Actualitate Politică

Ioan Peteleu: Strigătul unei mame! Inocența lor depășește ignoranța administrației Crețu – Niculae

Ioan Peteleu, candidat din partea Alianței PNL USR PLUS la funcția de consilier municipal:

”Asistenții personali sunt o categorie de oameni aparte, obișnuiți cu greul și munca în situații speciale. Acești oameni deosebiți își dedică întreaga lor pricepere pentru a-i susține și a fi lângă cei cu care destinul nu a fost așa de darnic. De fiecare dată când legea salarizării unice a prevăzut creșteri de salarii (2017, 2018, 2019, 2020), asistenții personali au fost pur și simplu ignorați de către actualul primar Ovidiu Crețu și cel care dorește să devină primarul Bistriței, Cristian Niculae.

În timp ce aceștia din urmă și-au majorat salariile prin aplicarea coeficienților maximi (9 pentru primar și 8 pentru viceprimar), asistenților personali care trăiesc și, mai mult decât atât, întrețin și persoanele cu dizabilități de orice natură dintr-un salariu minim pe economie, nu li s-a acordat nici măcar sporul de 15% la salariul de bază pentru activitatea desfășurată în condiții periculoase sau vătămătoare. La Bistrița nu s-a vrut să se acorde acest spor, deși am avut numeroase intervenții în acest sens în ședințele Consiliului Local (ascultă înregistrarea audio: https://soundcloud.com/ioan-peteleu/sedinta-salarii) iar Sindicatul Liber al Salariaților din primărie a susținut de asemenea acest demers.

Dacă un asistent personal are un salariu de bază 2.230 lei (salariul net fiind de 1.346 lei), Crețu are de nouă ori mai mult (20.070 lei) iar Niculae de opt ori mai mult (17.840 lei). Pe lângă salariile lor, cei doi au crescut bineînțeles și salariile directorilor și șefilor de servicii din primărie. Dacă la salariile asistenților personali nu s-a acordat nici măcar sporul de 15% prevăzut de lege, Crețu, Niculae și camarila lor din primărie și-au acordat sporul de 25% pentru lucrul pe proiecte cu finanțare europeană. Și uite așa, Crețu ajunge la un salariu de 25.087 lei iar Niculae la un salariu de 22.300 lei. Ori fi aceștia niște supraoameni?

De șaisprezece ani fac voluntariat organizat și am văzut multe cazuri de părinți care își dau viața pentru copiii lor care suferă de diferite dizabilități și fac totul pentru ca aceștia să o ducă cât mai bine. Pe unii îi vizitez de mai multe ori pe an și de fiecare dată trec prin emoții puternice în acele momente ale reîntâlnirilor. În același timp, sunt profund revoltat când știu că niște oameni care au ajuns în fruntea unei comunități și care ar trebui să rezolve problemele acelei comunități sunt imuni la orice stimuli emoționali și nu pun în aplicare legile decât în favoarea lor. Sunt pur și simplu ignoranți. Și atunci stau și mă întreb dacă aceștia mai pot fi numiți oameni.

În continuare, redau mesajul cutremurător al unei mame, asistent personal, care are în întreținere un copil cu dizabilități și care s-a luptat ani de zile cu administrația Crețu-Niculae pentru a-și câștiga un drept prevăzut de lege, acel spor de 15% de care vorbeam mai sus: “De ce ne-ați mințit din nou, domnule primar??? De ce ne subapreciați inteligența? De ce nu empatizați cu oamenii acestui oraș? De ce sunteți dușmanul nostru, al oamenilor de rând din acest oraș, care v-au acordat încrederea cu ani în urmă? De ce vă bateți joc de noi? Ați împărțit salarii colosale și tot felul de sporuri inventate, unora dintre angajații primăriei, care vă „ling papucii” pentru asta, iar asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități vă cerșesc un spor de 15 % conform HG 153/2018, pe care nu doriți să-l acordați. De ce nu vreți să respectați legea??? Știți oare, că acești oameni săraci material dar bogați sufletește, au multă demnitate și nu vă vor „lustruii papucii” niciodată? Sau faptul că încasați lunar un salariu imens la care v-ați adăugat și un spor de 25 %, vă face să uitați de acești oameni? Nu v-am cerut milă, v-am cerut doar să fiți corect, să respectați legea. Dar nu sunteți corect și nici nu respectați legea. Nu-i nimic!!! Suntem oameni răbdători, obișnuiți cu greul și de aceea vă transmitem gândurile noastre seara de seara, când puneți capul pe pernă liniștit. Vă dorim, domnule primar, drum lin (prin viață), iar dacă întâmplător, vreodată veți întâlni un copil cu dizabilități, vă dorim să îl puteți privi în ochi… El vă va privi senin, pentru că inocența lui depășește ignoranța dumneavoastră!”.

