Primarul Ioan Turc a făcut un apel către proprietarii de drumuri private din Bistrița, cărora le transmite să își cedeze cotele către municipalitate pentru schimbarea regimului juridic al drumurilor.
”Nu putem gândi proiecte de investiții pentru aceste drumuri, și mă refer la utilități – apă, canalizare, iluminat public, amenajare de trotuare, carosabil corespunzător atâta timp cât drumurile sunt în proprietate privată, este imposibil din punct de vedere juridic. Primesc telefoane de la oameni care solicită piatră pe aceste drumuri. Nici măcar piatră nu putem, conform legii, să punem pe drumuri proprietate privată, e ca și cum aș duce piatră la mine în curte. trebuie să se gândească bine ce doredc: o cotă dintr-un drum sau un drum amenajat cu trotuare și cu toate utilitățile aferente”, a spus primarul Bistriței.
În Bistrița sunt peste 90 de străzi private.
Păi nici stația de preparare a asfaltului nu ați fost în stare să o porniți !
No, cei de la cadastru primăriei fac expertize pentru intabulări construcții nu au vreme de trasat străzile, niste înfumurați și îngâmfați, doar domnul primar nu știe nimic.
Daca ceri informații nu știu nimic, nu pot sa cred că atâția ani n au evidente, te poarta de la ei la OCPI.
Aia din primarie isi iau banii degeaba. Nu vor sa raspunda pentru nimic. Vorba aia… n-au bilele la ei, mereu le uita acasa.
Primarul Turc trebuie să meargă din casă în casă să-le spună propietarilor ce avantaje și dezavantaje vor avea dacă vor acest lucru. El nu își dă seama că aproape nimeni nu urmărește conferințele lui de presă și nimeni nu-l bagă în seamă. Proprietari de la case în timpul lor au lucruri mai importante și utile de făcut decât să urmărească gargara politrucilor.
Da domnul primar am cedat 20 metrii patrati la gard sa se poata asfalta strada taberei si a trebuit sa platesc din buzunarul meu 2.000 de lei pt a face toate actele, dezmembrare topograf, notar s.a.m.d. deci de ce trebuie tot noi cetatenii sa suportam costurile daca v am cedat din terenul meu ma simt jefuita, intimidata si vecinii toti pe capul meu
Incadrati le in categoria corespunzatoare si puneti impozite maxime .Ca meleardarii vor si cu sula in kouur si cu sufletu in rai.
Impozitele și taxele ar trebui să fie 0 în noile cartiere de case. Oameni de acolo totul și-au făcut ei toate rețelele le-au adus ei prin munca lor și banii lor și atunci ar fi penibil chiar mai mult înjositor să-i impozitezi la fel de mult ca pe puturoșii leneși din Centru.
Gasesc ei daca isi pun mintea.Ceva care sa intre la taxa de stalp.Un pod de beton peste sant ,un pavaj si gata …e teren cu constructii pe el.Se voteaza in CL .Bani trebe ca tocmai se maresc salariile la primarii…
Turcule locuitori de la case nu sunt chiar așa de tăntălăi ca vecini tăi de pe strada Liviu Rebreanu ca-să îi faci tu din vorbe.
Ia fă tu câțiva pași și mută-ți fundu din Primărie și vino și vorbește tu personal cu ei.
Turc nu are curajul să meargă acolo să vorbească cu oameni fiindcă acolo nu mai are vorbele la el, acolo va trebui să răspundă și la întrebări nu ca la Conferințele de Presă și AssTv unde nu-l întreabă nimeni nimic sau pe pagina de facebook unde obsevațiile sunt șterse.
de ce nu faceti voi demersuri ma,trimite i pe puturosii aia din primarie sa faca ce trebuie,autorizatii pentru dezvoltatori pe asa strazi de ce dati ma?zeci de case pe 2 ari,de ce.nu le impuneti si predarea si intertinerea drumului.
Înainte de orice discuție este necesar ca Primăria să cumpere drumurile și utilitățile pe care le-au făcut proprietari din banii lor după care se mai poate discuta și de altceva.
Atunci ” ciocu mic „, vb.cuiva! Dacă străzile nu sunt în domeniul public al municipiului nu pot fi asfaltate și
întreținute !
Stați mult și bine cu ele așa!
D-nle Primar cu tot respectul va transmit ca nici atunci cand intreg drumul este in proprietatea instituției pe care o conduceți nu se face nimic.
PS : A se vedea str. Constantin Brâncoveanu, unde in mijlocul municipiului se circula ca acum 100 de ani.
Parca domnul Brancoveanu e mort, la ce i mai trebuie strada asfaltata…dincolo?
Cred ca mostenitorii au interese ..imobiliare!
Nu mai vorbim de drumurile de pământ din loc componenta Sărata. Plătim impozite ca în centrul orașului și avem numai gropi
Domnule primar , prioritar este de duceti utilitati ,asfatati , acolo unde drumurile sunt in proprietatea primariei.
Dupa ce finalizati aceaste lucrari ( sa nu uitam de cartierul Slatinita) , daca finalizarea lor va mai prinde in postul de primar (mare minune) treceti si la drumurile ce nu va apartin.
Si poate intre timp , reusiti ca pana la alegeri, sa avem pentru traversarea orasului mai mult de o singura variata.
Cln, asa cum spunea cineva mai sus ei si-au asumat. Dar atunci și primaria sa-si asume ca nu le oferă nici un fel de condiții și sa nu-i mai impoziteze. Ia sa nu mai plătească nimeni din cei care sunt în astfel de situații impozitul sa-i vezi pe domnii și doamnele din primărie dacă mai au din ce sa-si ia salariile babane! Sunt străzi care sunt trecute în domeniul public și nu au canalizare, iluminat și asfalt! Aia pentru ce sa plătească impozite? Ca si-au construit pe banii lor totul?
Sunt drumuri de pamant care au o situatie juridica clara fiind in proprietatea statului .
De ce nu se incepe asfaltarea cu aceste strazi?
DE ex.str.Podgoriei
Sa dai autorizații de construire fara utilități, cu fosa in fundul curții, generator este grav.
Proprietarii insista și acuma vin cu pretenții.
Daca se dau locuri fara utilități, ce sa mai vorbim.
Da, întâiul infrastructura, utilitățile și apoi construcțiile.
Dar ia sa nu dai autorizații la anumiți dezvoltatori că imediat fac sesizări la poliție, parchet, Dna.
Așa va trebuie.
Primarul are obligația să și trimită puturoși de la cadastru pe teren să traseze străzile, să comunice cu proprietarii, aceștia să cedeze sau cum se vor înțelege și asfalt după care autorizații.
Asta e ca …. stii cum se tine un fraier in tensiune?
Lasa ca ti spun maine!!!!
Adica e ca si cum ar plasa SARCINILE SI VINA IN SPATELE prosyului ce platesye impozite si merge in noroi …k viata
Foarte bine, nu le faceți drum și nici alte utilități.
După ce că și-au împins gardul mai în drumul existent anterior cu 1 m și au colmatat canalul de drenaj din fundul curții ocupându-l și înglobându-l în ”proprietate”, după ce și-au majorat artificial suprafața, acuma ar vrea să ”vândă” primăriei – adică orașului, adică nouă – o parte din acel teren, pe bani buni (la prețul pieței), și să li se facă drum.
Asta-i filosofia românului ”să ne dea”: cupoane, tichete, abonamente, indemnizații, carduri, stimulente, subvenții, compensații., scutiri, reduceri, înlesniri , etc., – toate din bani publici !
Sa stii ca ai dreptate 10 la mie… tu tii cu ursu????
DE UNDE ARE STATU TEREN?
AI VREO IDEE?????
TOT DJN IMPOZITDLE NOASTRE…
APROPO…VEZI CA PARLAMENTARII SU AU MARIT SALARIILE CU 25 LA SUTA DIN BANII MEI…ADICA SI AI TAI…CARE POSIBIL SA NU FIE AI TAI CI TOT AI MEI
Mă nene, cazurile astea de care zici matale sunt poate niste excepții.Majoritatea au plătit corect și scump lotul de teren pe care l-au achiziționat din munca lor.Normal că puturoșii invidioși care nu au reușit să dețină o proprietate în viața lor, mai au pretenția ca cei care mai au cate ceva sa le plătească cat mai multe impozite, că altfel de unde ajutoare sociale……..
Atâta poveste pentru nimic, fiecare știe cum ar trebui făcut, îi dă indicații dlui Turc. Dl primar s-a exprimat foarte clar și aveți două variante: 1) vrei să îți amenajeze primăria drumul – donează-l 2) nu vrei să-l donezi – nu se va amenaja nimic niciodată din bani publici. End of story. Toate celelalte discuții despre rețelele trase pe banii proprietarilor etc etc sunt fără absolut niciun sens. Alege varianta 1 sau 2 și atât.
Da,nu cred că este ok să își ducă proprietarii rețeaua de gaz,apă, electrica până în fața proprietății și mai ales pe cheltuiala lor. Aceste utilități ar trebui să fie făcute de firma care le administrează. Noi plătim ce folosim. Cum procedează firmele de cablu. Vreti sa vă vindeți marfa, fă-ți rețea. De acolo pleacă salariile lor babane. Și așa avem niște rețele vechii.
Cum facem cu străzile de sute de ani, cu sute de case, care, mai nou, se pare ca nu sunt cadastrate, deși au apa&canal și trotuare? Așteptăm asfalt de zeci de ani, ne rupem mașinile și înghițim tone de praf, în vreme ce plătim fain impozite de urban…
In țările alea civilizate primăria face drumurile, rețelele de utilități și tot ea pune la dispoziție și loturi de teren.Dupa aia viitorii proprietari plătesc și impozitele datorate.De ce trebuie să plătesc impozit daca nu beneficiez de absolut nimic? Basca sa mai și cedez cota parte din drum moca( unde arul sare de 5000 $) și să predau utilități care au costat alte mii de parai tot moca, in timp ce statul face locuințe sociale date pe chirii iluzorii. Prefer sa aduc o mașină de piatra odată la 5 ani și să nu vad trafic care să-mi umple casa de zgomot și praf. Asa că eu unul mă lipsesc cu bucurie de ,,avantajul,, asfaltului de la Primărie.
ce drumuri sa asfaltati .voi nici drumul public , nu l-ati asfaltat , ca este in proprietatea voastra. Gargara ieftina.
În atenția domnului primar,
Pe strada Henri Coanda din Unirea, au donat cotele către primărie toți locatarii, așteptăm HCL pentru schimbarea juridica a drumului și demararea investițiilor, apa, canal, gaz.
Va rugam verificati.
În răspunsurile primite la cererile depuse de locatari, ba e drum public, ba nu e…depinde de departament…
Avem în Bistrița mai mult de 130 de străzi de pământ neasfaltate iar impotenți din primărie nu sunt în stare să facă nimic de vorbe și apeluri ne-am săturat. Nu că nu sunt în stare să asfalteze străzile de pământ dar acum sparg și distrug și străzile bune din oraș ca să facă niște fastmancatori
Pentru a ceda drumul catre Primarie e nevoie ca cei de la Urbanism sa mearga la fiecare cetatean sa intocmeasca si sa semneze documentele.
Daca asteapta ca fiecare sa mearga la Primarie sa cedeze terenul pot sa astepte mult si bine, oamenii nu stiu/nu au timp sa umble.
Ca si cei din vechiul regim care au pus acele table prin care anunta oamenii sa mearga la Primarie, sunt curios cati au mers?
Întreb pentru un prieten : cine vrea sa facă un drum privat ,nu are nevoie de ceva aprobări ?De la primărie ? Sau cineva (aici ,eu ) este paralel ….cu drumul ?
Cristi, ai perfectă dreptate! Am un prieten care si-a tras canalizare l-a costat vreo 20000 de euro și când a venit Aquabis i-a spus ca nu-l lasă să folosească rețeaua pana nu o trece la ei. Mai mult dacă cineva vrea acum sa se lege la canalizare trebuie sa plătească la Aquabis! Adică Aquabis nu doar că aluat moca k instalație de canalizare gata făcută dar îți și ia bani dacă vrei sa te legi la ea! Cred ca mizerii din astea doar în România sunt posibile!