Actualitate Recomandări

Strada Tărpiului, pregătită pentru asfaltare. Cum se vor derula lucrările

Lucrările de modernizare a străzii Tărpiului din Bistrița continuă, urmând ca nu peste mult timp să înceapă asfaltarea drumului.

”Pe str. Tărpiului au fost realizate canalizarea menajeră, pluvială, sistemul pentru iluminat public, canalizația pentru fibra optică, o parte dintre trotuare iar în acest moment se lucrează la bordurare, urmând apoi să fie pregătit patul drumului pentru asfalt. Vom trage două straturi de asfalt în luna octombrie, iar al treilea strat, stratul de uzură, îl vom trage pe toată suprafața străzii, adică începând de la Drumul Cetății și până pe actuala zonă de pământ”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Pe zona de rampă a Drumului Cetății, proiectul prevede amenajarea a trei benzi de circulație.

Municipalitatea a demarat în toamna anului trecut modernizarea străzii Tărpiului, investiție de anvergură de aproape 14 milioane lei ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (parțial, la trei benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, unde este posibil. Investiția mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public. Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public de pe strada Tărpiului, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, municipalitatea primește 1.193.170,66 lei pentru continuarea lucrărilor.

4 comentarii

 • Strada se numește Tărpiului deci logic drumul ar trebui să ajungă la Tărpiu.
  Când se va asfalta și drumul județean între Bistrița și Tărpiu ?

  21
  1
  • De asfaltarea strazii Tarpiu se ocupa eventual Primaria Bistrita si de strada….lui se ocupa Primaria Dumitra tot eventual!!!

   6
   6
  • Eventual Consiliului județean. Problema cea mai mare la str Tarpiului este de la șoseaua de centura înspre Leoni. Este bine ca s-a reabilitat acea bucata dar parrwa de jos este cea mai circulata și trebuia început de acolo.

   6
   2
 • A reușit Dl Turc așa de criticat să facă ce n a făcut Crețu in 12 ani.
  Podul jelnei, str Mihai Viteazu, Tărpiului etc.
  Îl criticați degeaba, are doar doi ani , Crețu ne a îngropat intr o partie care o ia la vale, și a gratulat obedienți și s a folosit de ei, și a mărit grădinile cu ajutorul cadastristilor din primăria și altii.
  Aroganță la cote maxime, dar n ați ieșit cu atâtea comentarii răutăcioase.
  Este adevărat și Dl Turc greșește că nu are o echipă serioasa în jurul lui doar niste profitori și lingăi școliți la academia lui Crețu.
  Este timpul sa și reconsidere pozitia , să analizeze bine oameni de lângă el chiar și de partid și să înlăture.
  Oricum va doresc spor și Dumnezeu sa va ajute,
  Mai puține ședințe foto și cu faptele înainte.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.