Pe mine acest mesaj m-a cutremurat! Pe Crețu și Niculae, nu! Poate reușim să-i cutremurăm în 27 septembrie!”.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=196936238460787&id=101577067996705

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de Timp Online SRL – portal timponline.ro, CUI mandatar financiar: 21200012)

22 comentarii

 • Cum Doamne să nu fi empatic cu acești oameni? Ce suflet să ai? Hiene ce sunteți, nu vă mai saturati să vă umpleți vouă buzunarele. Așa să vă ajute Dumnezeu!

  • Si primarii voștri PNL au aceleași salarii
   Boc are salariul cel mai mare din România
   Disperatilor, majorați pensiile si salariile.
   Voi va opuneți in parlament oricăror majorări !

  • Mulțumim Domnului Peteleu că a fost alături de noi încă de acum doi ani, când am început acest demers! Mulțumim Sindicatului angajaților din primăria Bistrița pentru că a ales să lupte alături de noi, cei defavorizați și să ne reprezinte în instanță pentru obținerea drepturilor încălcate de către primăria Bistrița! Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne dă putere să mergem în fiecare zi, mai departe!

  • D-le Peteleu, nu te baga unde nu cunosti ca esti penibil.
   Ce ar fi sa va donati indemnizatiile de consilier, luate pe degeaba, pentru copiii cu dizabilitati? Acesti copii chiar merita, mai mult decat voi, sa primeasca un ajutor financiar

 • D- le Peteleu sunteti singurul din primãrie care ne- ati sustinut si ne sustineti in lupta noastrã cu cei din conducerea primãriei , nu meritã sã le mentionez numele.Multumesc si succes!

 • 10, 16, 20, 39… Pentru unii sunt doar niște cifre, pentru noi sunt niște ani, ani în care nu am avut nici un concediu de odihna. Știu pentru cei care nu sunt în acestă situație este greu de crezut că o persoana, fie ea și mamă căci știm că mamele au super puteri, poate rezista atâția ani fără concediu, nici noi nu știm cum de reușim dar știm că am obosit de atâta greutate, de atâta luptă, de atâta amărăciune… de atâta nedreptate. Am întrebat autoritățile locale și îmi vine să i mai întreb și să le strig în gura mare :cum ați ajuns la concluzia ca noi, as pers nu merităm spor de condiții vătămătoare? Oare faptul că purtăm în cârcă 24 /24 , 365 de zile pe an și o viață întreagă o pers cu dizabilități, nu presupune o anumită uzură? Oare cum ați ajuns la fabuloasa concluzie că muncitorii de la pârtia de schi, precum și alte categorii de angajați ai primăriei, merită acest spor iar as personali, nu? Oare nu este aceasta o discriminare? Cu cine v-ați găsit voi, minți deștepte și conducători ai obstei, să vă luptați, unde v-ați gândit voi să fiți zgârciți și să faceți economie, cu acești oameni amărâți pentru care contează fiecare bănuț? Nu vă este rușine? Vă provoc, mari bărbați, să facem schimb pentru o zi, fiți în locul nostru, doar o zi, coborâți din jilțul vostru comod și trăiți cu un salariu minim și o persoana cu handicap ca să vedeți ce înseamnă condiții vătămătoare. Oameni fără Dumnezeu, ce sunteți!

  • Strigător la cer ce se întâmplă în Bistrița, am apelat la domnul primar și la viceprimar (Nicolae) cu numeroase cereri pentru drepturile noastre și nu sau rezolvat, bănuiesc că citesc cererile care ajung la
   ei sau nu??? Am văzut că le este rușine să spună adevărul ne mint în față cu nerușinare, au salarii foarte mari și când îi întrebi ce acte sunt necesare te pun să faci o grămadă de acte care bineînțeles nu îți trebuie, aș vrea să văd cum sar descurca ei cu salariul care îl ia un as. Personal, mulțumim d-lui Peteleu că a pus problema noastră, și mulțumim sindicatul care luptă pentru drepturile noastre. Dumnezeu să facă dreptate în dreptul nostru, să facă o schimbare speram în bine.

 • Din păcate acești oameni sunt uitați de autorități. Într-o țară cu adevărat civilizată nu se întâmplă asta. Păcat!

 • Aceștia ne sunt aleșii. Așa au ei grija de cetățenii orașului, pentru asta își iau salariile. Își amintesc de oameni o dată la patru ani și atât.

 • Vreau sã- l intreb pe”Lasă- ne cu vrãjeala” dacã a citit articolul, deoarece e vorba de asistentii persoanelor cu dizabilitãti si as dori sã stiu dacã i se pare corect ca angajatii de la pârtie sã ia spor de conditii vãtãmãtoare si noi, asistentii personali nu, cu toate cã este lege care ne acordã , din 2018.

  • Măi netrebnicilor, aruncați cu bani pe tot felul de prostii și amărâților ăștia nu le dați nici drepturile cuvenite prin lege? Vă bateți joc de oamenii bolnavi crezând că ei nu votează? Greșit!

 • Nu avem noi destule pe cap, ne mai lipsește să umblăm prin instanțe pentru niște amărâte de drepturi?! Oare d-ul primar și o fi luat salariul corect? Dar sporul?? Vă este bine d-le primar? Dormiți liniștit?

 • Într-o țară civilizată o persoană cu handicap are 3 asistenți personali nu 1. O persoană cu handicap nu trebuie să aibă asistent personal doar 8 ore/zi. Handicapul nu dispare după ora 16.00 sau sâmbăta și duminica! Este foarte greu să trăiești cu un salar minim pe economie din care să întreții o persoană cu handicap și să plătești terapiile de care are nevoie. La școală un copil atipic face cât trei copii tipici, așa să vă gândiți că sunt și cheltuielile. După ce că asistenții personali nu-și primesc drepturile, nici copiii din școlile de masă nu le primesc corespunzător. Pt ei nu are primăria bani niciodată, tot se așteaptă rectificarea de buget. Care din ele domnilor? Mulțumesc d-nule Peteleu că ne susțineți de atâta timp, nu doar acum că e campanie. Este inadmisibil să dispară actele și să se spună că pur și simplu nu sunt. Nu este normal să faci cerere pentru un drept legal și nu mai zic de răspunsuri date pe lângă subiect.

 • Sunt și rămân în continuare dezamăgită de modul în care se gestionează aceasta situație, se știe de când lumea și pământul ca ei cei din partid, pentru ei s-au putut face multe, dar pentru persoanele cu dizabilități… Mi-aș dori ca o luna de zile fiecare parlamentar în parte sa trăiască cu o persoana cu dizabilități sa vedem cum vor face fata și după cat timp vor claca, și sa trăiască cu salariu minim pe economie, sa le cumpere mâncare, medicamente și ei sa trăiască pe lângă ei din ce le rămâne, ca de chiri și alte cheltuieli casnice nu putem discuta…. Ar trebui sa va fie rușine, dar din păcate nu va e, și niște copii/adulți speciali au de suferit de pe urma voastră, din fericire ei nu conștientizează situația grea în care sunt parintii lor, si cate nopți nedormite au din cauza neajunsurilor.
  Dumnezeu nu doarme și toate acestea într-o zi se vor întoarce….

