Politică

Rus: Părinţii noştri, după comunism, aproape că ne-au lăsat o ţară mai în regulă decât cea pe care e cât pe ce să o lăsăm copiilor noştri

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a declarat, vineri, la Bistriţa, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud, că a decis să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD pentru Regiunea de nord-vest întrucât doreşte să contribuie cu ceva la „coagularea energiilor acestei naţii”.

Ioan Rus a spus că a ales  să candideze la o funcţie de conducere în PSD şi  pentru că România a fost condusă câţiva ani de „o categorie de politicieni gureşi şi neobrăzaţi, lipsiţi de substanţă cu foarte mult voluntarism şi cu extrem demult tembelism”.

„Am avut discuţii cu toţi colegii din Transilvania de nord-vest. După aceste două guvernări de dreapta, avem mult prea multe oraşe şi comunităţi lipsite de speranţă, avem mult prea mulţi concetăţeni care se duc să-şi caute norocul în alte ţări. Mai mult, a apărut o categorie de politicieni gureşi şi neobrăzaţi, lipsiţi de substanţă cu foarte mult voluntarism şi cu extrem demult tembelism care au condus România câţiva ani. Rezultatele acestor prestaţii se văd şi le suportăm cu toţii. (…) Dacă suntem atenţi şi cinstiţi cu noi înşine, ne vom da seama că părinţii noştri, după 50 de ani de comunism aproape că ne-au lăsat o ţară mai în regulă decât cea pe care e cât pe ce să o lăsăm copiilor noştri. Pentru asta trebuie să ne fie ruşine tuturor. Atunci ne gândim cu toţii ce ar fi de făcut ca să contribuim cu ceva la coagularea energiilor acestei naţii”, a declarat Ioan Rus.


Fostul ministru s-a referit şi la importanţa regionalizării spunând că a contribuit cu idei la acest proiect şi a avut mai multe discuţii pe această temă cu viceprremierul Liviu Dragnea.

„În acest moment în care Guvernul Ponta a lansat proiectul acesta naţional legat de descentralizare şi regionalizare, în care eu cred cu disperare că nu este opţional. Acest proiect trebuie să fie câştigător şi să aibă succes. (…) Să nu ne lăsăm la tipul de dezbatere publică la care ai noştri cu liceul început şi profesionala neterminată îţi explică cum se împart fotoliile de şefi de regiuni. (…) Aceste noi structuri trebuie să asigure corectitudinea dezvoltării fiecărei zone”, a spus Ioan Rus.

La finalul discursului său, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, le-a cerut participanţilor la Conferinţa judeţeană de alegeri să adopte o rezoluţie prin care delegaţii la congresul PSD să-l susţină pe Ioan Rus pentru a ajunge vicepreşedinte pentru Regiunea de nord-vest.

Cei 476 de delegaţi au decis, în unanimitate, să-i mandateze pe cei 73 de delegaţi la congres să-i dea votul lui Ioan Rus.

La conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud participă 476 delegaţi din tot judeţul. La şefia filialei candidează Emil Radu Moldovan, actualul lider.

Fostul ministrul de Interne, Ioan Rus, a fost propus la conducerea PSD la nivel naţional.  Noua structură de ocnducere a PSD la nivel naţional va fi stabilită în cadrul congresului organizat în Bucureşti luna aceasta.

Etichete

1 comentariu

  • ” România a fost condusă CATIVA ANI de o categorie de politicieni gureşi şi neobrăzaţi, lipsiţi de substanţă cu foarte mult voluntarism şi cu extrem demult tembelism”. – GURA PACATOSULUI…ADEVAR GRAIESTE !…OARE ASTA VREA SA SPUNA DOMNUL IOAN RUS ?
    De cati ani a fost condusa tara ??? …… sper ca nu de 23….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS