Actualitate

Ioan Simionca, fratele primarului din Livezile, cercetat pentru delapidare şi fals în înscrisuri

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Livezile, Ioan Simionca, fratele primarului din Livezile, Traian Simionca,nu a scăpat faţă curată din scandalul de corupţie în care sunt impliucaţi cinci consilieri locali şi consilierul primarului. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, bărbatul e cercetat penal pentru delapidare şi fals.

Potrivit unui comunicat, dat vineri publicităţii de procurorul Angela Sîngeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud procurori din cadrul instituţiei au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii S.I., O.A., D.N.A., M.M.I., Z.F. şi B.D.A.D., faţă de care s-a luat măsura reţinerii şi apoi cea a obligării de a nu părăsi ţara, pentru comiterea infracţiunilor de şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la delapidare.

“Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată de procurori cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, rezultă că învinuiţii, având calitatea de consilieri locali în cadrul Consiliului Local al comunei Livezile, jud. Bistriţa-Năsăud, în cursul lunii noiembrie 2013 l-au constrâns prin ameninţare pe Ioan Simionca, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Livezile, – cercetat la rândul său pentru infracţiunile de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată  să le dea, din gestiunea asociaţiei, suma totală de 6000 lei, în schimbul deplasărilor pe care învinuiţii le-au realizat pentru recepţia unor lucrări şi amenajări efectuate pe terenul concesionat de comuna Livezile în favoarea asociaţiei. Pentru justificarea lipsei din gestiunea asociaţiei şi pentru a da aparenţă de legalitate plăţilor făcute de către asociaţie consilierilor, a fost întocmit un proces verbal de recepţie în care s-a consemnat în fals realizarea unor lucrări pe o suprafaţă mai mare de teren decât cea amenajată în realitate”, se arată în comunicatul Parchetului.

Conform sursei citate, în data de 22 noiembrie 2013, învinuiţii au fost surprinşi în flagrant de către organele judiciare, imediat după primirea, în condiţiile arătate, a ultimei tranşe din banii pretinşi, respectiv 3.100 lei din suma totală de 6000 lei.

„Acţiunea de surprindere în flagrant a fost realizată de procurori cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, respectiv al ofiţerilor poliţiei judiciare din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie  Bistriţa-Năsăud.  În cauză, cercetările vor continua pentru lămurirea tuturor împrejurărilor legate de săvârşirea faptelor şi instituirea răspunderii judiciare.  Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Reamintim că şase persoane din comuna Livezile, dintre care cinci consilieri locali de la PNL, PSD şi PDL, au fost reţinute de ofiţieri din Direcţia Generală Anticorupţie în urma unui flagrant, asupra lor fiind găsiţi bani pe care scria cuvântul ”mită”. Tot scandalul a pornit de la Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Livezile, condusă de Ioan Simionca, fratele primarului care, se pare, le-a ”înscenat” flagrantul.

Foto: Traian Simionca

4 comentarii

  • normal, niste PENALI ca TOTI USELISTII astia imputiti… nici o surpriza… useleu asta e costruit numa pe minciuni, coruptie si manipulare

  • Dar primarul, unde a fost cand consilierii lui cereau bani, de ce a facut aceea comisie de receptie a pasunilor cu stat de plata pentru bani, de ce si-a bagat consilierul lui in comisie, cum naiba poate spune ca nu stie nimic, ca nu are legatura cu nimic.El si tot el, primarul, a obligat silvicul sa le faca consilierilor partida pentru padure, cu ce sunt ei superiori de ceilalti consilierii din mandatele anterioare. Doamne cat de naivi suntem, cum am crezut si credem in continuare tot ce ne spune primarul, si el nu a facut nimic fara bani, si fara sa castige dublu din tot ce a facut, poate pana la urma noi suntem de vina, ca am pus intr-o functie mare un om de nimic, un caracter slab, un mincinos, un fatarnic ce ar vinde-o bucuros si pe masa doar sa-i mearga bine lui, pacat…

  • vai de capul nostru,acuma trebuie sa ne apucam de dansuri populare toti Livezenii,findca Domnul primar nea traso la toti la m,,e cu martor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.