 • Sunt profund dezamăgită de d-ul primar și de viceprimar, director Radu Dreptate care reprezintă copii cu dizabilități, în tot timpul de când sunt la conducerea acestui oraș a ascuns drepturile acestor persoane vulnerabile care ar trebui susținute nu date uitări, dragi cetățeni puneți-vă fiecare în locul nostru care avem pe cineva cu grave probleme de sănătate, voi cum ați rezistenta? Ce ați face? Oare dacă avea domnul primar un copil cu dizabilități ce ar fi făcut?

 • Popa Ioan. Dl Peteleu se poate baga când vrea el este singurul care ia susținut pe asistenți personali, își donează indemnizația la doua surori bolnave plus alte ajutoare asa ca mai bine mănâncă ceva și nu jigni dacă nu știi ce s a întâmplat.
  Citește cu atenție articolul, înainte de a arunca cu noroi.
  Felicitări domnule Peteleu, felicitări asistenților personali demni și curajoși.
  Jos mafia din primărie și umflatul de director de la DAS, ciocănitoarea de contabila.
  Sper sa plătiți cu toți.

 • Mai nenorociților din conducerea primăriei, primar, viceprimari director DAS, dir economic, dir juridic, va ți bătut joc de noi, gunoaielor.
  Voi cât încasați? Va plimbați în excursii prin toate tarile, putorilor, stați în birouri cu ușile închise sa nu fiți deranjați,
  Va luptați cu cei mai amărâți oameni, cu cei care nu va pupa ghiulul,
  Sper sa ajungă cine trebuie la primărie sa va trimită la plimbare nenorociților.
  Nu va lăsați- asistenți personali, va suntem alături.
  Păcat ca a-ți fost puși în situatia de a merge în instanta de jegurile pline de bani, sau cum citeam cât pământ a primit Crețu ilegal.
  Sa ai parte Crețu le doar de cât ai făcut cinstit.

 • Nemernicilor și imbuibatilor, nu va este mila de acești oameni?
  V ați bătut joc de ei și de salariați care nu au stat aplecați în fata voastră, ați dat afara oameni angajând alții PSD-iști.
  Dumnezeu sa va bata și sa nu aveți parte decât de ce ați câștigat cinstit Crețu le, Niculaie și gașca.
  O sa blesteme oameni de care v ați bătut joc și acuma aveti tupeul sa le cerșit voturile.
  Acest arogant viceprimar Niculaie cerșește voturile salariaților, s a dus la karatista Guță și le a promis ca nu i da afara asa cum a făcut și cu ceilalți salariați, promisiuni cu ușile închise.
  Cine te mai crede duplicitarule?
  Raducu a lasat sa înțeleagă ca el va conduce și primăria tu vei fi doar o marioneta asa cum ai fost și cu arogantul Crețu care te a folosit.
  Dispareti dracului.

  • Măi nerusinatilor, v-ați împărțit salarii grase și de cei necăjiți ați uitat. Mai aveți curaj să cereți oamenilor să vă voteze? Nu v ați terminat vilele, nu ați furat destul, aveți buzunarele fără fund? Vă mai votează dr..cu!!

 • Unde era domnul vice când oamenii aveau nevoie de ajutor și susținere? Nu zicea el că a fost mereu între oameni? Cum vă amintiți voi doar o dată la patru ani de oameni și apoi vă credeți Dumnezei?! Plecați!

 • Dragi Bistrițeni haideți să ne unim forțele și să ieșim la vot să nu iasă primar d-ul Nicolae care nu știe decât să-și umple buzunarele lui și ai cățelușilor lui, a fost educat de d-ul Crețu și nu știe să facă altceva, nu mai vorbim de Radu Dreptate care este marioneta primarului și minte cu nerușinare oamenii în față, nu i se potrivește numele deloc, pe cei mai vulnerabil oameni care trebuiea săi protejeze să-i ajute, să le spună ce drepturi au, ia umilit tot timpul, de pe urma cărora e plătit regește, a găsit cu cale să taie din creșterea salariilor și să nu acorde drepturile date de lege.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS