniți pentru un candidat puternic putem doborâ ciuma roșie și toată gașca de hoți. Votăm uniți Ioan Turc! Votăm schimbarea!

 • Minți cu nerușinare. N-a șters nimic de pe niciun Facebook, ești un impostor. Ia-te de mână cu ăia pe care îi admiri și du-te unde a înțărcat mutu iapa.

 • Dar tu Peteleu dacă ai știut ce se întâmplă cu acești,, Locotenenti”de ce nu ai zis nimic în tot acest timp și ai așteptat săptămâna mare ca să faci dezvăluiri importante??? Sunteți toți făcuți și hrăniți de aceeași scroafa!!! Ai încercat să-i oprești pana acum și n-ai reușit??? Tu la ce mai te înghesui atunci??? Când te înveți sa stai și sa fi plătit ii cam greu sa pleci de buna voie…

  • Greșit! D-ul Peteleu este singurul consilier care a luptat cu mafia roșie din consiliul local.Sigur că au avut majoritate și au făcut ce au vrut, dar este culmea ipocriziei să judeci tocmai omul care „a luptat”.

 • A facut cinoscut de nenumarate ori dar era luat peste picior de acedt Covit Cretu si gasca psd.
  Astia au fost stapanii orasului, nicio parere sau propunere nu a contat daca a venit de la opozitie.
  Cretu si a facut mendrele si pleaca fara sa dea socoteala.
  Sper in acel audit iar cei vinovati de risipirea banilor publici si cei care au primit salarii colosale fara justificare sa plateasca.
  Toti bețivii, cracanati si umflati din primarie sa zboare pe plantatie la Cretu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS